כתף לכתף (עמותה)
עמותת כתף לכתף פועלת במטרה לחלץ משפחות נזקקות ממעגל העוני והמצוקה, ולספק להן כלים ופתרונות לעתיד.
תוכן עניינים [הסתרה]
1 חזון העמותה
2 רקע
3 פעילות העמותה
4 קישורים חיצוניים
חזון העמותה[עריכת קוד מקור | עריכה]
עמותת כתף לכתף (עמותה רשומה) בשמה המלא 'כתף לכתף למען החברה', הוקמה במטרה לסייע למשפחות הנמצאות בקו העוני ובמצוקה חברתית, להוציאן ממעגל זה ולהביאן לכדי עצמאות וצמיחה חברתית וכלכלית. העמותה דוגלת בערך המעורבות ההדדית – בבחינת "כל ישראל ערבים זה בזה".
רקע[עריכת קוד מקור | עריכה]
עמותת כתף לכתף הוקמה בשנת 2005, לזכרו של יוסי עמר ז"ל. העמותה קמה מתוך חזונו, לסייע למשפחות הנמצאות במעגל העוני ולהוציאן ממעגל הקשיים בו הן נתונות אל עבר עצמאות בתחום הכלכלי, הרגשי והחברתי. חייו ופועלו של יוסי אופיינו על ידי חזונו של דוד בן-גוריון להפריח את השממה בנגב על ידי עשייה חברתית, של חסד ונתינה. יוסי האמין כי סיוע למשפחות הנזקקות איננו טיפול נקודתי בלבד, אלא קידום כל החברה הישראלית.
פעילות העמותה[עריכת קוד מקור | עריכה]
העמותה פועלת בקרב משפחות נזקקות ותומכת בהן בתחומים שונים, בעיקרם: קשיים כלכליים, גישור פערים חברתיים, קשיי קליטה ועלייה, חינוך ורווחה. לעמותה מספר מוקדי פעילות במיזם ארצי יחד עם משרד הרווחה, ביישובים: ירושלים, בני ברק, קריית אונו, באר שבע, אשקלון, קריית מלאכי, אופקים, ירוחם, כפר קאסם וטייבה, הפעילות עצמה פונה לאוכלוסייה היהודית והערבית. העמותה מחלצת בכל שנה מעל 300 משפחות ממעגל העוני[דרוש מקור]. יתרונה של העמותה בכך שתוכניתה מופעלת בעלות מינימלית, תוך שיתוף פעולה וקשרים עם עמותות שונות וארגונים אחרים, כמו גם ניצול משאבים ושירותים קיימים בקהילה.
מודל הפעילות
דרך הפעילות הנה על פי מודל חדשני שמטרתו לספק פתרון יעיל וארוך-טווח, תוך ירידה לפרטים. המודל פועל בכל משפחה בנפרד, על ידי רכז להצלחת משפחות הממונה על הטיפול בה. לאחר היכרות עמוקה של הרכז עם המשפחה, ולאחר שאיתר את משבריה בכל הרבדים, הוא בונה להם דרך ליציאה מעגל הקשיים והעוני בו הם נתונים. הוא מאתר את הכלים הנדרשים ומספק להם מענה בעזרת ובליווי אנשי מקצוע מתאימים. כל משפחה מקבלת תוכנית עבודה מסודרת לשנה שלמה, שנשענת על מודל העמותה ומובילה לטיפול בארבעה צירים הנקראים: 'אנח"ת רווחה', ראשי התיבות של: איכות חיים, ניהול תקין, חינוך ותעסוקה. לאחר שנה, הרכז שליווה את המשפחה כבר אינו מלווה אותה, אך הם שומרים ביניהם על קשר קבוע על מנת לעמוד ביעדים שהציבו יחד. בשנה השנייה, המשפחה עוברת טיפול קבוצתי, ובכך שומרת על מצבה ומשפרת אותו וכן מקבלת כלים נוספים לטיפול במשברים עתידיים.
http://he.katef.org.il/