תחת איזה טיעון יכולה המדינה לדחות שידור של ערוץ שהינו ממשלתי , הדבר מהווה פגיעה בזכויות האזרח ואי עמידה עם עקרון החופש, זכותי בתור אזרח המדינה לקלוט שידור אשר ממומן מכיסי וממיסי מבלי להתחבר לאחת החברת " הפרטיות" שמשדרות זאת, אחרת אני יכול לחייב את המדינה לחבר אותי לYESHOT כדי לקלוט את הערוץ.
כבוד השר גדעון סער יודע כי לאורך זמן לא יוכלו החברות הפריטיות למנוע את שידור 23 לאוויר
[You must be registered and logged in to see this link.]
ורק YESHOT מתנגדים, בטח שכן, אבל מי בכלל צריך לשמוע אותם, הם חברה פרטית ואין להם שום זכות להביע התנגדות לגבי ערוץ שמשולם על ידינו.
עוד שנתיים או יותר) ישודרו בשידורי ה-DTT גם ערוצים 9, 24 ו-23.
הבעיה היא שלמקבץ (מקביל לטרנספונדר בלווין) הערוצים הקיים היום ניתן להוסיף אולי עוד ערוץ אחד או שניים. כל תוספת של ערוצים מעבר לזה תדרוש יצירת מקבץ חדש - מה שאומר עוד משדרים ועלויות.
המורים עתרו לבג"ץ: מבקשים לכלול את הטלוויזייה החינוכית בחבילת ערוצי החינם
[You must be registered and logged in to see this link.]
הרשות השניה לקחה על עצמה את כל נושא הקמת תשתית השידור הקרקעי הדיגיטלי מתוך אינטרס כלכלי גרידא. עלות השידור הדיגיטלי נמוכה לאין ערוך מעלות שידור אנלוגי.
ומאחר והשידור הקרקעי באחריות הרשות השניה, ומאחר והרשות השניה חיה מערוצים מסחריים שזקוקים לכל צופה. אין לה שום אינטרס להכניס ערוצים נוספים לשידור הדיגיטלי החפשי, מלבד חמשת הערוצים הציבוריים שעליהם הוסכם.
המדינה שלנו חוסכת בעלויות הקמה ומפריטה כל תשתית אפשרית.
אליה וקוץ בה.
מצד אחד היא חוסכת בעלויות של הקמת התשתית, מצד שני היא מונעת מהאזרחים שלה שירותים נוספים שהיו יכולים להינתן בחינם כמו ערוץ 23 ערוץ 9 ערוץ 24
וכל ערוץ נוסף שיכול היה לעלות על הפלטפורמה הזאת, אפילו בתשלום.
הפלטפורמה הזאת יכולה היתה להתחרות בכבלים ובלווין כתשתית לערוצי תוכן כמו ערוצי הספורט או ערוצים אחרים כמובן תוך קידוד.