זוהר וגנר מבקרת קולנוע בעכבר העיר מקבוצת הארץ מתארת את הדקות האחרונות של עכבר העיר
עמוס שוקן מגדולי המולים של ישראל שנלחם שנים נכנע שוב
עכשיו השאלה כמה זמן נותר לעיתון הארץ ?
כל העיתונאים במערכת הארץ יודעים את זה
באחד הימים השיחה הזאת תגיע לכל העובדים
שוקן יאלץ לבשר אישית לכל עובדי המערכת
העיתונים לא השכילו לפתח מודל כלכלי ולכן זמנם שאול
גם ידיעות מעריב ושאר העיתונים יסגרו זה רק ענין של זמן
האינטרנט ניצח בגדול ומחק את הרדיו הטלויזיה וכל מה שמסביב
החנונים של אנשי המחשבים מביעים סיפוק על יוד ניצחון דרמטי
הם לא השכילו לפתח פסבוק עיתונאי
כאחד שמכיר את שוקן וכמה זה חשוב לו
אלה ימים נוראים עבורו
זה כאילו שאתה מאבד ילד
המחמד של שוקן הלך אבל נארשו שבבים של תקווה שאולי העתיד עוד יחייך
אם רק תשכילו להשתנות בהארץ אחרת פשוט לא יהיה הארץ
העיתון הזה נראה ראש הממשלה שלנו
אבל למזלו של העיתון שרה לא מאחורה ואן אובמה שיעזור בעת צרה
ואזלו מלאי המשקיעים הפראיירים מהעולם
גם ברוסיה הזמנים קשים פוטין כמו לנין וטרוסקין שם קץ למאפיונרים הרוסים או האוליגרכים ששדדו את רוסיה והשקיעו בעיתונות
כאשר שעתו של הארץ תגיע ,הארץ תרעד הדממה והכאב והצער ינצחו
יש אנשים שעוד נןסעים עם עגלה וסוסה בזמן שכבר מרחפים לחלל
עיתון זה לא בוטיק היום לא מספיק להבין בעיתונות צריך להיות אי פיננסים איש עסקים וכלכלן וטכנוקראט ממושקף עם חזון
ומי שלא כזה עדיף שיתלה את הנעלים ויתן צאנס לצעירים אחרת לא ישאר כלום מהירושה
לא נותר מה לקצץ אולי הגיע השעה לסגור את הבסטה !
שלום לך עכבר העיר
עוד נתגעגע
זוהר ווגנר מתוך עכבר העיר פסבוק אישי שלה
רגעים אחרונים של אושר עד לקבלת הטלפון שסוגר מעגל
בשנתיים וחצי האחרונות אני מבקרת קולנוע בעכבר העיר. ראיתי מאות הקרנות בבתי קולנוע, מאות סרטים במחשב ובDVD. כתבתי, קראתי, שכתבתי, הגהתי ובדקתי כמה כוכבים נתנו המבקרים המתחרים. הייתי נמלה חרוצה ויגעה. ובן זוגי? הולך בטל ומצליח להרוויח לחמו משיחת טלפון אחת ליום. לאחרונה חישב כמה עולה לי עבודתי, והגיע למסקנה שעדיף שאשאר בבית ואהיה עקרת בית למופת. "תראי", הסביר לי, "הבייביסיטר, הנסיעות, החניון בקולנוע, המזנון - כל אלו עולים יותר מהמשכרות שלך. זה נראה לך הגיוני? מילא אם היית נהנית. הרי שנינו יודעים עד כמה הסרטים האלה משעממים וארוכים וכמה שוקולד את אוכלת כדי להישאר ערה. כך שבינינו, העבודה גם לא תורמת לגזרה שלך."
ולמרות חיצי הלעג שנהג לשלח לעברי לא נכנעתי. להגנתי הסברתי לו שעבודתי מאוד מוערכת, ש"עכבר העיר" זה בית חם, ושכולם אומרים שאני מבקרת קולנוע מאוד רצינית. "יום אחד יגיע הטלפון המיוחל" אמרתי לו "ויקדמו אותי, והמשכורת שלי תשתפר, ועתיד שלם יפתח לפני."
בוקר אחד, בשבוע שעבר, בעוד אני ובן זוגי שותים קפה, צלצלו מהמערכת. הראיתי לו בגאווה את המספר על הצג ואמרתי: "איזה כיף, זה הבוס שלי, מקסים כזה." ומיד סידרתי את שערי ותיקנתי ישיבתי, כאילו הבוס שלי יכול לראות אותי בטלפון. להפתעתי בשורותיו היו מרות. "סוגרים את העיתון וכולנו הולכים הביתה." למרות שאחזה אותי תדהמה המשכתי לחייך בטיפשות כדי לא להסגיר את הבשורה ולא לתת לחברי את הסיפוק שאכן צדק. כעבור שעתיים נשברתי. דמעה ירדה מעיני. סיפרתי לו שאיבדתי את מקום העבודה שכל כך אהבתי. הוא השתתף בצערי למספר שניות, ואז צהל בקול גדול: "מעכשיו חיינו השתנו! כל היום נבלה ביחד: נרד לחופי הים, נלך יד ביד אל עבר השקיעה, נאכל במסעדות דגים, איזה מזל שהקיץ התחיל!" פחד אדיר השתרר בתוכי. נפלתי מן הפח אל הפחת. בעבודה החדשה הזו, לא רק שאף אחד לא ישלם לי, יהיה לי בוס קשוח ותובעני שלא מבחין בין עבודה לפנאי, לא יהיו לי חברים, לא אכיר אנשים חדשים, ואצטרך לאסוף אחריו גרביים, כפי שאסף הוא את שלי. אמאלה!
[You must be registered and logged in to see this image.]
בהצלחה לזוהר ווגנר עם פתיחת האתר החדש שלה
[You must be registered and logged in to see this link.]
זוהר היא יוצרת סרטים מאוד מוכשרת המתמחה ביצרת סרטים דוקומנטרים
אחד הסרטים המוצלחים שלה הוא סימני מתיחה שעשתה כאשר היתה בהריון
ושאותו ניתן לראות כאן או להשכיר
Stretch Marks
This highly revealing self documentation follows a pregnant, single woman, provocative performance artist into the club, the living room, the bedroom and even beyond… This movie tells the story of Zohar Wagner (''Zorki''), how she got pregnant by one man, fell in love with another and celebrated her rising sexuality up until the day she gave birth. But when her baby is born with the blessing came a curse: the luscious boobs and the man she loved both disappeared.
Zorki
Hiding Mom's Secret
Zohar Wagner decides to tear away the cloak of silence that enveloped her bourgeois family. Her mother had a five year affair with a man ten years her junior, and Zohar, at the age of twelve, was an accomplice to the secret.
עיתון הארץ במשך השנים
לקצץ לקצץ לקצץ לקצץ
בסוף לא נשאר מה לקצץ!
אז סוגרים
[You must be registered and logged in to see this image.]
אנחנו משתתפים בצער כל עובדי הארץ ובמיוחד עכבר העיר
צר לנו לראות משהו מצוין כזה נסגר
כולנו תקווה שהעובדים ימצאו מקום עבודה חדש במהרה בימנו