תחרותיות בשוק הרכב? זליכה כבר לא מפחיד
תאוות הבצע של היבואנים
זליכה: "רכב שעולה ליבואן 50 אלף שקלים, הוא מוסיף על כך עוד 50 אלף שקלים של מיסוי, מוסיף עוד 20 אלף שקלים של רווח, ומוכר ב-120 אלף. אנחנו רואים את הרווח שלו כ-20 אלף שקלים מתוך 120 אלף ואומרים - אוקיי, זה רווח סביר. אבל בפועל זה לא מתוך 120 אלא מתוך 50. זאת אומרת, שולי הרווח יכולים להגיע פה ל-40%, (או) 30%".
העלות ליבואן ב INVOICE עומד על בין 8000$ לרכב קטן ועד ל 11000$ לרכב מפואר .
הרווח הגולמי של היבואן...
זה .100% נטו
מכאן רווחי יבואניות הרכב בבורסה רק יכולים לעלות . בידקו את מאזני החברות הציבוריות ותיווחכו.
ההבחנה שמעמד הביניים משתמש רק ב 10% משוק הליסינג,ידוע כי שוק הליסינג שולט על 70/80 % משוק הרכב כך שהמתמטיקה לא ברורה.
שנית-רווח של 20 אלף ש"ח על 50 אלף ש"ח זהו רווח שאפשר רק להתקנא בו.וזאת עוד לפני שלוקחים בחשבון את הרווח על המוצרים הנילווים (אביזרים למיניהם).
טוב היה אם היו מייסמים את המסקנות של ועדה שאין לה שום רווח ישיר מכך.
זליכה, לקח את התחום התחרותי ביותר והכי פחות ריכוזי - חברות הליסינג, וקבע שהתחום צריך שינוי. ללא בדיקה, ללא התיעצות עם אף גורם מחברות הליסינג. כמה עובדות: חברות הליסינג הם הגורם היחיד להוזלת ווהשכרת הרכבים לנהגי ועובדי החברות. הליסינג הוא המפיץ היחיד של מגוון יצרנים במקום אחד. שנית, עקב תחרות ניתן ללמוד מדוחות כספיים ציבוריים כי הליסינג אינו מרוויח כלל.
רבותי, ״הכחלון״ האמיתי הם חברות הליסינג שמתחרות ביניהם. כל שינוי והגבלות על חברות הליסינג יביאו את הנהגים לנהוג ברכב משומש וישן כתחליף.
יבואני הרכב מרויחים אחוזים ניכרים ממה שנהוג בעולם המערבי, והם מנצלים את המיסוי הגבוה על מנת לסחוט את הצרכנים ולגבות אחוזים יותר שמנים. העובדה היא ששוק הרכבים החדשים הוא מונופול אחד גדול, אם ליבואן מסוים יש בעלות על מותג מסוים זהו מונופול! מוזר שבאירופה כל מי שרוצה יכול למכור מה שהוא רוצה ורק פה בארץ קיימת שיטת המונופול בחסות הממשלה. יש לבצע רפורמה דחופה בענף הרכב כדי שנוכל להנות מהתוצאות בעוד מספר שנים