לתת (ארגון)
Gnome-colors-edit-find-replace.svg יש לשכתב ערך זה. הסיבה לכך היא: כתיבה לא אנציקלופדית. כתיבה "מטעם".
אתם מוזמנים לסייע ולתקן את הבעיות, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף. אם אתם סבורים כי אין בדף בעיה, ניתן לציין זאת בדף השיחה.
עריכה
ארגון לתת.jpg
ארגון לתת – סיוע הומניטרי ישראלי הינו ארגון הפועל לצמצום העוני. פעילות הארגון נעשית במטרה לשפר את החברה. "לתת" נוסד ב-1996 ומשמש כארגון גג ארצי לכ-150 עמותות וארגונים מקומיים הפועלים ב-95 יישובים בישראל. הארגון הוא א-פוליטי ופועל ללא כוונת רווח.
בארגון פעילים למעלה מ-8,000 מתנדבים קבועים[דרוש מקור].
תוכן עניינים [הסתרה]
1 תחומי פעילות הארגון
1.1 המיזם לביטחון תזונתי
1.2 נוער לתת
1.3 סיוע לחיים
1.4 עיר ללא רעב
1.5 דו"ח העוני האלטרנטיבי
2 קישורים חיצוניים
תחומי פעילות הארגון[עריכת קוד מקור | עריכה]
המיזם לביטחון תזונתי[עריכת קוד מקור | עריכה]
סיוע שוטף וקבוע בחבילות מזון ליותר מ-60,000 משפחות ול-270,000 אזרחים החיים במצוקה כלכלית קשה. המיזם לביטחון תזונתי מבוסס על מודל של Feeding America, שהינו ארגון הסיוע במזון הגדול ביותר בעולם. להפעלתה היא נעזרת בשיתופי פעולה אסטרטגים עם תעשיית המזון בישראל (תרומות), רכש מזון, הצלת מזון ומבצעי איסוף מהציבור הרחב .
נוער לתת[עריכת קוד מקור | עריכה]
תוכנית חינוך להתנדבות, פיתוח מנהיגות ויזמות חברתית בקרב בני נוער, בדגש על נוער משכבות סוציו-אקונומיות נמוכות. התוכנית פועלת, ב-65 מוסדות חינוך לאורך שנת הלימודים, בקרב 1500 חניכים בגילאי 14-17 מידיי שנה, ממגזרים שונים של החברה הישראלית. החניכים עורכים היכרות עם העולם ההומניטרי, נחשפים למוקדי התנדבות ובשיא הפעילות יוזמים פרויקט סיוע למען הקהילה בהתאם לצורך חברתי קיים
סיוע לחיים[עריכת קוד מקור | עריכה]
סיוע הוליסטי לניצולי שואה נזקקים במזון, תרופות, מענה לצרכים מיוחדים ובהעברת מסר של ערבות הדדית ואכפתית. במסגרת התוכנית, זוכים הניצולים לסיוע פיזי, חברתי ורגשי, אשר כולל: סיוע חודשי וקבוע במזון המאפשר שמירה על ביטחון, מימון רכישת תרופות וקרן חירום המשמשת לאספקת טיפולים ואביזרי עזר בתחומי הבריאות והתפקוד היומיומי. בנוסף, מופעל פרויקט-ניידת שיפוצים המשותף לתוכנית סיוע לחיים והחברה להשבת נכסי נספי השואה, במסגרתו משופצות דירות של ניצולים נזקקים ברחבי הארץ במטרה לשפר את איכות חייהם ובטיחותם האישית ולענות על צרכים חיוניים הנובעים ממגבלות הגיל, מצבם הפיזי וצרכיהם המיוחדים.
עיר ללא רעב[עריכת קוד מקור | עריכה]
פיתוח של מיזם חברתי עירוני חדשני ופורץ דרך, אשר מציע מודל אפקטיבי ובר קיימא לבעיית אי הביטחון התזונתי בתא גאוגרפי מוגדר.
המיזם ייצור סדר חברתי חדש, באמצעות גישה פרו-אקטיבית של אזרחי העיר וראשיה אשר לוקחים את האחריות לשינוי ומטרתו לתת מענה כולל לבעיית אי הביטחון התזונתי בישראל.
דו"ח העוני האלטרנטיבי[עריכת קוד מקור | עריכה]
דו"ח העוני האלטרנטיבי מבקש להדגים את הפן האישי והפיזי של העוני והעניים, המסתתר מאחורי המספרים והנתונים הסטטיסטיים היבשים שמפרסמים מוסדות ממשלתיים והוא משקף את המצב העדכני בשטח, כפי שמכירים אותו בארגון לתת, הפועל בכל הארץ בשיתוף עם 150 עמותות מקומיות וארגוני סיוע.
הדו"ח מאפשר היכרות והבנה מזווית אלטרנטיבית לתופעת העוני, דרך שיקוף המציאות והאתגרים איתם נאלצים להתמודד אנשים נזקקים החיים במצוקה. באמצעות ראייה רחבה, ניתוח של מגמות ומתן ביטוי לקולם של הנזקקים לסיוע, מצליח הדו"ח להציג ניתוח מעמיק של בעיית העוני בישראל.
קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]
אתר האינטרנט של ארגון לתת
https://www.latet.org.il/