באמצע שנות ה- 90 החלו סטודנטים בטכניון במאמץ של פיתוח לווין זעיר אשר יעשה שימוש בכל טכנולוגיות החלל החדישות. הסטודנטים, בליווי של אנשי הסגל, בנו לווין שמשקלו 50 ק"ג ואשר פועל על צריכת כוח של פחות מ- 17 וואט. מרבית החומרה ללוויין נתרמה על ידי חברות ישראליות, אשר רצו לבחון רעיונות חדשים ופיתוחים מקוריים בסביבת חלל על גבי לוויין. עלות הפיתוח של הלווין עמדה על כ- 3.5 מיליון דולר והוא שוגר על גבי טיל רוסי בחודש מרץ 1995. לרוע המזל, נכשל השיגור והלוויין לא הצליח להגיע למסלול. הלווין טקסאט- 2 שנבנה בעקבותיו ב-10 ביולי ,1998 .
שוגר בהצלחה והוא נמצא במסלול סביב כדור-הארץ.
למרות שניבאו לו אורך חיים של מספר חודשים, "חגג" לוויין הטכניון בשבוע שעבר חמש שנים בחלל. הלוויין, "גורווין טכסט 2", הוא מהקטנים בעולם, בנוי כקוביה שאורך כל אחת מצלעותיה הוא 45 סנטימטרים ומשקלו 48 קילוגרמים. "במרוצת חמש השנים האחרונות הקיף הלוויין את כדור הארץ יותר מ-28 אלף פעם", הדגיש. "הוא ביצע את כל ששת הניסויים שתוכננו באופן מוצלח ביותר, עם תוצאות שהיוו בחלק מהמקרים תקדים עולמי".
מערכת הבקרה, המצלמה וניסויי הקרינה ממשיכים לתפקד בלוויין כפי שתפקדו מיומו הראשון בחלל. מערכת הפנלים הסולריים עדיין מספקת היום כ-90% מהאנרגיה ההתחלתית שלו. הלוויין גם מספק, באופן חלקי, שירות לחובבי רדיו אשר הקצו את תדרי השידור והקליטה שלו.
לוויין הטכניון משייט במסלול מעגלי בגובה של 820 קילומטרים והוא ירד רק שלושה קילומטרים במשך חמש השנים האחרונות, עדות לקיום אטמוספירה דלילה בגובה זה.קצב ירידה זה יבטיח שלוויין הטכניון ישייט בחלל מאות בשנים, תזכורת לפועלו של הטכניון לדורות הבאים