עימות פומבי סוער בין זהבה גלאון לשר ישראל כץ: ״גסות לב – זכה בפרס התגובה הדוחה״
אמש, הוציא שר התחבורה ישראל כץ את ההודעה הבאה:
״לפני שעה קלה נפצעו שני ישראלים בבנימין מדקירות שני מחבלים בני 14. המחבלים נלכדו ונשארו בחיים. אני מקווה שדבריו של הרמטכ״ל, שאותו אני מעריך ומוקיר, נגד הירי האוטומטי מול קטינים, לא פורשו באופן מוטעה וגרמו להיסוס וסיכון חיים. כי לפעמים המסר גדול מהמילים. המגבלות והקודים ברורים, אבל אסור שמחבלים ישארו בחיים, תוך סיכון חיי יהודים״.
חברת הכנסת זהבה גלאון פחות התחברה לדברים ופירסמה לאחר זמן קצר פוסט חריף כנגד כץ:
איזו גסות לב מדהימה צריך כדי לצאת למסע התגוללות פוליטי על הרמטכ"ל שעתיים אחרי טרגדיה נוראית במסגרתה נרצח אדם חף פשע.
הרמטכ"ל אייזנקוט אמר אתמול את המובן מאליו – שהוא לא רוצה שחייל ירוקן מחסנית על נערה עם מספריים, ועוד לפני שסיים לדבר כבר אפשר היה לנחש שעוד רגע הוא יוקע כשמאלני על ידי מלבי השנאה ומחרחרי המוות בקואליציה. למרות תחרות עזה מצד בצלאל סמוטריץ' ומוטי יוגב, בפרס התגובה הדוחה זוכה הפעם ובגדול השר ישראל כץ, שהביע צער על כך שמחבלים בני 14 שנתפסו לא הוצאו מיד להורג ורמז שלדברים של הרמטכ"ל יש חלק בתוצאה הקשה. בושה״.
היום בבוקר הגיב כץ לדברים של גלאון:
״קראתי שזהבה גלאון תוקפת אותי על דברי ביחס להתבטאות הרמטכ״ל. עכשיו אני רגוע, אם היינו באותו הצד הייתי מודאג. התבטאות הרמטכ״ל הייתה בעיני לא מוצלחת ושגויה ואני משוכנע שהוא עוד יבהיר את דבריו, אבל אצל גלאון זו אידאולוגיה- תמיד לתמוך בצד הפלשתיני. יו״ר מרצ הנכבדה: אנחנו מתמודדים מול טרור של קטינים מוסתים ואם ההורים היו שומרים עליהם בבית, במקום לחנך אותם לשנאה ורצח יהודים, הם לא היו נפגעים. כשעלית לרגל לאבו מאזן יכולת, במקום לחזק את ידיו, לדרוש ממנו להפסיק את ההסתה. אני מקדם את יוזמתי לגרש משפחות של מחבלים לסוריה או לעזה, ואני משוכנע שאחרי שני גירושים כל טרור הקטינים הזה יפסק״.