רציתי לתת כמה טיפים והסברים שאולי יעזרו לבעלי ומשתמשי CUBEREVO לתיפעול קל וחלק יותר של הממיר.
1.כרגע הממירים מחולקים ל 2 סוגים עיקריים ממירים עם מעבד MIPS כמו -DREAMBOX ו -VU וממירים עם מעבד
SH4 כמו -CUBEREVO ו -QBOX .וההבדל הוא שמעבדי MIPS הם מבוססים על קוד פתוח וגלוי לחלוטין ומעבדי
SH4 הם קוד פתוח חלקית כי הם מכילים תוכנות ורכיבים וגם דרייברים של חברות אחרות שיש עליהם פטנט רשום והם
לא מוכנות שאף אחד יעתיק את הפטנטים.
ה -CUBEREVO תוכנן ויועד לעבוד עם אימג" מבוסס -DGS זה אימג" שניכתב במיוחד עבור -CUBEREVO וזה הממיר
היחידי שיכול להישתמש באימג" הזה .כל הממירים עם מעבד -MIPS כמו -DREAMBOX עובדים עם אימג" מבוסס -ENIGMA
והם לא יכולים לעבוד עם אימג" מבוסס -DGS .
אבל כמה קבוצות פיתוח עצמאיות של -CUBEREVO פיתחו אימג" מבוסס -ENIGMA למעבד -SH4 ל -CUBEREVO כך שכרגע
ה -CUBEREVO הוא הממיר היחידי שמסוגל לעבוד עם 2 סוגי האימג"ים.
אבל העבודה עם -ENIGMA באה במחיר מסוים -ENIGMA הרבה יותר גדול וכבד מאשר -DGS ונקודת התורפה של ה-CUBEREVO
זה זכרונות קטנים יחסית אז קשה לממיר לעבוד חלק עם -ENIGMA בגלל הגודל והכובד ומה שקורה זה שהממיר עובד לאט והרבה פעמים
ניתקע [FREEZ]ולא מגיב לשלט בדיוק כמו מחשב עם מעבד קטן וזיכרון לא מספיק מנסה להפעיל תוכנות גדולות ומסובכות או מישחקים
מתוחכמים זה פשוט לא עובד טוב . רק להבהיר .היות וה -ENIGMA זה קוד פתוח מה שקורה זה שהאימג" עמוס בתוספים שברובם אף אחד
לא מישתמש אבל הם מוסיפים לגודל ולכובד של -ENIGMA כמעט כל מי שיודע לקמפל בלינוקס יכול לכתוב תוכנה וסקריפט ולהוסיף לאימג"
וכך זה גודל ומתנפח.
בממיר -CUBEREVO יש 2 דרכים להריץ אימג" 1. FLASH כלומר להתקין בממיר עצמו על הזיכרון כמו חלונות במחשב הביתי .
דרך 2. להתקין על כונן חיצוני כמו -HDD או -USB ואז ניתן להריץ ולהחליף הין 5-6 אימג"ים שונים [כן זה הממיר היחידי שיכול לעשות את זה ]
הדרך היחידה להריץ -ENIGMA בצורה יעילה ונכונה ב -CUBEREVO זה מכונן חיצוני HDD או USB ואז אין מיגבלת זיכרון והעבודה היא
חלקה יחסית . הכונן החיצוני חייב להיות מחובר לממיר כל הזמן ואפשר גם להקליט עליו תוכניות מהממיר לאחסן בו ולנגן את החומר המאוחסן.
אם מישתמשים ב -USB אך ורק להריץ אימג" אז מספיק לנו גודל של 2GB אם רוצים גם להקליט צריך לפחות 8-16GB אם מישתמשים ב-HDD
אפשר בכל גודל.
כדי לאפשר את העבודה הטובה והחלקה ביותר גם באימג"ים מבוססים DGS הדרך הנכונה ביותר היא לעבוד עם DOK כלומר זיכרון USB מותקן
בממיר כל הזמן ואז צריך ליצור קובץ SWAP שיכיל את כל ה-EPG שהממיר מוריד וצובר בזיכרון שמכביד עליו ומאיט את עבודת הממיר.כמו כן אם
מישתמשים ב-PICONS הם תופשים הרבה מקום בזיכרון במיוחד אם הם בנוים טוב עם הרבה צבעים .
לדוגמא האימג" של PGI כשהוא מותקן בממיר תופס כמעט את כל הזיכרון הפנוי ואם רוצים להתקין את ה-PICONS של PGI חיבים להישתמש
ב- SWAP FILE אחרת הממיר יקרוס ולא יוכל לעבוד טוב. בקיצור כל מה שאפשר לאחסן בזיכרון חיצוני [USB-HDD ]מאפשר לממיר עבודה מהירה
וחלקה יותר וזה מתבטא גם בפתיחת ערוצים יותר מהירה ובלי פריזים [בשיתוף] . ה-EPG שזה לוח המישדרים והתוכניות האלקטרוני אם הוא מוגדר נבון
מספק לוח מישדרים לשבוע ימים ואם יש בממיר הרבה ערוצים זה כמות עצומה של נתונים שמיצטברים כל הזמן ותופסים המון זיכרון ורצוי מאד שלא
ישבו בממיר עצמו.
הדבר הכי חשוב שכל אחד צריך לעשות לפחות פעם אחת זה לקרוא את ה- README של האימג" שמסביר בדיוק מה התחדש ומה השתנה ואיפוא יושב
כל דבר בממיר ואיך מגדירים כל דבר בצורה הנכונה כדי שהממיר יעבוד כמו שצריך .כשהקבוצות מוציאות אימג"חדש לא סתם הם מצרפות את כל ההוראות
לתיפעול נכון של הממיר זה דבר שנעשה במטרה לעזור וללמד את המישתמשים איך להפעיל ולהגדיר את הממיר כל אחד לפי צרכיו ולפי רצונו וזו הסיבה
שממירי לינוקס הם הממירים הטובים ביותר כי אפשר תמיד להוסיף למחוק לשנות ולחדש כמעט כל דבר בממיר בדיוק כמו במחשב הביתי .
כל פעם שמשנים קודים או דרייברים ואו ישומים שונים הממיר מישתנה ומוציאים - README חדש וכל מי שבאמת מבין מוצא את הזמן לקרוא מה שונה.
לדוגמא כל פעם שאני מעלה לפורום אימג" חדש שכבר כולל הכל בתוכו זה אימג" שאני שיניתי והגדרתי לפי צרכי באותו זמן . אבל יכול מאד להיות שלא
כולם רוצים את אותם הגדרות כמוני כך שאם יודעים מה ואיך לשנות לכל אחד יכול להיות ממיר בהזמנה כפי שהוא רוצה כל אחד והצרכים שלו.
כרגע ה- README מופיע באנגלית רוסית וגרמנית ואני מבין שלהרבה זה לא הכי קל .לכן אני מקווה למצוא את הזמן ולהוציא גירסה עיברית שאולי תעזור
קצת .
עוד דבר חשוב בקשר לעבודת הממיר עם השיתוף . כל מי שמשתמש בפרוטוקול MGCAMD או NEWCAMD אמור להשתמש ב- MGCAMD ואו OSCAM
כדי לפתוח את הערוצים . מאחר ו OSCAM קצת יותר מסובך להגדיר אז הרוב משתמש ב- MGCAMD .ברירת המחדל במרבית האימג"ים היא MGCAMD 1.35
אבל הגירסה שעובדת הכי טוב ב- CUBEREVO היא MGCAMD 1.33 לכן כל מי שהתקין בעצמו את האימג" בממיר רצוי שיתקין את קובץ ה- 1.33
לתיקית ה- VAR/KEYS ויאתחל את הממיר זה עובד הרבה יותר יציב . בגירסה שאני העליתי כבר מותקן הקובץ ואין צורך להוסיף כלום.
דבר נוסף בקשר לקמים לא קיים CCCAM ל- CUBEREVO כי אין להם אפשרות לעשות את השינוים הנחוצים בקוד של הממיר . אבל הממיר יכול להשתמש
ב CCCAM דרך OSCAM וזה עובד טוב . היתה תקופה שכולם רצו לעבוד עם שרתיי CCCAM כי היו הרבה כאלה והם גם היו יותר זולים . אבל אז
התחילו להבין שהשרתים והקמים הם לא יציבים ובנוסף השרתים היו חשופים לפריצה בקלות יחסית כמו שגם הממירים המחוברים אליהם ואז לאט לאט כל
האירופאים היתחילו לעבור ל- MGCAMD ול- OSCAM . במשך תקופה ארוכה שום דבר לא הישתנה ב- MGCAMD אבל ב 6 החודשים האחרונים יצאו
יצאו הרבה גירסאות חדשות מ- 1.35 ועד 1.38 ובקרוב צפוי 1.39 וכל הגירסאות החדשות יוצאות עבור ממירים מבוססי ENIGMA כמו DREAMBOX
ו- VU שהמשתמשים בהם הבינו ש MGCAMD שתמיד הותקן ב CUBEREVO הוא הרבה יותר יציב והרבה יותר בטוח לשימוש כמו כן מרבית האירופאים
משתמשים בשיתופים שונים מאיתנו הם משתפים כרטיסים חוקיים ולא עושים שיתופים משרתים כמונו ומאחר ורוב קבוצות הפיתוח הם אירופאיות מרבית
הפיתוחים גם לגבי השיתופים הם יותר לפי צרכיהם בשיתופים האירופאים.
דבר נוסף שאני יודע הוא שהרבה אנשים זקוקים לכתוביות בעיברית אז כרגע ישנה סיבה פשוטה למה ממירים שמריצים אימג" מבוסס DGS יכולים להראות
כתוביות בעיברית רק באופן חלקי [רק מערוצים וחבילות שתומכות בעיברית]ולמה ממירים שמריצים ENIGMA [וגם כאן לא כולם]יכולים להראות יותר ערוצים
עם כתוביות בעיברית. ENIGMA זה קוד פתוח לגמריי וזה מאפשר להוסיף לו תוסף מיוחד שמסוגל לתרגם כמו שמוסיפים תירגום לסרטים שמורידים מהאינטרנט.
אבל DGS זה לא קוד פתוח לגמריי ויש בו כמה פטנטים רשומים מה שמגביל תוספות מסוימות ודבר זה כרגע גם לא תלוי ב- CUBEREVO כי הם חתמו חוזים
עם בעלי הפטנטים והחוזה אוסר עליהם לפתוח חלקים מסוימים בקוד של הממיר אחרת זה היה דבר מאוד פשוט להוסיף כתוביות להרבה שפות לא רק לעיברית
כי יש עוד שפות בלי כתוביות לגמריי קבוצות המפתחים לא יכולות לעשות שום דבר כי אין להם את האפשרות להיכנס לחלק של הקוד שמצריך שינוי.
ניראה אולי כשהממירים החדשים יצאו לשוק דברים ישתנו אבל לא כרגע .
גם למימשק של הממיר לא היתה גירסה בעיברית מה שהיקשה על הרבה מישתמשים אפילו בהפעלה פשוטה של יום יום .והאמת היא שזה הירגיז אותי כי יש
בממיר כל כך הרבה שפות אבל אין עיברית אז החלטתי לשנות את זה ולהוסיף עיברית אז היום יש עיברית ב- CUBEREVO שאני מקווה שזה דבר שעוזר למישתמשים.
תישאלו את בעלי ה-VU ובעלי ה- DREAMBOX כמה מימשקים בעיברית יש להם. אבל יש להם 20.000 תוספים שאף אחד לא צריך ולא מישתמש .
ד.א. מי שחייב YOUTUBE בממיר יכול להתקין אימג" של SIFTEAM .
רק להבהיר דבר אחד 99% מהתוספים שאפשר להתקין היום בממירים [רובם תחת ENIGMA] הם גימיקים שנועדו לפתות לקוחות לממיר מסויים אבל מה
שרובם שוכחים שיעודו העיקרי של הממיר זה להעביר את התמונה הטובה ביותר מהצלחת לטלויזיה . כל הטלויזיות החדשות מכילות בתוכן YOUTUBE
FACEBOOK חיבור לאינטרנט טיונר DVBT וחיבורי USB להקרנת וידאו וסרטים והדגמים הבאים יכילו גם כונן פנימי להקלטה ישירה כך שכמעט הכל
יוצא מהממיר. ומי שרוצה לדעת מה מזג האויר לא זקוק לתוסף מיוחד בממיר אפשר לצפות ב 20 ערוצים לפחות שמדווחיםעל מזג האויר 24-7 .
הדבר היחידי שאי אפשר לשים בטלויזיה זה טיונר DVBS שיוכל לפתוח ערוצים בשיתוף. כך שהדבר הכי חשוב שממיר יכול לעשות זה להראות טלויזיה .
כמו שאנחנו רוצים מהיכן שאנו רוצים מתי שאנחנו רוצים . בלי לשלם סכומים אסטרונומים עבור זבל.
לסיכום בניים . כל הממירים של היצרנים הטובים רק ישתפרו וגם האימג"ים ישתפרו כל הזמן וצריך רק לזכור שאת האימג"ים מפתחים אנשים בהיתנדבות
ללא כל תשלום ובזמנם החופשי בניסיון להפוך את חווית הצפיה של כולנו למהנה יותר. אבל זה יעבוד רק אם כל אחד ילמד להישתמש ולהפעיל את
הממיר והאימג" כדי לקבל את התוצאה הטובה ביותר.
O.K. מספיק להיום . אני רק מקווה שהבנתם אותי כי לי אין שום בעיה להפעיל את הממיר ולהפיק ממנו את המקסימום כדי להנות.
ההנאה שלכם תלויה בידע שלכם.
תהנו.