בעוד כולם מתלהבים מאינטרנט במהירות 1GBS לשנייה
וזה עדין לא עובד בישראל ואין למעשה סיבים אופטיים עדין
למרות כל ההצהרות של שר התקשורת וראש הממשלה
בעולם יש כבר 40GB לשניה ואפילו 100GBS בקוראה וביפן
בגרמניה יוצא סטדנרט של 10GBS ואפשר לצפות בסרט BLUE RAY או בערוץ ULTRA HD
היום בעולם מתחילים להעביר ערוצים ULTRA HD באמצעות סיבים אופטים
בישראל חברת החשמל כמעט בפשיטת רגיל והיא בגרעון של מילארדים
היא לא יכולה להשקיע
IBC השוודית היא חברה קטנה יחסית באירופה ואין ביכולתה להשקיע כעת את כל הסכומים הנדרשים.
המשקיעים במיזם הסיבים האופטים הם חברות קטנות יחסית .
גם להם אין יכולת השקעה של ממש .
כשיאלצו להשקיע סכומים גבוהים לא תהיה להם יכולת כזאת
וגם כיום אין להם יכולת כזאת
לחברת החשמל יש תשתית בכל ישראל אבל בן ערים
חברת החשמל מגיעה לכל עיר בישראל
משם הוט ובזק אמורים להמשיך
מי שאמורה לעשות את החיבור זאת חברת החשמל והעלויות זה הכול חברת החשמל
חברה בלי תקציבים ובלי כסף כיום
אך יעשו זאת איש לא יודע
כמובן שכל מי שמתחר יאלץ לשלם סכומי תעק כל חודש
אם משלמים רק על תשתית 800 ש"ח אז גם אינרטנט ישלמו 800 ש"ח
דהיינו עד 2000 ש"ח לחודש עבור 1GB סימטרי לא מובטח ולא מאובטח
הרי גם חברת החשמל תגבה על ההתקנה הראשונית וגם על דמי חיבור
עלות חודשית .
China Mobile, China Telecom ו-NTT DOCOMO היפנית כבר פרסו רשתות 10 ג'יגה ביט לשניה א-סימטריות בתקן EPON –עם קצב הורדה של 10 ג'יגה ביט לשניה וקצב העלאה של 1 ג'יגה ביט לשניה בכל יחידת קצה המגיעה לבניין.
חידושים נוספים בתחום זה כוללים בין היתר רשתות XGPON שיאפשרו הורדה בקצב של 10 ג'יגה ביט לשניה והעלאה בקצב של 2.5 ג'יגה ביט לשניה. תשתית מסוג זה כבר נבחנת בניסויים מתקדמי
ם בסין ובדרום קוריאה. בעתיד רשתות סימטריות של 10 ג'יגה ביט לשניה צפויות לשמש אפילו כתשתית לרשת סלולרית – PON Backhauling.
רשתות סיבים אופטיות בקצב של 10 ג'יגה ביט לשניה מציעות למפעילים יתרונות תפעוליים משמעותיים ובראש וראשונה הבטחת רמת שירות גבוהה למנויים, במיוחד בבניינים גבוהים שבהם העומס על רוחב הפס הוא גדול מאוד וקשה להבטיח קצבי גלישה מהירים בשעות העומס. אין להתפלא אם כן שהמפעילים הגדולים בעולם לא נחים על זרי הדפנה ופורסים במהירות רשתות 10 ג'יגה ביט לשניה לסוגיהן. על פי הערכות שונות, כבר בשנת 2015 כשליש מההכנסות בשוק הסיבים האופטיים, המוערך כיום ביותר מ-3 מיליארד דולר בשנה, יגיעו מרשתות מסוג זה וככל הנראה קצב הפריסה אף יואץ בשנים שאחריה. ואם לא די בכך, מפעילים גדולים בעולם ובראשם Verizon ו– British Telecom כבר נערכים לקפיצת מדרגה נוספת עם תשתית שתספק קצב של 40 ג'יגה ביט לשניה.
בעת שהציבור הישראלי יכול כבר להירשם לשירותים החדשים של IBC, טוב יעשו המפעילים ועמם תעשיית הטלקום כולה אם יתחילו לבחון את טכנולוגיות העתיד בתחום זה ולהיערך להן. למעשה, מדובר כבר בהווה שהולך ומתהווה לנגד עיני העולם והוא עתיד לשנות פעם נוספת את חיינו הדיגיטליים, שקצבם יהפוך למסחרר מתמיד. לחברות השבבים יש תפקיד מפתח בעולם שצועד לעבר עידן ה-Zeta Byte שכן הן תצטרכנה להתמודד עם האתגרים הכרוכים בפיתוח שבבים סופר מהירים, בעלי יכולות נרחבות ומגוונות שהביקוש להם יהיה גבוה. למארוול ישראל, וליצרני שבבים אחרים הפועלים בארץ, יש ידע ויכולות שמציבים אותם בחזיתו של שוק גלובלי זה.