יותר ויותר ישראלים מזמינים מוצרים מאתרים בחו"ל - אך חברות השילוח עדיין אינן מתחרות עליהם ■ התעריפים לא שקופים, נמסרים רק טלפונית, ואף אחד אינו מסוגל להתחייב בפני הלקוחות מה תהיה העלות הסופית של החבילה הבאה ■ ומי אחראי למחדל?
http://www.themarker.com/consumer/1.2507214
הדואר וחברות המשלוח DHL GCX UPS USPC EMS FEDEX מרמי את הצרכנים בישראל ומטילים עלהם עמלות וסכומים שלא כדין תוך כדי ניצול .
אפשר לשחרר חבילה לבד מהדואר המרכזי בישראל
לא צריכים לשלם להם כלום
זה לוקח שעה בערך נוסעים לת"א ליד אליהו ומשחררים לבד
זה חוסך עד 300 ש"ח
דמי אשראי ועוד כל מני עמלות זה לא חוקי
אבל בכל זאת הדואר וחברות נוספות גובים סכומים אלה
זאת הונאה לכל דבר שמכפילה את עלות המוצרים ולכן זה לא כדאי להזמין כלום מחול כי המחיר יוכפל
אם הזמנתם חבילה ב 35 ש"ח אתם תאלצו לשלם עוד 100 ש"ח נוספים.
שתי החבילות עלו כ–135 ליש"ט (840 שקל), ושתי המזמינות ציפו לשלם תוספת של מע"מ בלבד (כ–150 שקל) על ההזמנה. ואולם שתיהן גילו כי עליהן לשלם עלויות נוספות ובלתי צפויות גם לחברת השילוח. יעל חויבה על ידי דואר ישראל ב–130 שקל נוספים, ושירה חויבה על ידי GCX בעוד 212 שקל - תוספת של רבע מהעלות של המוצרים שהזמינה.
חברה אחת הצליחה לכלול בשני סעיפים - "מע"מ רשימון קולקטיבי" ו"טיפול שחרור ממכס" - החברה האחרת חילקה לארבעה סעיפים: "מע"מ", "חיוב בגין השתתפות באגרת רשימון", "עמלת הדואר בעבור תהליך שחרור קולקטיבי" ו"עמלת דמי הקצאת אשראי".
DHL) הסבירה לנו מיוזמתה על האפשרות שהחבילה תיקלע להליך שחרור פרטני שישית עלויות גבוהות משמעותית, ורק שניים (GCX ו–TNT Express) הציגו מחירים הכוללים מע"מ, כפי שדורש החוק.