ג'רי שוורץ- איש עסקים יהודי קנדי, המתגורר בטורנטו. שוורץ הקים את חברת ONEX, חברת האחזקות הגדולה בקנדה ומשמש בה מנכ"ל ויו"ר. חברת ONEX משקיעה במגוון רחב של תחומים עסקיים. רעייתו, הת'ר ריסמן - היא המנכ"ל והבעלים של Indigo, רשת חנויות הספרים והמוזיקה הגדולה בקנדה.
בני הזוג שוורץ-ריסמן רואים בחיילים הבודדים הבוחרים לשרת בצה“ל את חוד החנית בתחום ההתנדבות והתרומה למדינת ישראל. אלה הם המתנדבים שבמתנדבים כהגדרתם:
Cquote2.svg
"לאחר שתרמו כה רבות לישראל, מן הראוי להושיט להם יד לעזרה, לתת להם תמיכה, חיבוק ותחושה שיש מאחוריהם משפחה שדואגת. חשוב לנו שידעו שעתידם וביתם הוא כאן, בישראל, ושימשיכו לשאוף למצוינות והישגיות גם בחיים האזרחיים".
Cquote3.svg
מדי שנה עורכת הקרן טקס קבלת מלגות עבור כ-100 מלגאים חדשים. בטקס נוכחים אורחי כבוד רבים כמו גם בני הזוג שוורץ וריסמן ומשפחתם וכל מלגאי ובוגרי הקרן. סה"כ מונה הקרן כ-400 מלגאים וכ-400 בוגרים. ייחודיותה של קרן הישג הינה בנתינה וההשקעה מעבר למלגה הכספית. מלגאי ובוגרי הקרן נהנים וקורסים, חוגים, פרויקט מנטורים, חדר כושר וספריה בתוך בית הישג, משלחות ייצוגיות למצעד החיים בפולין ומשלחות הסברה לקנדה, אירועים שונים בחגים ומגוון רחב של פעילויות התנדבות.
תוכן עניינים [הסתרה]
1 סיפורו של בית הישג
2 פעולות הקרן
2.1 מפעילויות מלגאי הקרן ובוגריה
3 משלחת קרן הישג למצעד החיים בפולין
4 בוגרי קרן הישג
5 קישורים חיצוניים
סיפורו של בית הישג[עריכת קוד מקור | עריכה]
בית הישג
בית הישג בלילה
Postscript-viewer-shaded.png ערך מורחב – בית השגרירות הרוסית
הבניין המכונה "בית השגרירות הרוסית" או "בית לוין" נמצא בשדרות רוטשילד פינת רח' שד"ל בתל אביב והוא אחד מבנייניה הנודעים של העיר. הבית נבנה צבי יעקב לוין שעלה משיקגו. לוין הזמין את האדריכל יהודה מגידוביץ לתכנן את בית מגוריו כך שיהיה גדול ומרווח, וממנו פעל לבניית הארץ ולעידוד עלייה.
בשנת 1948 החרימה את הבית מפקדת 'ההגנה' לטובת המאמץ המלחמתי, בשנת 1953 נפגע הבית מפצצה שהונחה על ידי יוצאי הלח"י.
מאז עבר הבניין כמה ידיים עד ששופץ לראשונה בשנת 1991, עת שהוכרז כמבנה לשימור.
בנובמבר 2006 הבית נרכש על ידי בני הזוג ג'רי שוורץ והת'ר ריסמן. בני הזוג תרמו את הבניין לקרן הפילנתרופית שאותה הקימו וכיום, לאחר שיפוץ יסודי, משמש הבניין לפעילויות הפילנתרופיות של בני הזוג בארץ ובראשן "קרן הישג".
פעולות הקרן[עריכת קוד מקור | עריכה]
מתן מלגות לימוד ודמי מחייה לחיילים בודדים.
מתן מלגות לימוד לחיילים משוחררים מצטיינים, יוצאי יחידות עילית.
מתן מלגות לימוד לבני העדה האתיופית.
מתן מלגות לימוד לבני העדה הדרוזית.
תמיכה בפרויקט 'מחשב לכל מורה' באשדוד.
מימון פרויקט לימוד השפה האנגלית בירוחם.
תמיכה בבית הספר התיכון ללימודי מדעים בתל אביב.
מימון משלחות של מובילי דעת קהל קנדיים לישראל.
מפעילויות מלגאי הקרן ובוגריה[עריכת קוד מקור | עריכה]
2006 - הירתמות למען תושבי הצפון בזמן מלחמת לבנון השנייה - מיזוג מקלטים בקריית שמונה; חלוקת צעצועים וממתקים במקלטים; חלוקת שי לחיילים בשירות סדיר ושוברי נופש לחיילי מילואים.
2008 - הירתמות למען תושבי שדרות – רכישת ציוד חשמלי מעסקים בעיר וחלוקתם לגנים, בתי ספר ובתי אבות בעיר וחלוקת אלפי משלוחי מנות לידי כל הגנים בעיר; מימון ערב הצדעה של התזמורת הפילהרמונית לשבויי ונעדרי צה"ל, במסגרת אירועי חגיגות ה-60 למדינת ישראל; שיקום מעיין "אין עוד מלבדו" בהרי ירושלים.
2009 - חלוקת ציוד ומתנות ללוחמי צה"ל שהשתתפו במבצע "עופרת יצוקה".
2010 - מסיבת קיץ לילדים המאושפזים בבי"ח שניידר
2011 - פעילות לקראת ראש השנה עם דיירים קשישים בדיור מוגן של "עמיגור"; אריזת ושליחת ערכות יצירה וממתקים לילדי חבל אשכול, על רקע מבצע "עמוד ענן".
משלחת קרן הישג למצעד החיים בפולין[עריכת קוד מקור | עריכה]
מאז 2010 שולחת קרן הישג מדי שנה מספר מצומצם של מלגאים ובוגרים להשתתף במצעד החיים בפולין. במסגרת זו, מבקרים המשתתפים באתרים שונים בפולין כגון, גטו ורשה, מחנות ריכוז והשמדה, אתרים יהודיים בקרקוב וכיוצא בזה. שיא המסע הינו השתתפות במצעד החיים מאושוויץ לבירקנאו ביום השואה. קרן הישג מממנת עבור חברי המשלחת את ההכנה, כמו גם את כל הביקור וההשתתפות במצעד. עד כה, זכו כ-100 מלגאים ובוגרים להשתתף במשלחות אלו.
משלחת הישג לפולין-מצעד החיים 2012
"טסתי לפולין עם חבורת אנשים שלא הכרתי כדי לראות את המקום בו הושמדה המשפחה שלי, וחזרתי עם משפחה חדשה ותחושה של ניצחון." (דנה, חברת משלחת הישג לפולין מחזור 2012).
בוגרי קרן הישג[עריכת קוד מקור | עריכה]
גם לאחר סיום הלימודים בוגרי הקרן נשארים חלק בלתי נפרד ממשפחת הישג. מועדון הבוגרים של הקרן קיים משנת 2008 ומדי שנה גדל עם הצטרפותם של בוגרים חדשים. הבוגרים הינם בעלי תואר ראשון, חלקם אף בעלי תואר שני במגוון תחומים. הבוגרים מהווים מאגר של אנשים איכותיים, מוכשרים ובעלי פוטנציאל הצלחה גבוה מן הממוצע. הבוגרים מעורבים בחיי החברה הישראלית והם מקור גאווה של הקרן.
"הישג בשבילי זה קהילה של אנשים מצליחים, שמוכוונים לתרומה לארץ. הישג אפשרה לי ללמוד את מה שרציתי, למצות את הפוטנציאל שהיה בי ולהגיע למקום שבו אני נמצא היום" (דן, בוגר מחזור 2010).
http://www.heseg.com/