כל הנאמר כאן הוא לכאורה
בית המשפט התיחס לעברת השוחד רק כאשר השוחד שניתן למקבלי השוחד היו אנשים פרטיים או חברות שנתנו שוחד לפוליטקאים ופקידים בכירים בממשלה ובעיריות השונות .
אבל לא היה פסק דין שבו לכאורה יש חשדות של ראש ממשלה למתן הטבות וכספים למען הסכמים קואליציונים או הרכבת הממשלה.
ההסכם הקואליציוני
ש"ס תקבל 140 מיליון שקלים לחלוקה: 20 מיליון שקל לח"כ
לפי ההסכם הקואליציוני שחתם הליכוד עם ש"ס, מדי שנה יוקצו לפחות 5,000 דירות לחרדים, ו-8 מיליון שקל למלגות לסטודנטים חרדים ■ תקציב מבני דת במשרד הדתות יעמוד על 70 מיליון שקל בשנה ■ יבוטל סעיף מיצוי כושר השתכרות בזכאות לדירה
מומחים למשפטים ,עורכי דין ושופטים של בית המשפט העליון לשעבר טוענים שההסכמים הקואליציונים שבהם מועברים מאות מיליונים לחרדים ולמתנחלים הם לכאורה שוחד לכל דבר.
על פי טענת המומחים למעשה ראש הממשלה קנה את שלטונו בכספים של הציבור .
ראש הממשלה חילק את כספו של העם לטובת מגזר מסויים .
החלוקה שנתנה לשס לחרדים ולמתנחלים זה למעשה הטבה שנועדה להטיב עמם בכדי שיבחרו בו .
מה שהדהים את המומחים שבראש התועה החרדית ש"ס עומד אדם שעד לא מזמן ישב בכלא על דברים חמורים ביותר.
וכנראה לא למד מכך דבר .
לא ברור מי מיעץ לראש הממשלה ולש"ס.
אבל המשמשעות המשפטית היא ברורה לכל דכפין .
לא ברור למה היועץ המשפטי לממשלה ,הפרקליטות,מבקר המדינה ,חברי הכנסת והאופוזיציה לא פעלו בנושא זה
לא ברור למה התקשורת לא פעלה בנושא עד היום .
לא ברור למה גורמי האכיפה לא פעלו בנושא .
למה הממשלה והכנסת לא עצרו את העברת הכספים האסורים האלה ?
מה זה בכלל שוחד ?
עיון קטן בויקפדיה מסביר את המושג שוחד .
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%95%D7%97%D7%93
שוחד הוא תשלום הניתן בחשאי לנושא תפקיד על מנת שיפעל באופן הנוגד את מטרות תפקידו. מתן שוחד, קבלת שוחד ותיווך לקבלת שוחד הם מעשי שחיתות המטופלים כעבירות פליליות לפי חוק העונשין במדינת ישראל.
דוגמאות למצבים של מתן שוחד:
שוחד לשופט, על מנת שיטה את משפטו לטובת אחד הצדדים.
"שוחד לאיש ציבור, על מנת שיקבל החלטות בתוקף תפקידו באופן הרצוי לנותן השוחד."
שוחד לפקיד רגולציה על מנת שיקל בהפעלת האסדרה על עסקיו של נותן השוחד, או על מנת שיקשה על מתחריו של נותן השוחד עם השתת פרשנות דווקנית של הוראות הרגולציה.
שוחד לממונה על רכש, כדי שיבצע את רכישותיו אצל ספק מסוים.
שוחד ניתן בכסף או בשווה כסף, כגון:
שימוש ברכושו של נותן השוחד, כגון הצטרפות לטיסה במטוסו של איש עסקים.
עריכת עסקה שבה ניתנת למקבל השוחד הנחה מופלגת, מעבר למקובל בעסקה מסוג זה.
שוחד מיני - קיום יחסי מין בתמורה לקבלת טובת הנאה.
ציפייה להעסקה עתידית, בתגמול גבוה, של איש רגולציה או מחוקק על ידי נותן השוחד לאחר סיום הקדנציה הציבורית.
כפי שמבינים בסעיף 2
"שוחד לאיש ציבור, על מנת שיקבל החלטות בתוקף תפקידו באופן הרצוי לנותן השוחד."
זה מתקיים במקרה הזה
החרדים והמתנחלים מקבלים הטבה בכדי שיתמכו בראש הממשלה ובממשלה וזאת בניגוד לחוק .
ועל חשבון הציבור .
אז מה מקבלת ש"ס במקרה הזה ?
ש"ס תקבל 140 מיליון שקל שיחולקו ל"יעדים ומיזמים בתחומי החינוך והרווחה"- כך עולה מההסכם הקואליציוני בין הליכוד לש"ס שפורסם הערב (א'). יצוין כי מדובר ב-20 מיליון שקל לכל ח"כ.
בהסכם הקואליציוני עם הבית היהודי הובטחו למפלגה 160 מיליון שקל, וליהדות התורה 120 מיליון שקל. יוצא איפוא ש-3 המפלגות הללו יזכו לסכום כולל של 420 מיליון שקל לחלוקה למוסדות חינוך מקורבים.
תקציב מבני דת במשרד הדתות יעמוד על 70 מיליון שקל בשנה. ש"ס הצליחה גם לבטל את הקיצוץ בתקציב מוסדות התרבות היהודית ולהעמידו על התקציב ב-2012 בתוספת 10 מיליון שקל.
עוד השיגה ש"ס תוספת של 10 מיליון שקלים תוספת תקציב לפרויקט נוער נושר בתקנה יעודית ממשרד הרווחה או החינוך. משרד הפנים יבחן גיבוש נוהל נפרד להקצאת מקרקעין או מבנים לרשתות החינוך מעיין החינוך התורני והחינוך העצמאי.
קצבאות הילדים יועלו כפי שפורסם בעלות של כ-2.6 מיליארד שקלים בשנה. לא יינתנו קצבאות ילדים במקרה שבו הורה מסרב כי ילדיו יחוסנו.
הממשלה תפעל לביטול אפליה בקריטריונים לדיור ותשוב לקריטריונים שהיו נהוגים בשנת 2012, כלומר יבוטל סעיף מיצוי כושר השתכרות בזכאות לדירה.
בנוסף, הממשלה תפעל לתוספת של 700 יחידות דיור בכל שנה למלאי הדירות הציבוריות. תוקם ועדה שתבחן תנאי סף וקריטריונים חדשים לכהונת דירקטורים בחברות ממשלתיות שיתנו ביטוי למאפיינים של אוכלוסיות הראויות לחיזוק כמו ערבים, חרדים, בני העדה האתיופית ועוד.
מי נותן את ההטבה ?
ראש הממשלה שמרכיב קואליציה .
כלומר הוא נותן את הכספים וההטבות בשווי מאות מיליוני ש"ח מכספי הציבור שלא היו מגיעים להם כדין וכחוק וזאת על חשבון הציבור .
וזאת בכדי שיתמכו בו בהרכבת הממשלה
הרי בלי העברת הכספים וכל ההטבות האלה המוערכים במאות מיליוני ש"ח
מומחים מעריכים שרק ההטבות לחרדים השווה האמיתי שלהם מגיע למיליארד ש"ח לפחות
וכך גם למתנחלים סך ההטבות יגיעו למיליארד ש"ח ויותר
זה לא הסכומים שפורסמו .
בדיקה פשוטה של הנתונים תאמת את הדברים.
אנחנו לא משפטנים לא עורכי דין ולא שופטים לשעבר של בית משפט העליון
אבל מספיק בכדי להכנס לפסבוק ולכל מני אתרים אחרים בכדי לראות את הדברים כתובים בצורה ברורה ביותר
מספיק לשמוע מה פוליטקאים לשעבר ובהווה אומרים בצורה הכי מפורשת בטלוויזיה בשידור חי .
הדברים עוד יותר חמורים כי מעורבים בהם ראש המפלגות שהוזהרו בעבר בנושאים אלה
אחד מהם אפילו ישב בכלא על מעשים פלילים לכאורה
ובכל זאת למרות הבקורת זה לא עצר איש להמשיך לפעול כפי שנראה להם
למה היועץ למשפטי לממשלה לא פעל בנושא ?
הרי כבר ב 2014 םנה אליו לפיד בנושאים אלה
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4601352,00.html
לפיד: הכספים להתנחלויות - שוחד בחירות
"נתניהו מבצע מכירת חיסול של המדינה", האשים יו"ר יש עתיד, לאחר שאתמול הועברו יותר מ-240 מיליון שקלים להתנחלויות בוועדת הכספים. "מעבירים כסף להתנחלויות הכי מבודדות, רגע לפני הפריימריז. אם זה לא שוחד בחירות, מה כן?"
השוחד במשפט העברי
התורה אוסרת על השופט לקחת שוחד: "וְשֹׁחַד לֹא תִקָּח" (שמות כג ח); "לֹא־תַטֶּה מִשְׁפָּט לֹא תַכִּיר פָּנִים וְלֹא־תִקַּח שֹׁחַד כִּי הַשֹּׁחַד יְעַוֵּר עֵינֵי חֲכָמִים וִיסַלֵּף דִּבְרֵי צַדִּיקִם" (דברים, טז, יט).
רש"י, בפירושו לפסוק בספר שמות, מציין שהאיסור חל אף אם השוחד ניתן כדי לשפוט אמת.
בנבואתו הראשונה מאשים ישעיהו הנביא: "שָׂרַיִךְ סוֹרְרִים וְחַבְרֵי גַּנָּבִים כֻּלּוֹ אֹהֵב שֹׁחַד וְרֹדֵף שַׁלְמֹנִים יָתוֹם לֹא יִשְׁפֹּטוּ וְרִיב אַלְמָנָה לֹא-יָבוֹא אֲלֵיהֶם" (ישעיהו, א, כג).
בתלמוד נאמר "אפילו צדיק גמור ולוקח שוחד, אינו נפטר מן העולם בלא טירוף דעת" (מסכת כתובות, קה, עמ' ב). בהמשך מומחשת הזהירות שנקטו חכמים גם מאבק שוחד, שהוא מעשה שיש בו רק דמיון לשוחד. מסופר על האמורא שמואל, שעבר על גשר. בא אדם ונתן לו יד, לסייע לו במעבר הגשר. אמר לו שמואל: מה מעשיך פה? אמר לו: דין יש לי בפניך. אמר לו: פסול אני לך לדין.
מאוחר יותר הורחב האיסור על קבלת טובת הנאה מבעל דין גם לאחר שהסתיים המשפט. הרמ"א כתב בעניין זה במאה ה-16: "דיין שדן כבר, ובא הבעל דין ליתן לו מתנה על שהפך בזכותו - אסור לו לקבלו".
אף שבתורה מוצג איסור שוחד כאיסור על המקבל, הרחיבו חז"ל איסור זה גם לנותן, בבחינת "לפני עיוור לא תיתן מכשול".
שוחד בישראל
מתן שוחד, קבלת שוחד ותיווך לקבלת שוחד הן עבירות פליליות לפי חוק העונשין במדינת ישראל.
עם המורשעים בעבירה של שוחד בעת שכיהנו במשרה ציבורית רמה נמנים שר הפנים אריה דרעי, שר העבודה והרווחה שלמה בניזרי וראש עיריית ירושלים אהוד אולמרט שהורשעו בקבלת שוחד, והשר בלי תיק סאלח טריף, שהורשע במתן שוחד.
http://www.criminal-lawyer.co.il/%D7%A4%D7%9C%D7%99%D7%9C%D7%99_%D7%A9%D7%95%D7%97%D7%93/
מהי עבירת השוחד?
שוחד הינו מצב בו ניתנת טובת הנאה לבעל תפקיד ציבורי, על מנת שיפעיל את כוחו ומעמדו למען נותן השוחד. האיסור לקחת שוחד הינו איסור עתיק מאוד, הקיים עוד מימי התורה. על פי הרמב"ם, גם אם לקיחת השוחד תוביל לעשיית צדק, חל איסור לקחתו. הערך המוגן שעומד ביסוד העבירה הינו הרצון לשמור על טוהר המידות של המערכת הציבורית, לחזק את אמון הציבור במערכת השלטון ולמנוע ניצול לרעה של הכוח המונח בידי עובדי הציבור. בשל כך, ישנו עניין ציבורי רב סביב עבירה זו, הבא לידי ביטוי גם בסיקור תקשורתי נרחב במקרי שוחד.
עבירת השוחד מוגדרת בסעיף 290 לחוק העונשין. על פי ההגדרה, כאשר נותנים כסף או טובת הנאה לעובד ציבור, על מנת שיפעיל את כוחו לטובת הנותן, זהו שוחד. פעולתו של עובד הציבור צריכה להיעשות בקשר לתפקידו ומעמדו הציבורי. טובת ההנאה יכולה להתבטא בכסף, במוצר שווה כסף, שירות, או כל דבר אחר. קרי, כל הטבה באשר היא. טובת ההנאה יכולה להינתן תמורת ביצוע פעולה או הימנעות מעשייתה; באופן ישיר או על ידי מתווך וכן להינתן תמורת פעולה אשר העובד ציבור חייב לעשות במסגרת תפקידו.
מיהם עובדי ציבור ואת מי ניתן לשחד?
יש להדגיש כי שוחד ניתן רק לעובד ציבור. פרשנות המונח הינה רחבה, ובתי המשפט נוטים להרחיב את קבוצת האנשים הנחשבים כעובדי ציבור. למשל, בדנ"פ 10987/08 מדינת ישראל נגד ברק כהן, נפסק כי מאבטח שעבד מטעם חברת קבלן פרטית, ונשכר על ידי משרד הפנים לאבטח את לשכת מנהל האוכלוסין בירושלים, נחשב כעובד ציבור לצורך עבירת השוחד. רכיב נוסף בהגדרת העבירה הוא מתן טובת ההנאה בעד פעולה הקשורה בתפקיד. בפסיקה נקבע כי הפעולה לא חייבת להיכנס באופן פורמאלי לסמכויות עובד הציבור כדי שתהיה בעלת זיקה לתפקיד.
כלומר, כל פעולה שעושה עובד הציבור ויש לה קשר לכהונתו בתפקיד ציבורי. די בכך שעובד הציבור מנצל את השפעתו, גם אם אחר מבצע את העבודה. לחלופין, לא נדרש כי השוחד ניתן למען ביצוע פעולה מסוימת. קרי, גם אם טובת ההנאה ניתנה על מנת שבעתיד ינצל הנותן את שירותי עובד הציבור, זהו שוחד.
העונש הקבוע בחוק לצד העבירה הינו מאסר בפועל לתקופה של עד שבע שנים. אין הבדל בין נותן השוחד למקבל, אך הנותן נושא לרוב בעונש מאסר לתקופה השווה למחצית תקופת המאסר של המקבל. לאחר הצטרפות ישראל לארגון ה – OECD, הורחבו המאמצים למיגור תופעת השוחד. במסגרתם, התווספה לחוק העונשין עבירה של מתן שוחד לעובד ציבור זר וכן הועלתה הצעת חוק להחמרה בענישה בגין עבירת השוחד.
כל הנאמר כאן הוא לכאורה