[You must be registered and logged in to see this link.][You must be registered and logged in to see this image.]
ץ 3 הוא טיל שנמצא בשלבי פיתוח במסגרת מערכת הנשק חץ, ונועד ליירט טילים בליסטיים בעלי טווח ארוך, בגובה רב יותר מאשר חץ 2 (המצוי בשימוש בחיל האוויר הישראלי). הטיל נמצא בפיתוח במפעל מל"מ של התעשייה האווירית לישראל.
הטיל הוא אקסו אטמוספירי, כלומר, הוא מיועד ליירט טילים תוקפים בחלל, ובכך לספק למערך יירוט הטילים הישראלי אפשרויות טובות יותר לפגוע בטילים בליסטיים או בתחמושת שלהם במהלך מעופם, באמצעות מספר טילי-יירוט מחד, תוך הקטנת הסכנה שראש הקרב ושרידי הטיל הבליסטי יגרמו נזק בעת נפילתם מאידך. בנוסף, יירוט בגובה רב מפחית במידה ניכרת את הסכנה במקרה והראש הקרבי של הטיל כולל חומרי לחימה כימיים או ביולוגיים.
תוכן עניינים [הסתרה]
1 עקרון הפעולה של הראש הקרבי
2 מימון אמריקאי לפיתוח
3 ראו גם
4 קישורים חיצוניים
[עריכה]עקרון הפעולה של הראש הקרבי
שלא כמו הדגם המבצעי הנוכחי, חץ 2, שבו הראש הקרבי מכיל מטען של חומר נפץ ורסס, שנועד לפגוע בטיל התוקף, עקרון הפעולה של חץ 3 מבוסס על התנגשות פיזית של הראש בטיל המטרה. בהתנגשות זו האנרגיה הקינטית האדירה מספיקה להשמדת המטרה ללא צורך בחומר נפץ. מאידך, נדרש דיוק רב הרבה יותר לשם השגת פגיעה ישירה. הראש הקרבי של חץ 3 מסוגל לתמרן באופן חריף באמצעות נחיר פליטה גמיש ומתכוונן.
[עריכה]מימון אמריקאי לפיתוח
ב-20 במאי 2009 דיווחו כלי תקשורת בישראל על הסכמה של ממשל ארצות הברית לממן את פיתוח הטיל חץ 3. הסכום המדויק לא נמסר, אך הערכות מדברות על מאות מיליוני דולרים.
[עריכה]ראו גם[You must be registered and logged in to see this image.]
טילים ליירוט טילים בליסטיים
טיל החץ הישראלי. לטיל שתי גרסאות, גרסתו השנייה של הטיל מצויה כיום בפריסה מבצעית אולם הוא מעולם לא נוסה בזמן אמת.
טיל הפטריוט האמריקני (שבמקור היה נשק נ"מ אך הוסב כדי לפעול כנגד טילים). לטיל 3 גרסאות - PAC1 עד PAC3. גרסתו הראשונה של הטיל שנוסתה במלחמת המפרץ לא מילאה את תפקידה כראוי ומרבית הטילים החטיאו את מטרתם (טילי הסקאד). גרסתו השלישית של הטיל נוסתה ב־2003 במהלך מלחמת עיראק. הטיל הצליח להפיל מספר טילי קרקע-קרקע עיראקיים. כיום לא ידועה יכולת היירוט של הפטריוט והחץ.
כיום משמשים שני טילים אלו כחלק ממערכת ההגנה נגד טילים של ישראל כאשר טיל החץ נועד להפלת טילי אויב בגובה רב, ואילו טיל הפטריוט נועד להשמדתם בגובה נמוך במידה וטיל החץ נכשל במילוי משימתו.
[עריכה]טילים ליירוט טיל נגד-ספינות
טיל ברק הישראלי המשמש כחלק ממערכת הגנת ספינות הטילים הישראליות מפני איום טילי קרקע-ים אוויר-ים או ים-ים, תוצרת התעשייה האווירית ורפא"ל. במהלך מלחמת לבנון השנייה בשנת 2006 נפגעה ספינת הטילים הישראלית מדגם סער 5, אח"י חנית, מטיל קרקע-ים C-802 שנורה על ידי החזבאללה (ראו: שייטת ספינות הטילים#מלחמת לבנון השנייה). כתוצאה מהערכה שאין בידי החזבאללה טילים כאלה, לא הופעלה מערכת ההגנה בספינה (במידה ומטוסי קרב פועלים בסמוך לספינה עליה מותקנת המערכת, האחרונה עלולה להחשיבם כאיום ולנסות ליירטם)[1].
ברק 8 - גרסה מתקדמת של טיל הברק.
[עריכה]טילים ליירוט רקטות וטילי קרקע-קרקע בינוניים
משגר כיפת ברזל ליד שדרות
כיפת ברזל - מערכת יירוט תוצרת ישראל שנועדה ליירט רקטות וטילי קרקע-קרקע קלים ובינוניים. בפרט המערכת נועדה ליירט "קטיושות", גראדים, רקטות 122 מ"מ משופרות וטילי פאג'ר שבידי חזבאללה ואף רקטות קסאם וגראד שבידי חמאס. באפריל 2011 הוצבו שתי סוללות כיפת ברזל בדרום ישראל. ב-7 באפריל 2011 יירטה מערכת כיפת ברזל לראשונה רקטת גראד בפעילות מבצעית. מאז יירטה המערכת עוד מספר רקטות שנורו לעבר אשקלון ובאר שבע.
קלע דוד/שרביט קסמים - מערכת יירוט נגד טילים בעלי טווח בינוני-ארוך המפותחת על ידי רפאל - מערכות לחימה מתקדמות הישראלית וריית'און האמריקנית.
[עריכה]אמצעים נגד טילים הנמצאים בפיתוח
בשיתוף פעולה בין ישראל לארצות הברית מפותחת כיום מערכת הנאוטילוס האמורה ליירט סוגים שונים של טילים, רקטות ופצצות מרגמה באמצעות קרני לייזר.
כמו כן מפותחים מטוסים ומל"טים המיועדים להשמיד טילים כבר בעת יציאתם ממשגר הטילים, על אדמת האויב
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this link.]
המערכת של צה"ל שתיירט כל רקטה