ברגמן נולד ב-1972 וגדל בקריית ביאליק. בהיותו נער שימש כתב צעיר בתכנית הטלויזיה לנוער "שמיניות באוויר". למד משפטים באוניברסיטת חיפה והוסמך כעורך דין, בעל תואר שני ביחסים בינלאומיים, ודוקטורט בהיסטוריה מאוניברסיטת קיימברידג' בבריטניה (התואר הוענק בשנת 2007). עבודת הדוקטורט שלו עסקה ביחסים הביטחוניים והמודיעיניים בין ישראל לאפריקה. ברגמן כתב בעבר ב"העולם הזה", במקומוני רשת שוקן ובעיתון "הארץ", וכיום הוא חבר מערכת "ידיעות אחרונות", שם מתפרסמים מאמרים ותחקירים מפרי עטו.
הוא מתמחה בנושאי מודיעין, ביטחון, טרור והמזרח התיכון, חבר בצוות המייסד של הפרויקט החדש ללימודי ביטחון באוניברסיטת קיימברידג', ומרצה בפורומים שונים בישראל ובבריטניה. במהלך הקריירה שלו חשף מספר פרשיות, בהן מחדלים במכון לרפואה משפטית, קשריו של נחום מנבר לתעשיית הנשק האיראנית, חשבון הבנק הסודי של יאסר ערפאת, פרשת חיסוני האבעבועות השחורות המקולקלים שהוכנו לקראת מלחמת המפרץ, וקשריו של טדי קולק עם הביון הבריטי. זכה בפרסים ובציונים לשבח בתחום העיתונות, בהם פרס העיתונות הבינלאומי של ארגון "בני ברית".
ב-2005 החל להנחות את "ערב חדש" בטלוויזיה החינוכית לצדם של דן מרגלית, טלי ליפקין שחק ומיה בנגל.
אחד הנושאים שברגמן עסק בו שנים רבות הוא המקור המצרי הבכיר שדיווח על התוכניות למלחמת יום הכיפורים לראש "המוסד" צבי זמיר, וזכה לכינוי "בבל" על ידי ברגמן. בעקבות חשיפותיו של ברגמן ושל עיתונאים אחרים נודע כי האיש הוא אשרף מרואן. ברגמן טען, בדומה לאלי זעירא, ראש אמ"ן באותה עת, כי מרואן היה סוכן כפול. החשיפות הובילו לסכסוך משפטי בין זעירא וזמיר, ובפסק בוררות של שופט בית המשפט העליון בדימוס תאודור אור בסכסוך זה נכתב כי קיים "חשש כבד של תיאום עדויות" בין ברגמן לזעירא.[1][2]
[עריכה]ספריו
והרשות נתונה, העוסק בתהליך אוסלו והרשות הפלסטינית, הוצאת ידיעות אחרונות, 2002
מלחמת יום כיפור - זמן אמת (עם גיל מלצר), המתעד את מלחמת יום הכיפורים, הוצאת משכל, 2003
נקודת האל-חזור, המתאר את מלחמתו של המודיעין הישראלי באיראן ובחזבאללה, הוצאת כנרת, 2007
מדינת ישראל תעשה הכל - הקרב החשאי על השבויים והנעדרים, הוצאת כנרת, 2009
הבור - הסודות האפלים מאחורי משבר המנהיגות החמור בתולדות צה"ל, כנרת, זמורה-ביתן, 2011 (יחד עם דן מרגלית)
[עריכה]ברגמן נגד משרד החינוך
בשנת 1990 נסע ברגמן לארצות הברית במשלחת נוער, ופרסם את רשמיו בכתב העת "פוליטיקה". המאמר הועתק על ידי משרד החינוך בבחינת בגרות במקצוע "חיבור עברי" בשנת 1995. בתביעה שהגיש ברגמן בשנת 1998 נגד משרד החינוך טען שהמשרד פגע בזכויות היוצרים שלו. ברגמן זכה בתביעתו (תיק מספר 12595/98).
הרבה עיתונאים מעריכים את רונן ברגמן בגלל כשרונות לספר סיפורים ולהלהיב
כשאתה שומע אותו מספר אתה נשאב לתוך הסיפור
הוא כותב מוכשר מאוד אבל לא במקום הנכון
ידיעות אחרונות ידוע כמקום שמחסל את כל הכשרון שבך