הקמת הקרן ומודל הפעילות הייחודי
קרן רוטשילד קיסריה נוסדה ע"י הברון אדמונד דה רוטשילד, נכדו של "הנדיב הידוע". בעוד סבו טבע את חותמו ברכישת אדמות ויישובם, ייזכר הברון אדמונד דה רוטשילד בזכות תרומתו לתיעושה של ארץ ישראל ותרומותיו הנדיבות למוסדות חינוך ותרבות.
בסוף שנות ה - 50 העבירה משפחת רוטשילד את אדמות קיסריה (כ - 30,000 דונם), לקרן רוטשילד קיסריה והזמינה את המדינה להיות שותפה בקרן.
המודל על פיו פועלת הקרן הינו מודל ייחודי לפיו, כל ההכנסות מפיתוח היישוב קיסריה, עוברות מהחברות הבנות של קרן רוטשילד קיסריה - החברה לפיתוח קיסריה והחברה לנכסי קיסריה, לקרן, וזו תורמת את רווחיה לקידום החינוך וההשכלה הגבוהה בישראל.
כאשר נפטר הברון אדמונד דה רוטשילד בשנת 1997, עברו הקבוצה הבנקאית ורשת הקרנות הפילנתרופיות של המשפחה לידי בנו - הברון בנימין דה רוטשילד. הברון בנימין דה רוטשילד ורעייתו הברונית אריאן דה רוטשילד, מעורבים ומובילים את פעילות קרן רוטשילד קיסריה בישראל כחלק מרשת קרנות אדמונד דה רוטשילד הפועלות בתחום החינוך ברחבי העולם.
איך עשתה משפחת רוטשילד את הונה? ספר חדש שנקרא "אהבתה של גבררת רוטשילד", מתייחס לסיפורה של משפחת רוטשילד,ובעיקר לסבא של בנימין אדמונד דה רוטשילד ורעייתו גוטל. איתנו המחברת שרה אהרוני