גרמניה היא המדינה הכי גדולה והכי עשירה באירופה
אבל היא גם מדינה שיש בה עשרות מיליוני עניים
מדינה שבה רוב האזרחים שלה לא מצליחים לגמור את החודש.
יוקר המחיה מכניע את הגרמנים.
מה שטוב בגרמניה זה התנאים הסוציאלים אבל גם דיור ציבורי.
כל גרמני מקבל דירה מהמדינה בשכירות סוצילאית ונמוכה מאוד
כל גרמניה זכאי לקבל קצבה של 1000 יורו למחיה
אבל גרמנים כובדים ומרוויחים 1300 יורו לחודש
זה לא מספיק בכדי לחיות בגרמניה
הישראלים בורחים מישראל ומספרים שבגרמניה הכול יותר זול מישראל
אבל הגרמנים שחיים בגרמניה מתלוננים שהכול יקר והתיקר
אין סיכוי לפנסיונרים לחיות בגרמניה במה שנותנים להם
הקצבאות והפנסיה לא מספיקים לכלום
בגרמניה דמי אבטלה זה לשנה אחת
בגרמניה קצתב הבטחת הכנסה היא בגובה 800 יורו
אבל לשכת התעסוקה מזמינה את המובטלים לכל סוג עבודה
המדינה זכאית לתת עבודה למובטלים שמקבלים הבטחת הכנסה בשכר של יורו אחד לשעה כלומר 4 ש"ח לשעה והם לא יכולים לסרב
א הם מסרבים או לא מגיעים ללשכת התעסוקה כשמזמינים אותם מפחיתים להם 10 אחוז מהקצבה באופן אוטומטי
כל מפעל בגרמניה זכאי לחייב כל עובד בגרמניה ב 3 שעות עבודה במפעל או 170 שעות שנתניות ללא כל שכר
בגרמניה לא ניתן לעבוד יותר מ 45 שעות עבודה בעבודה אחת
אלה שמשתכרים ועובגים מרוויחים 1300 יורו הממוצע 2000 יורו
מהנדס גרמני מרוויח 5000 יורו לחודש נטו
הרבה שכירים בגרמניה מרוויחים 1000 יורו לחודש ולא מצליחים להתקיים מזה
זה כמו בישראל רק שבישראל המצב גרוע ביותר
רוב הישראלים הצעירים ואחרים מעל ל 70 אחוזים מהאוכלוסיה לעולם לא תהיה להם דירה
וגם אם תהיה להם המשכנתא תהיה ל 30שנה ויותר אפילו 40
הם יחיו בעוני ובדלות עד מותם
מי שגם תהיה לו דירה
הוא יתפלל כל הזמן שהמחירים לא ירדו
האבטלה בגרמניה היא 4 אחוזים בלבד אבל באזה מחיר ימי משלם את המחיר הזה
למרות כל החסרונות של גרמניה עשרות אלפי ישראלים עוזבים את ישראל לטובת גרמניה וברלין
הם מספרים שגרמניה יותר טובה מישראל בכל דבר
קשה להאמין אבל הפרות הירקות הבשר החלב וכל מוצרי האוכל הזמון יותר זולים בגרמניה
הבגדים הנעלים האלקטרוניקה יותר זולים בגרמניה
בגרמניה גם השכירות והדירות יותר זולים שם
אז אך זה מסתדר עם כל מה מה שמפםרסמים בתוכניות למנהם ?
בגרמניה אין שכר מינימום כיום
מיניגוב זה עבודה בשכר עלוב שגרמניה המציאה
25% מכל הגרמנים מרוויחים 7 יורו לשעה
ההוצאות למפעל על עובדים בצרפת הוא פי שתיים מאשר בגרמניה
הָרֶפּוּבְּלִיקָה הַפֵדֵרָלִית שֶׁל גֶּרְמַנְיָה (בגרמנית: Bundesrepublik Deutschland, קרי: "בונדסרפובליק דויטשלנד") היא מדינה במרכז אירופה, הנמנית עם המדינות המתועשות החזקות בתבל. בצפונה גובלת גרמניה בים הצפוני, בדנמרק, ובים הבלטי; במזרחה בפולין ובצ'כיה; בדרומה באוסטריה ובשווייץ ובמערבה היא גובלת בצרפת, בלוקסמבורג, בבלגיה ובהולנד. נהרות הריין, האלבה והדנובה חוצים את שטחה, במה שהקנה לה לאורך ההיסטוריה מעמד של מרכז כלכלי, מסחרי ותרבותי ביבשת כולה.
גרמניה היא איחוד פדרלי הכולל שש-עשרה מדינות (Bundesländer, הגייה [ˈbʊndəsˌlɛndɐ]). היא לא התקיימה כמדינת לאום מאוחדת עד 1871, אף שהתרבות והשפה הגרמנית עתיקות הרבה יותר. במשך קרוב למילניום, עד 1806, הייתה גרמניה בבחינת מקבץ מדינות אוטונומיות למדי, במסגרת האימפריה הרומית הקדושה. בין 1815 ל-1867 התאגדו המדינות הגרמניות בקונפדרציה רופפת. תחת שרביטו של אוטו פון ביסמרק, אוחדו ב-1871 אותן מדינות למדינה גרמנית מאוחדת שהפכה באחת לכוח החזק ביותר באירופה. המדינה תועשה במהרה ורשמה זינוק כלכלי עצום, אולם ניסיונותיה להשיג מעמד של מעצמה אירופית מן הדרג הראשון הגיעו לקצם עם תבוסתה במלחמת העולם הראשונה. הסנקציות והקנסות שספגה גרמניה ממדינות ההסכמה לאחר המלחמה, וכן קשייה הכלכליים החמורים של רפובליקת ויימאר, יחד עם ייאוש מתבוסת המלחמה הובילו במידה רבה לעלייתם לשלטון של אדולף היטלר והמפלגה הנאצית, אשר סחפו בסופו של דבר את מדינתם ואת שאר העולם למלחמת העולם השנייה, ובשואה שנתחוללה שבמהלכה נרצחו בידי הנאצים 11 מיליון מיעוטים אתניים, ובהם 6 מיליון יהודים. גרמניה הובסה בשנית ונכבשה על ידי בעלות הברית, ואולם לנוכח המלחמה הקרה פוצלה המדינה למערב גרמניה הפרו-מערבית ולמזרח גרמניה הנתמכת על ידי הסובייטים. בנפול הקומוניזם והגוש המזרחי, התאחדו שתי הגרמניות תחת הרפובליקה הפדרלית בשנת 1990. השוני בין מזרח ומערב, כמו גם אבטלה כרונית וצמיחה כלכלית איטית, מוסיפים להקשות על המדינה.
כחברת ארגון המדינות המתועשות (G7), כלכלתה של גרמניה היא החמישית בגודלה בעולם, והיא ידועה בתעשיות הברזל, הפלדה, המיכון והרכב שלה. גרמניה היא עמוד תווך מרכזי של האיחוד האירופי, לצד צרפת, בהיותה אחת ממייסדות הארגון ובפרט כחברה בעלת האוכלוסייה והכלכלה הגדולה ביותר באיחוד. המדינה חברה גם באומות המאוחדות ובברית נאט"ו.לגרמניה שמות שונים בשפות שונות, בגרמנית הארץ ידועה כ-Deutschland ובהולנדית כ-Duitsland, בצרפתית כ-Allemagne, בספרדית ובפרסית כ-Alemania, באיטלקית כ-Germania, בשפות הסקנדינביות כ-Tyskland, בפולנית כ-Niemcy.
לאחר איחוד גרמניה ועד היום: 1990 ואילך
משאבים רבים הופנו למטרת שיקום מדינות המזרח הנחשלות והשוואת התנאים בין מדינות המזרח והמערב. למרות ההתקדמות הרבה הפערים נותרו גדולים, והמרמור בקרב העם גבר. רבים טענו שהקנצלר הלמוט קוהל נבחר פעמיים נוספות רק הודות לאיחוד, שהוא היה מאדריכליו. לקראת סוף המילניום השני שקעה גרמניה במשבר הכלכלי החמור בתולדותיה מאז 1945, והאבטלה נסקה לשיאים חדשים. שמונה שנים לאחר איחוד גרמניה הביאו הבוחרים את סופה של תקופת הכהונה הארוכה ביותר של קנצלר גרמני כלשהו, ובחרו בגרהרד שרדר ממפלגת ה-SPD. למרות ניסיון לרפורמות מקיפות לא צלח בידיו של שרדר לשפר את המצב הכלכלי ובשנת 2005 שיעור האבטלה הגיע לשיאים חדשים. ב-2006 שיעור האבטלה ירד במעט.
פוליטיקה[עריכת קוד מקור | עריכה]
בניין הרייכסטאג, מקום מושבו של הבונדסטאג, הפרלמנט הגרמני
Postscript-viewer-shaded.png ערך מורחב – פוליטיקה של גרמניה
גרמניה היא רפובליקה פדרלית חוקתית, המבססת את המערכת הפוליטית שלה על חוקה, ה-Grundgesetz ("חוק היסוד"). בגרמניה קיימת מערכת פרלמנטרית, כאשר ראש הממשלה, הבונדסקנצלר, נבחר על ידי הפרלמנט.
בית הנבחרים הגרמני כולל את הבונדסטאג, בית הנבחרים הפדרלי, ואת הבונדסראט, המועצה הפדרלית, שבה נציגות שווה לכל אחת ממדינות הברית. סמכות החקיקה העליונה היא בידי הבונדסטאג, ואילו הבונדסראט משתתף בתהליך החקיקה וניהול הפדרציה.
בתפקיד ראש המדינה בגרמניה עומד נשיא גרמניה. הוא נבחר אחת לחמש שנים על ידי הבונדספרזמלונג, וסמכויותיו מוגבלות בעיקר למטרות טקסיות וייצוגיות.
תפקידו של בית המשפט הפדרלי לחוקה (Bundesverfassungsgericht) הוא להבטיח כי נוהלי החקיקה והמשפט עולים בקנה אחד עם החוקה הגרמנית.
יחסי חוץ[עריכת קוד מקור | עריכה]
קאנצלרית גרמניה אנגלה מרקל ובעלה יואכים סאוטר מארחים את נשיא ארצות הברית ברק אובמה ורעייתו מישל בעיירה באדן-באדן, 2009
יחד עם צרפת, גרמניה משמשת שחקן מוביל באיחוד האירופי. בנוסף, גרמניה עומדת בראש מחנה מדינות האיחוד הקוראות להמשך האינטגרציה באופן שיחזק את הארגון ויקנה לו, לצד עוצמתו הכלכלית האדירה, גם סמכות פוליטית ואף ביטחונית. ב-1999 נשלחו כוחות גרמניים לקרב לראשונה מאז מלחמת העולם השנייה (ובכך הופרה מסורת גרמנית כבת יובל שנים שלא לעורר תשומת לב בזירה הבינלאומית) כאשר הקאנצלר שרדר בחר להצטרף למלחמת נאט"ו נגד יוגוסלביה. נכון להיום, כוחות גרמנים מוצבים גם באפגניסטן והחל ממלחמת לבנון השנייה גם בלבנון. אחד מיעדי מדיניות החוץ של שרדר היה השגת מושב קבע במועצת הביטחון של האו"ם. גרמניה וצרפת עמדו בראש המדינות אשר התנגדו לפלישה הצבאית לעיראק (2003) שהונהגה על ידי ארצות הברית, יחד עם מדינות הקואליציה, לרבות פולין, ספרד, איטליה, הממלכה המאוחדת, יפן, קוריאה הדרומית ואומות נוספות.
מפלגות[עריכת קוד מקור | עריכה]
בגרמניה שלאחר מלחמת העולם השנייה קיימות באופן מסורתי שתי מפלגות גדולות, המפלגה הנוצרית-דמוקרטית הגרמנית (CDU) והמפלגה הסוציאל-דמוקרטית של גרמניה (SPD). השלטון מתחלף בין שתי מפלגות אלה לסירוגין כאשר לעתים משתתפות כמה מפלגות קטנות בקואליציה עם אחת המפלגות הגדולות.
מפלגות קטנות בגרמניה מתמקדות בדרך כלל בנושא אחד עיקרי ולכן יכולות לשתף פעולה הן בקואליציות של הימין והן באלו של השמאל.
מערכות בחירות בגרמניה[עריכת קוד מקור | עריכה]
פרק זה לוקה בחסר. אנא תרמו לוויקיפדיה והשלימו אותו. ייתכן שתמצאו פירוט בדף השיחה.
ב-27 בספטמבר 2009 התקיימו הבחירות לבונדסטאג. מערכת הבחירות זו היא השישית מאז איחוד גרמניה המערבית וגרמניה המזרחית, ואנגלה מרקל, מנהיגת המפלגה הנוצרית דמוקרטית, זכתה בקדנציה נוספת. בבחירות ב-2009 הנוצרים-דמוקרטים (CDU) הצליחו – יחד עם מפלגת האחות הבווארית שלהם (CSU) – לנצח בבחירות בהפרש ניכר מיריביהם הסוציאל-דמוקרטים (SPD).הם זכו בתמיכתם של 34% מקולות הבוחרים וקיבלו 239 צירים (מתוך 622) בבונדסטאג. הסוציאל-דמוקרטים קיבלו 23% בלבד מקולות הבוחרים וקיבלו 146 צירים. יצויין כי התמיכה בשתי המפלגות הגדולות ירדה מראשית המאה העשרים ואחת באופן משמעותי, לטובת המפלגות הבינוניות (בבונדסטאג אין ייצוג למפלגות קטנות, בשל אחוז החסימה הגבוה (5%). המפלגה הליבראלית (FDP) זכתה בכ 14% מהקולות וקיבלה 93 צירים. מפלגת השמאל (Die Linke), זכתה בכ-12% מקולות המצביעים וקיבלה 76 צירים. מפלגת הירוקים זכתה בכ-11% מהקולות וקיבלה 68 צירים.
צבא וביטחון[עריכת קוד מקור | עריכה]
הטנק הגרמני לאופרד 2
Postscript-viewer-shaded.png ערך מורחב – בונדסוור
בונדסוור (Bundeswehr "הגנה פדרלית") הוא שמו הרשמי של הצבא הגרמני. הכוח כולל צבא יבשה ("הר"), צי ("דויטשה מרינה") חיל אוויר ("לופטוואפה"), חיל רפואה ("צנטרלר סניטאטסדינסט") ומפקדת קישור בין־שירותית ("סטריטקרפטבסיס"). כ-250,000 בני אדם משרתים בצבא זה, כ-20% מהם גברים בני 18–30 המבצעים שירות בן תשעה חודשים. בזמני שלום, מפקד הצבא הוא שר ההגנה הגרמני. בעתות חירום, הקאנצלר מקבל לידיו את הפיקוד על הבונדסוור.
משטרה[עריכת קוד מקור | עריכה]
האחריות לביטחון הפנים בגרמניה נתונה בידי המדינות. לכל מדינה משטרה (Landespolizei) משלה. כל משטרה מחולקת ל"סוכנות לשמירת הסדר" (Ordnungsbehörde), האחראית על הצד המנהלי ול"משטרת האכיפה" (Vollzugspolizei), האחראית בעיקר על מניעת פשעים. משטרת האכיפה מורכבת ממחלקת האכיפה (Schutzpolizei), ממחלקת הכוננות (Bereitschaftspolizei) וממחלקת החקירות (Kriminalpolizei). כל מחלקות החקירה של המדינות כפופות למחלקת החקירות הפדרלית (Bundeskriminalamt) הכפופה ישירות למשרד הפנים הגרמני. בנוסף קיימת גם המשטרה הפדרלית (Bundespolizei, נקראה בעבר משמר הגבול הפדרלי). למשטרה הפדרלית שייכות גם "היחידה המיוחדת ללוחמה בטרור", GSG-9, וכן "היחידה הנעה ללכידת מבוקשים" (Mobile Fahndungseinheit)
גרמניה היא פדרציה המורכבת מ-16 מדינות, מחולקות ל-439 מחוזות (קְרַייזֶה). לכל אחת מהמדינות עיר בירה, ממשלה ומוסדות משלה. (לברלין ולהמבורג אין ערי בירה, שכן הן ערי-מדינה; בתחומי מדינת ברמן, הנחשבת גם היא לעיר-מדינה, כלולות שתי ערים, והעיר ברמן היא עיר הבירה של מדינת ברמן.) פיזור האוכלוסין במדינות השונות איננו אחיד: כמחצית מאוכלוסיית גרמניה חיה בשלוש המדינות המאוכלסות ביותר (נורדריין-וסטפאליה, בוואריה ו-באדן-וירטמברג); המחצית השנייה פזורה על-פני 13 המדינות האחרות.