חברים כאן מוזמנים לכתוב ולעדכן אם הם קולטים או לא קולטים את שידורי ה-DTT.
כל חבר שמגיב, מוזמן להתייחס לפרמטרים הבאים:
א. האם הוא קולט (כן או לא).
ב. מקום מגורים (הכי חשוב).
ג. האם הוא מחובר עם אנטנה פנימית או חיצונית ?
ד. בממירים שמציגים את רמת ה-SNR/BER ,אשמח לקבל נתוני קליטה.
מאוד מעניין אותי ,אם יש כיסוי כלל ארצי, בייחוד באזורי הפריפריה (גליל עליון, גבול הצפון, רמת הגולן, גליל תחתון, אזור העמקים, איו"ש, בקעת הירדן, נגב, ערבה, אזור אילת).
א. קולט.
ב. חיפה שכונת אחוזה.
ג. פנימית, אבל זמנית מונחת על עדן החלון.
ד. אין לי נתוני עוצמת קליטה.
. קולט
ב. רחובות (30 ק"מ מתחנת השידור איתנים)
ג. 1. אנטנה חיצונית - קליטה חזקה.
2. אנטנה פנימית עם מגבר - קליטה בחלק מחדרי הבית.
3. אנטנה קטנה ללא מגבר (הגיעה עם כרטיס ה-USB) - בעיות קליטה בתוך הבית. קליטה בינונית באיזורים מסויימים בחצר.
ד. אין לי נתוני קליטה.
דרך אגב באתר הרשות השנייה מופיעה מפה של אתרי השידור
[You must be registered and logged in to see this link.]מהמפה אפשר להבין למה הקליטה באיזור המרכז כל כך קשה - צפונית לקו הרוחב של אשדוד ודרומית לקו הרוחב של טירת הכרמל, אין שום אתר שידור.
---------------------
א) קולט עם קליטה גבוה ויציבה לאורך כל היום
ב) מושב לכיש
ג) אנטנה חיצונית
---------------------------------נתניה דרום. אנטנה פנימית פשוטה. קליטה בינונית ( עוצמת אות, כי זה רואים או לא).
יש חשיבות לזוית של האנטנה. רוב הזמן קליטה שמאפשרת צפיה באיכות טובה מאד.
אני משוכנע שעם אנטנה פנימית קצת יותר טובה (דייפול) ישתפר מאד. עוד לא ניתקתי את עמוס אבל אני בהחלט שוקל את זה. התמונה אצלי יותר טובה מאשר דרך עמוס.
----------------------------------
. לא קולט שום אות
ב. גבעתיים (ליד מצפה הכוכבים מי שמכיר)
ג. אטנה פנימית על עדן החלון
--------------------------------------
אורנית ליד ראש העין אנטנה שמצורפת לUSB ללא מגבר
רק מחוץ לבית בנקודה אחת.
-------------------------------------
בכרמיאל נקלט עם אנטנה קטנה קרוב לחלון ובנקודה מסויימת.
בנהריה ובמעלות עם אותה אנטנה וליד החלון עדיין לא הצלחתי, אם כי במעלות המקלט הבהב והראה סימנים של קליטה כלשהיא, אבל לא מספיק חזקה
-----------------------------------------
ניסיתי עם המחשב הנייד בראשון לציון בשטח פתוח ועובד מעולה! רק בגבעתיים , הרצליה, רמת גן, תל אביב, לא קולט כלום באזורים מאוכלסים וגם באזורים פתוחים. עם סטיק USB ואנטנה פנימית.
----------------------------------
בזכרון יעקב בשכונת יעקב, קומת קרקע (סמוך לקיר בטון), עם אנטנה פנימית - טלוויזיה עם טונר דיגיטלי שלא תומך בתקן הישראלי מזהה את כל התחנות (כמובן שלא ניתן לצפות בהן). אין נתוני איכות קליטה.
עריכה: מצאתי בטלוויזיה שלי איך מגלים את איכות הסיגנל
הטלוויזיה מכריזה על איכות סיגנל Good ומד העוצמה נמצא מעט מתחת לחצי (אם מזיזים את האנטנה הפנימית זה משתנה גם ל-Fair או Poor). התדר בו אני קולט הוא 514MHZ והאפנון הוא 16QAM. מעניין שזה התדר של אזור המרכז ולא של חיפה. אולי זה נובע מכך שקיר הבטון ממסך לי את הצפון, כנראה עם אנטנה על הגג לכוון חיפה אוכל לקלוט גם את השידור משם.
זו טלוויזיה פיליפס, ישראל - תראה אם גם אתה יכול למצוא את הנתונים הללו אצלך בטלוויזיה, מהתפריט הראשי:
Installation -> Channel Installation -> Digital channel test
ההרגשה שלי שעם סיגנל בעוצמה כזו יש לי סיכוי לא רע לקלוט את השידורים גם עם אנטנה פנימית.
------------------------------------------------------א.קולט היטב.
ב.עומר
ג.אנטנה חיצונית
ד.אין נתוני עוצמה