http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%A8%D7%9F_%D7%A9%D7%9E%D7%A9
בתחילת דרכה של קרן שמש השירות המרכזי שהציעה ליזמים מתחילים היה קבלת הלוואה בסך עד 90 אלפי ש"ח. מי שהתקבל לתוכנית ואושרה לו הלוואה היה זכאי גם לקבלת השירותים הנוספים שהוצעו, ובכלל זה ליווי על ידי אנשי עסקים מתנדבים (מנטורים), ייעוץ מסובסד, קורסים ועוד. לאור התפתחות אפשרויות המימון ליזמים בתחילת דרכם ממקורות אחרים פתחה קרן שמש את התוכנית ליזמים שאינם מבקשים לקבל ממנה הלוואה,
בראש דירקטוריון הקרן עומד שלמה הנדל, וחברים בו עזרא מרכוס, ד"ר יואב בן-דרור, רון לבקוביץ, חמי מורג, אלי ברקת ואמיר שלח.
מנכ"ל הקרן היא מיכל אבן-חן.
קרן שמש פעילה בכל הארץ, המשרדים הראשיים של קרן שמש ממוקמים בתל אביב. במהלך 2012 נפתחה שלוחה בבאר שבע.
תוכן עניינים [הסתרה]
1 קהל היעד
2 שירותים
3 פרויקט המנטורים של קרן שמש
4 ראו גם
5 קישורים חיצוניים
6 הערות שוליים
קהל היעד[עריכת קוד מקור | עריכה]
אוכלוסיית היעד של קרן שמש היא בעלי עסקים קטנים ובינוניים צעירים בגילאי 20-35, קרן שמש מסייעת בין היתר לחיילים משוחררים, ולכל תושבי ישראל ללא הבדלי דת, גזע ומין, הנמצאים בהליכים של הקמת עסק או שהקימו עסק במהלך השנה האחרונה, במטרה להתפרנס ממנו לאורך זמן. כאלף עסקים פונים לקבלת סיוע מקרן שמש מדי שנה, מתוכם מתקבלים בין 25% ל- 30%.
הקריטריונים לקבלה כוללים בין היתר:
מידת הבשלות של המיזם: הרקע המקצועי של היזם והידע שצבר בתחום העיסוק של המיזם, צעדים שננקטו עד כה על ידי היזם, הנתונים שנאספו על ידו, והאם כל אלה מובילים למודל שיסייע ליזם להסתמך על העסק כמקור פרנסתו העיקרי.
שיקולים חברתיים: ובכלל זה הרקע הסוציו-אקונומי ממנו מגיעים היזמים, האזור בארץ ממנו הם מגיעים, תרומתם החברתית של היזמים בהקשרים אחרים, וכן התרומה החברית הפוטנציאלית של המיזם עצמו.
הערכה בדבר יכולתה של קרן שמש להוות גורם משמעותי בשיפור סיכויי ההצלחה של העסק.
שירותים[עריכת קוד מקור | עריכה]
מגוון השירותים המוצע כיום על ידי קרן שמש כולל ליווי על ידי אנשי עסקים מתנדבים (מנטורים) המסייעים לעסק החדש משך שנה עד שנתיים במודל של אחד על אחד. בנוסף מסבסדת קרן שמש סיוע בתשלום על ידי גורמים חיצוניים, ובכלל זה שעות ייעוץ במגוון תחומים (פיננסי, שיווקי, לוגיסטי, משפטי ועוד) וקורסים, וכן הכנת תוכניות עסקיות על ידי יזמים, וזאת לצורך תכנון של העסק ומעקב אחר התפתחותו.
קרן שמש מסייעת לעסקים חדשים לגייס הלוואות הן על ידי סבסוד התוכנית העסקית כאמור, והן באמצעות שיתופי פעולה עם מגוון גורמים המעניקים הלוואות מסובסדות, ובכלל זה האגודה הישראלית להלוואות ללא ריבית, קרנות בערבות המדינה, קרנות קורת, קרנות הסוכנות היהודית.
בנוסף, קרן שמש מפעילה מגוון גדול של פעילויות העשרה ובכלל זה סדנאות שיווק ופיננסים, ימי עיון במגוון רב של תחומים, מפגשים ענפיים של יזמים בתחומים קרובים (נטוורקינג) ועוד.
ב-2014 החלה קרן שמש להפעיל קבוצות עבודה משותפות למספר יזמים באזורים שונים בארץ. בקבוצות אלה נערך דיון משותף בסוגיות עסקיות המעסיקות את חברי הקבוצה, וכן נערכים מפגשים עם מרצים בנושאים ניהוליים שונים.
רוב הפעילויות הן ללא תשלום ליזמים שהתקבלו לתוכנית ולבוגרי התוכנית.
בנובמבר 2011, זכה אמיר עשור, יזם שנתמך על ידי הקרן, בתואר יזם השנה העולמי של ארגון YBI.
פרויקט המנטורים של קרן שמש[עריכת קוד מקור | עריכה]
כ-400 אנשי עסקים מתנדבים כיום בקרן שמש כמנטורים. המתנדבים הם אנשי עסקים בעלי ניסיון רב, שהקנה להם ראיה הוליסטית של עסקים מהיבטים שונים: השיווקי, הפיננסי, התפעולי ועוד.
רוב המנטורים המתנדבים מלווים עסקים בתחילת דרכם במודל של אחד על אחד, ועוזרים להם בניתוח צרכים, בתעדוף, בשיטות לקבלת החלטות ואף - באוזן קשבת. מנטורים אחרים מסייעים כל אחד בתחום מומחיותו במפגשים ספורים עם יזמים שונים. כמו כן נעזר הארגון במתנדבים לצורך הרצאות ודיונים בקבוצות עבודה, וכן כחברים בוועדת האשראי הממליצה בפני שותפים על מתן הלוואות ליזמי הקרן.
המנטורים המתנדבים נמצאים בקשר שוטף עם היזמים, ומסייעים לשמירת הקשר בין המנטור לבין היזם, באופן שמאפשר מתן פתרונות על פי צורך ובעת הצורך. הקשר בין המנטורים לבין צוות קרן שמש נשמר הן ישירות והן באמצעות מערך של רכזים - סטודנטים מתנדבים העומדים בקשר חודשי עם כל מנטור ומעדכנים.
ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]
הקרן הממשלתית לעסקים קטנים ובינוניים
קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]
קרן שמש לעידוד יזמים צעירים אתר הקרן
קרן שמש - סיפורי הצלחה עסקים שנעזרו בקרן שמש באתר מט"י רעננה
איתי להט, אין כסף? אין בעיה, באתר וואלה!, 13 בדצמבר 2006
ארגון YBI העולמי
הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]
^ "Edmond J. Safra Philanthropic Foundation" על שם אדמונד ספרא
http://www.ksh.org.il/