לקוחות ספקית האינטרנט 012 סמייל שהשתמשו בתוכנת שיתוף קבצים (טורנטים) סבלו מהאטת מהירות, ולא קיבלו את מהירות הגלישה עליה התחייבה החברה. כך עולה כעת מהסכם פשרה בתביעה ייצוגית כנגד הספקית סמייל. את התביעה והבקשה להכירה כתובענה ייצוגית הגישו בשנת 2012 עורכי הדין רונן עדיני ואפי שאשא ממשרד עדיני, ברגר, גבאי ובה נטען כי הנתבעת מאיטה באופן מכוון את מהירות הגלישה של לקוחות המשתמשים בתוכנת שיתוף קבצים. התביעה הייצוגית נתמכה בחוות דעת של מומחה בתחום, פרופ' יובל שביט. את סמייל ייצגו בהליך עורכי הדין ירון רייטר, אריאלה אבלוב ואבישי כהן.
התובעים טענו כי המהלכים של סמייל היוו: "הטעיה והפרת חובת הגילוי לפי חוק הגנת הצרכן; הטעיה לפי חוק החוזים; הפרת חובת תום הלב; תנאי מקפח בחוזה אחיד; פגיעה באוטונומיה של הפרט ועשיית עושר ולא במשפט".
סמייל כמובן התנגדה לתביעה וטענה כי: "אינה מתחייבת למהירות מסוימת; כי הטענה בדבר הפרת הרישיון צריכה להיות מופנית כלפי המפעיל הבינלאומי שלה; כי ניהול הרשת מונע השתלטות תוכנת שיתוף הקבצים על מלוא רוחב הפס וכי גלישה היא פעולה שונה משיתוף קבצים", לשון בית המשפט.
לבסוף, כאמור, הגיעו הצדדים לפשרה וכעת בית המשפט המחוזי מרכז-לוד אישר אותה. הלקוחות המיוצגים בתביעה הם כל לקוחות סמייל בין אפריל 2008 ל-2012 שעשו שימוש בתוכנת שיתוף קבצים, אך למעשה מי שיהנה מהפשרה הם כל לקוחות סמייל כיום. הם יוכלו לדרוש ולקבל שדרוג מדרגה אחת במהירות הגלישה - בחינם.
על פי פסק הדין, לסמייל 500,020 לקוחות ושווי הממוצע של שדרוג המהירות עומד על 7 שקל. אם לאחר תקופה של 9 חודשים של מתן ההטבה, לא ינצלו אותה די לקוחות של 012, תועבר היתרה עד לשווי של 8 מיליון שקל, לתרומה לעמותות שונות שייבחרו ע"י הצדדים. יצוין כי בפסק הדין נקבע כי התובעות הייצוגיות יקבלו גמול בסכום גבוה - 250 אלף שקל, ובאי כוחם שכר טרחה בסך 750 אלף שקל.
עוד סעיף מעניין - בהתאם להסכם הפשרה, תפעיל 012 מערכת בקרה שמטרתה לוודא שהיא אכן מספקת רוחב פס שעונה על 98% מהביקוש של הלקוחות ו-95% מהביקוש של הלקוחות בשעות העומס.לבסוף, יש לציין כי אותו משרד עורכי דין הגיש לאחרונה תביעה דומה כנגד 013 נטוויז'ן, תוך שהוא נסמך על פרסום ב-TheMarker ובכלי תקשורת אחרים על הצרת הגלישה המכוונת של ספקיות האינטרנט הישראליות.