צרכנים שמזמינים מחו"ל מופתעים לגלות גבייה לא צפויה של עשרות ומאות שקלים מחברת השילוח המהיר ■ התעריפים לא שקופים, הז'רגון מסובך, ואף אחד אינו מסוגל להתחייב בפני הלקוחות לגבי העלות הסופית של החבילה הבאה - מצב נוח לכל השחקניות בענף
הזמנתי חבילה שעלותה היתה מתחת ל-75 דולר שפטורים ממע"מ וממכס, אך חויבתי על ידי חברת הבלדרות במיני תשלומים נוספים, כמו אחסון בממ"ן (מסוף מטענים וניטול) ועלויות עמילות. כשלא הסכמתי לשלם, הסבירו לי שהחבילה תושמד", כתב אחד הקוראים. "קניתי נעליים באינטרנט ב-300 שקל. ידעתי שאחויב במע"מ, אבל מאיפה הגיעו עמלות של 110 שקל לדואר ישראל? מה זה רשימון קולקטיבי ומהי הקצאת אשראי?", כתבה אחרת.
http://www.themarker.com/consumer/1.2705545
מי שהזמין מוצר פטור ממכס וביקש שישלח בדואר מהיר יודע כי הדואר גובה ממנו סכום של כ 32 ש"ח עמלה על שיחרור מהמכס ללא בדיקה. גם אם ערכה של החבילה 2 $ יגבה הדואר את אותה העמלה. . אם החבילה תישלח רגיל ולא בדואר מהיר לא תשלמו עמלה.אולם החבילה עלולה להיתקע או להעלם. יודע דבר אמר שהסכומים שגובה הדואר מעמלות אלו מגיע לכ2 מליארד ש"ח
אזרחי המדינה מוחאים:
שלחו לי חבילה מחו"ל בשווי של כ- 110 דולר . אחרי חודשיים קיבלתי הודעה מהמכס שהחבילה נתפסה על ידי המכס . מישהו יכול להסביר לי מה זה?
בהזמנת חבילה מחול