בנו של אליעזר פישמן, אייל פישמן, הציע למכור את הרשת תמורת כ-450 מיליון שקל, מתוכם למעלה מ-300 מיליון שקל חובות לבנקים ובאג"ח
http://www.themarker.com/advertising/1.2519836
האם אלעזר פשמן הבעלים של גלובס הולך להיות כמו נוחי דנקנר בסוף
האם יקרה לו מה שקרה לשאר הטייקונים
האם גם הוא יעשה תספורת ענק
בעבר פשמן פשט רגל בשנות השמונים כשהיה רואה חשבון של הקיצובים אבל עלה לגדולה ושוב פרח
היום כבר אי אפשר לדעת מה יהיה
והספקים מאוד מודאגים מהמצב
הם חוששים לכספם
יש הרבה הודעות על מצבו של פשמו ב YNET במעריב ובדה מרקר והארץ
טייקונים נגד טייקונים
האם זה עבודה של ביבי ?
עד כה פשמן עמד בכל ההסמכים ושלם בזמן את כל ההתחייבות שלו
לא ברור מה זה כל הפרסומים בדה מקרק ומי מממן אותם
אליעזר פישמן מנסה לצמצם חובות והעמיד את הום סנטר למכירה - כך נודע ל-TheMarker. בנוסף, לא מן הנמנע כי יעמיד בהמשך למכירה רשתות בפישמן רשתות, הכוללת גם את רשת הצעצועים טויס אר אס, את רשת בסט ביי, זר פור יו, רשת האופנה סליו ועוד.
אייל פישמן מסר לו כי הוא מחפש משקיע שיזרים לחברה 150-100 מיליון שקל וסיפר שלהום סנטר חובות של מעל 300 מיליון שקל לבעלי האג"ח ולבנקים. מתוכם, כ-130 מיליון שקל לבעלי האג"ח וכ-200 מיליון שקל לבנקים השונים.
MDM, הבנק הרוסי, תובע מפישמן בערכאות משפטיות בלונדון ומוסקבה לפרוע חוב של הום סנטר כלפי הבנק בהיקף של כ-150 מיליון רובל (כ-2.5 מיליון דולר לפי שער חליפין רובל-דולר נוכחי) שכן לטענת הבנק פישמן ערב לחוב זה שאינו משולם מאוקטובר האחרון.
ב-2013 היה מחזור המכירות של הום סנטר, המונה 48 סניפים, כ-750 מיליון שקל והיא הפסידה כ-25 מיליון שקל. בחודשים האחרונים הום סנטר דחתה תשלומים לספקים במספר מקרים. בחודש אוקטובר הנהלת רשת הום סנטר הודיעה לספקיה על הארכה חד צדדית של חודש בתנאי האשראי של הרשת.
אליעזר פישמן מצוי בימים אלה בסערה פיננסית גדולה שהטריגר שלה הידרדרות כלכלית ברוסיה בעקבות ירידה חדה במחירי הנפט שגררה פיחות חד בשער הרובל הרוסי – דבר שפגע קשות בחברת הנדל"ן מירלנד המרכזת את פעילות הנדל"ן של קבוצת פישמן ברוסיה, כך שמירלנד דחתה את התשלומים לבעלי האג"ח בישראל והחלה במגעים לגיבוש הסדר חוב בהיקף של כ-1 מיליארד שקל. מירלנד נמצאת בשליטת שלוש חברות ציבוריות של פישמן: כלכלית ירושלים, מבני תעשייה ודרבן.
בעיה גדולה יותר של פישמן הנה חובות אישיים אדירים לבנקים הישראליים בהיקף של כ-4.5-5 מיליארד שקל - בראשות הפועלים ולאומי בהיקף של כ-1.7-2 מיליארד שקל לכל אחד וכן חובות למזרחי טפחות, דיסקונט ואגוד. נכון להיום שווי הנכסים של פישמן נמוך משווי החובות.
הקף החובות של אליעזר פשמן לבנקים בישראל עומד על 5 מיליארד ש"ח לפחות