לוגו צופן - מרכזי טכנולוגיה עילית
צופן - מרכזי טכנולוגיה עילית הוא ארגון ללא מטרת רווח (מלכ"ר, חל"צ) הממוקם בנצרת. מטרת הארגון היא קידום ההשתלבות של אזרחי ישראל הערבים בתעשיית ההייטק על ידי הכנסה של אלפי אקדמאים ערבים לתעשייה ועל ידי הקמת מרכזי הייטק ביישובים ערבים. שילוב זה ישמש כאמצעי לקידום התפתחות כלכלית, הפחתת העוני, יצירת מקומות עבודה במרכזי אוכלוסייה ערבית, ויצירת חיבור בלתי אמצעי בין ערבים ויהודים אזרחי ישראל.
תוכן עניינים [הסתרה]
1 יסוד
2 מטרות ומיקוד
3 מטרות צופן
4 נושאים שבהם צופן מתמקדת
5 קישורים חיצוניים
יסוד[עריכת קוד מקור | עריכה]
צופן נוסדה בנצרת ב 2008 על ידי סמדר נהב, יזמית טכנולוגית מתעשיית ההייטק, סמי סעדי, רואה חשבון עצמאי ויוסי כותן, מנהל בכיר בתעשיית ההיי טק. אחרי שבחנו את חסרונם של ערבים בתעשיית הטכנולוגיה העילית בזמנו, וההדרה הכמעט מוחלטת שלהם מההשתתפות במנוע הצמיחה הכלכלי של ההייטק, החליטו השלושה שהכנסת ההייטק ישירות לקהילה הערבית תאפשר אינטגרציה של ערבים אזרחי ישראל אל תוך התעשייה, ותמצב את התעסוקה בהייטק כמנוף לצמיחה כלכלית וכן תגרום לשגשוג בחברה הערבית בישראל.
יו"ר חבר המנהלים הוא דר' רמזי חלבי, וחברי חבר המנהלים וועדת הביקורת הם יעל ליפמן, שאוקי חטיב, נוגה קאפ, נביל סכראן, שרה קריימר, דר' רואיאת מרעי, עדי בילדנר, גלעד רבינוביץ ודר' גדעון קונדה, עלאא ריאן ותג'ריד טנוס.
מטרות ומיקוד[עריכת קוד מקור | עריכה]
על ידי יצירה של מרכזי היי טק במרכזי אוכלוסייה ערביים, צופן מקדמת התפתחות כלכלית ושוויון ומקדמת חברה משותפת, שוויונית וצודקת בישראל. החזון של צופן כולל יצירת מסה קריטית של עובדים ערבים בתעשייה ושל תעשייה ביישובים ערבים שישנו ססטוס קוו, ישברו סטראוטיפים, ואפשרו התנסות בחיים אזרחיים משותפים בין ערבים ויהודים. שינויים אלה יהיו הבסיס ליצירת הזדמנויות שוות לערבים בהייטק ואף מעבר לכך - יקדמו את הכלכלה הערבית ואיתה יחד את כלכלת ישראל.
מטרות צופן[עריכת קוד מקור | עריכה]
צמיחה משמעותית של העסקת ערבים בהיי טק בישראל.
יצירת מרכזי תעסוקה בהיי טק ביישובים ערבים בישראל.
הבאת מימון ותוכניות ממשלתיות לקדם העסקה של ערבים בהיי טק.
נושאים שבהם צופן מתמקדת[עריכת קוד מקור | עריכה]
צופן נוקטת גישה פרקטית על ידי הכשרה, מנטורינג והשמה של עובדים.
צופן תומכת בעיריות ערביות בבואן ליצור מרכזי תעסוקה בהיי טק ונותנת להם מהידע שנצבר בה ומניסיונה. צופן גם חושפת חברות ישראליות לאפשרויות הרבות ולגוון שביצירה של מקומות עבודה בהיי טק ביישובים ערבים.
צופן מקשרת בין הממשלה, המגזר השלישי והמגזר הפרטי.
צופן מקדמת את ישומן של תוכניות ממשלתיות אשר יספקו תמריצים ממשלתיים להקמת מרכזי היי טק בערים ערביות.
http://www.tsofen.org/