כל עורכיו הסתבכו משפטית והקרירה שלהם התרסקה.
רוב העיתונאים שעבדו במעריב הסתבכו כלכלית .
מעריב היה קללה לכל מי שנגע בו אפילו הספקים שלו נכנשו לפשיטת רגל לאורך השנים.
מעריב החליף בעלים 3 פעמים בתוך שנתיים
כל מי שנגע במעריב קרס כלכלית .
אלי עזור שקנה רק את השם או הסימן המסחרי מעריב שילם 4 מיליון ש"ח
והוא האחרון שמחזיק עד כה בשם
מה שמעניין כל 3 שנים בממוצע כל מי שהחזיק במעריב קרה לו אסון כלכלי ,קריסה כלכלית או הסתבכות משפטית.
ההסטוריה של מעריב מלווה באסונות מתמשכים עד למכירה האחרונה.
מעריב שהיה פעם העיתון הנוץ ביותר נמחק והפך לחינמון בידיו של אלי עזור מלך המקומנים
הניהול והאסטרטגיה של הניהול של עזור הייתה ניהול כמו של מקומון
http://www.ch10.co.il/news/2854/
מותו המסתורי של מקסוול בלב ים וקריסת האימפריה הפיננסית שלו הובילו לטלטלה נוספת ב"מעריב". את היומון קנתה משפחת נמרודי. עופר נמרודי, המו"ל החדש, תיאר את מצב עיתונו כך: "הוא היה על סף פשיטת רגל. קנינו, למעשה, גל של מכונות דוממות, גרוטאות ברזל ועיתון שאיבד את דרכו".
מקסוול נכנס לקשיים כלכלים ונרצח על יאטה בלב ים גופתו נזרקה למים.
עופר נמרודי נכנס לקשיים ונכנס לכלא
התחרות בין "מעריב" ל"ידיעות אחרונות" לשיא. נחשפה פרשה חמורה של האזנות סתר, שהיו מעורבים בה בכירי שני העיתונים. בעקבותיה נשלח עופר נמרודי לכמה חודשי מאסר, וגם אנשים מ"ידיעות אחרונות" הורשעו בפלילים.
נמרודי הואשם כי קשר קשר לרצח והושם במעצר. העיתון, הלום מהסתבכותו של בעליו, דיווח על המתרחש באובייקטיביות ולא ניסה לטשטש את ההאשמות החמורות. בהמשך, נתווספה פרשה נוספת, בהובלתו ומעורבותו של האב, יעקב נמרודי, (ומי שהיה אז מקורבו, הסופר אריה קרישק), שהסתיימה אף היא בהרשעות.
נוחי דנקנר נכנס לקשיים כלכלים כמעט פשט רגל ונכנס לכלא לכאורה
זכי רביב
זכי רביב שמעולם לא הפסיד בעסקה כלשהי רכש חצי ממעירב והסתבך כלכלית
העסקה הראשונה שבה הפסיד .
קללת מעריב ממשיכה את המסורת
איש העסקים זכי רכיב הפסיד כ-10 מיליון דולר בעסקת מעריב וכ-70 מיליון דולר בפרויקט סלולרי בברזיל * בפוסט שפרסם בפייסבוק הוא מאשים "מספר אנשים" שפגעו בו כשהם "מתחזים לחברים"
http://www.news1.co.il/MemberLogin.aspx?ContentType=1&docid=383949&subjectid=1
שלמה בן-צבי
הסתבך כלכלית ונכנס לקשיים בגלל עיתון מעריב.
20 בספטמבר 2012 נחתם הסכם למכירת "מעריב למו"ל שלמה בן-צבי תמורת 70 מיליון ש"ח
ב-9 במרץ 2014 לא הופץ העיתון ורק נמצא בגרסה הדיגיטלית באתר nrg. באותו יום אושרה בקשתו של בן צבי לצו הקפאת הליכים לחודשיים[. למחרת העיתון לא יצא בשום פלטפורמה, דבר שסימן את סוף עידן מעריב היומי, למרות שחינמון הערב עדיין יצא עד סוף חודש אפריל.
זכי רכיב קנה את "מעריב" ב-140 מ' ש' - אלי עזור ישלם רק 4 מ' ש'; 110 עובדים יפוטרו
בית המשפט אישר היום את מכירת "מעריב" לאלי עזור - בעלים חמישי בארבע שנים ■ כ-80 עיתונאים יאבדו את מקור פרנסתם ■ "ג'רוזלם פוסט" ימשיך בשלב הראשון להוציא לאור את "מעריב" באופן יומי, ובהמשך תיבחן מיזוג הפעילות עם ה"פוסט"
http://www.themarker.com/advertising/1.2289663
ב-6 באפריל 2014 אישר בית המשפט המחוזי בירושלים את מכירת "מעריב" לקבוצת "ג'רוזלם פוסט" שבבעלות אלי עזור תמורת 4 מיליון ש"ח. ימים אחדים קודם לכן אישר בית המשפט את מכירת אתר האינטרנט "nrg מעריב" לעיתון "ישראל היום" כך שלמעשה הופרדו העיתון והאתר שעבדו יחד עד אז. שתי העסקאות קיבלו את האישור של הממונה על ההגבלים העסקיים. העיתון קיבל שם חדש, "מעריב השבוע" והעיתון בימי שישי נקרא "מעריב סופהשבוע" והוא איחוד של "מעריב" והשבועון "סופהשבוע" של קבוצת "ג'רוזלם פוסט". אתר מעריב החדש נקרא מעריב אונליין.
3 שנים לאחר הרכישה בשנת 2017 אלי עזור נחקר במשטרה בלהב433 בפרשת 2000 .
מו"ל "מעריב" אלי עזור העיד בפרשת נתניהו-מוזס
עזור הוא ככל הנראה הבעלים הראשון של כלי תקשורת שזומן להעיד מלבד מוזס עצמו
https://www.themarker.com/advertising/1.3958342
מה יקרה לאלי עזור ?
האם גם הוא ילך בעכבות גורלם של הרוכשים האחרונים?
למזלו הוא השקיע רק 4 מיליון ש"ח ורכש רק את השם.
אלי עזור אולי הגשים חלום ילדות אבל כולנו מקווים שזה לא יסתיים מבחינתו כפי שזה הסתיים לכל אלה שרכשו את מעריב.
[size=35]בעלים שלישי בתוך שנתיים: אלי עזור ירכוש את 'מעריב'[/size]
עופר נמרודי נכנס לכלא
העיתון היה מעוצב בפורמט טבלואיד עם תמונות צבע רבות וכותרות גדולות, המאפיין את ז'אנרהעיתונות הפופולרית בעולם. כדי למשוך קהל קוראים גדול, הוא מאופיין בסגנון כתיבה קליל ותמציתי בעברית מדוברת ועוסק במגוון נושאים, מפוליטיקה וכלכלה עד בידור ורכילות.
באפריל 2014 נמכר העיתון לקבוצת "ג'רוזלם פוסט" שבשליטת אלי עזור, שאיחד אותו עם השבועון סוף שבוע, ושינה את שמו ל"מעריב השבוע" מהדורת סוף השבוע של העיתון, החל מ-2 במאי2014 מוזגה עם השבועון "סופהשבוע", והמהדורה המשולבת מופיעה תחת השם "מעריב
גיליונו הראשון של העיתון נשא את המילה "ידיעות" באותיות גדולות, ומתחת, באותיות קטנות, נכתבה המילה "מעריב". מוזס תבע את קרליבך, ודרש את סגירת העיתון. בית המשפט קבע שהקמת העיתון חוקית, אולם על מנת למנוע הטעיה, יש לוודא שהמילה "מעריב" תהיה גדולה מהמילה "ידיעות". לאחר מספר חודשים, כשבתודעה הציבורית התקבע השם "מעריב", הוסרה המילה "ידיעות" משמו של העיתון, ושמו החדש נותר "מעריב", שם המתאר את היותו עיתון ערב (באותה עת)[2].
כיוון שלא היה בידי מקימי "מעריב" מספיק הון להקמתו ואחזקתו הסדירה של עיתון יומי, הוחלט להיעזר במשקיעים חיצוניים (ובראשם משפחות חפץ ובן-עמי), שרכשו כמחצית ממניותיה של חברת ההוצאה-לאור שהוקמה לצורך כך, הוצאת מעריב-מודיעין בע"מ. יתר המניות נמסרו לידיהם של העובדים. בעיתון החדש הונהגה הפרדה גורפת בין המערכת ובין הבעלים. עם זאת, ובניגוד לרושם שעשוי היה להיווצר מהצהרת הכוונות של המקימים, מערכת העיתון לא התנהלה באופן דמוקרטי לחלוטין, שכן בישיבות הנהלת המערכת לקחו חלק אך ורק אנשי דור המייסדים[3].
ב"מעריב" שבעריכת קרליבך התרכזו מיטב העיתונאים הבכירים של ארץ ישראל עוד מתקופת המנדט. הבולטים שבהם, בנוסף לעורך: אריה דיסנצ'יק,שלום רוזנפלד, שמואל שניצר, משה ז"ק, ד"ר דוד לאזר, דוד גלעדי, אהרן אבן-חן ואחרים. הם היו מוכרים לקהל הקוראים עוד מהתקופה שכתבו ב"ידיעות אחרונות" וקודם לכן בעיתוני בוקר, רובם בעיתוני הימין הרוויזיוניסטי. כך גם אהרן קלאוס, שכיהן כעורך החדשות של העיתון מ-1949 ועד1961. "מעריב" דיבר אל לבה של האוכלוסייה שאפיינה את ארץ ישראל המנדטורית וראשית המדינה: יוצאי אירופה, אשכנזים, משכילים שהתגוררו בעיקר בערים הגדולות.
מעריב, שבניגוד ל"ידיעות אחרונות" נשלט על ידי העיתונאים עצמם, הצליח להפוך לעיתון הנפוץ בישראל והתהדר בתואר זה שנים רבות: בראש העיתון, מתחת לשמו התנוססה במשך שנים רבות הססמה "העיתון הנפוץ ביותר במדינה". העיתון הוסיף לשגשג גם אחרי מותו הפתאומי של קרליבך ב-1956והעברת שרביט העורך לאריה דיסנצ'יק.
שנות ה-60 של המאה ה-20
בראשית שנות ה-60 היה עדיין הפער בין שני העיתונים של אחד לשלושה – תפוצה של 60 אלף גיליונות ל"ידיעות אחרונות" ו-180 אלף ל"מעריב". נקודת המפנה החלה במלחמת ששת הימים, שבמהלך תקופת ההמתנה שקדמה לה יזם דב יודקובסקי, העורך הראשי של "ידיעות אחרונות" רעיון שיווקי מוצלח: העיתונים חולקו חינם בין מאות אלפי המגויסים, וכך נחשפו לעיתון אנשים שלא הכירו אותו כלל. בראשית שנות ה-70 התחילה התפוצה של שני העיתונים להשתוות. תפוצת "מעריב" הלכה וירדה ושל "ידיעות אחרונות" עלתה.
שפל שנות ה-70 וה-80 של המאה ה-20
בשנות ה-70 וה-80 ירדה קרנו של "מעריב". שלא כעיתון "הארץ", הוא לא קנה לו אחיזה חזקה בחוגי האליטות, ומצד שני הציבור הרחב החשיב אותו למשעמם ול"כבד". מתחרהו, "ידיעות אחרונות", שנחשב "צהוב" ועממי יותר, גבר עליו בפופולריות. סיסמתו של "מעריב", "העיתון הנפוץ ביותר במדינה", הוסיפה להתנוסס מתחת לשם העיתון עוד שנים אחדות לאחר שחדלה לשקף את המציאות.
עורכי העיתון בשנים אלו, שלום רוזנפלד ואחריו שמואל שניצר ועידו דיסנצ'יק, לא הצליחו להתגבר על המשבר.
בסוף שנות ה-80 וראשית שנות ה-90 ירדה תפוצת "מעריב" לפחות ממאה אלף עיתונים ביום, שליש מתפוצת "ידיעות אחרונות" באמצע השבוע. העיתון נקלע להפסדים כבדים.
ב-1987 השיקו דיסנצ'יק והמעצב שמעון זנדהאוז מהפכה עיצובית ב"מעריב", ובכללה החלפת הגופן הנפוץ והמסורתי שבו נדפס הטקסט - פרנק-ריהל, בגופן חדש שעוצב במיוחד עבור העיתון, "כסלו". הכותרות המשיכו להידפס בגופן הקודם. השינויים לא התקבלו אצל הקוראים, ותפוצת העיתון, שגם כך הייתה בירידה, ירדה באופן תלול. כעבור שנתיים וחצי חזר בו העיתון מהשינוי[4].
ב-11 באוקטובר 1989 ערק לישראל בסאם עאדל, טייס של חיל האוויר הסורי, עם מטוסו מדגם מיג 23ML. "מעריב" נחפז להוציא מהדורה מיוחדת ובה סיפור העריקה, אך לא היו בידיו כל פרטים, מלבד עצם הידיעה על העריקה. כדי להתגבר על בעיה זו, פרסם העיתון בעמודו הראשון ידיעה בדויה, פרי דמיונו של כותב הידיעה, שתיארה את הגעתו של העריק לישראל ואת קבלת הפנים שנערכה לו.
נערך לאחרונה על-ידי noyman1 בתאריך Tue Apr 04, 2017 11:45 am, סך-הכל נערך 2 פעמים