חבר כנסת אמסלם כיושב ראש ועדת הפנים קרא למשטרה "ארגון פשע" אחרי חתימת הסכם עד המדינה עם ארי הרו
דוד אמסלם נבחר לכנסת מהמקום ה–21 שהקנה לו מחוז ירושלים עם 2,423 קולות בלבד
אמסלם חתום על כמה חוקים חברתיים, כמו חניה לנכים, חוק הקייטנות, חוק פטור ממע"מ לתרופות מצילות חיים שאינן בסל הבריאות (אליו הגיע, לדבריו, לאחר מות אשתו ממחלה), המאבק ברפורמים ובמתווה הכותל והמאבק להעלאת הפלאשמורה מאתיופיה, שגרם לו לצאת באגרסיביות נגד ראש הממשלה. אבל הקמפיין הדומיננטי ביותר שמעסיק אותו בימים אלו הוא המלחמה במשטרה. בניגוד לחבריו, ההגנה על נתניהו מתחברת אצל אמסלם למקום אישי וטעון מאוד.
דוד אמסלם שונא את מפאי ואת המשטרה בדם
יש הרבה דם רע כנראה בן אמסלם למשטרה והוא לא מסתיר את שניאתו ותיעובו מהשטרה
דוד אמסלם קרא למשטרה ארגון פשע כאשר הוא יושב ראש ועדת הפנים.
אמסלם נחקר באזהרה בפרשת הולילנד כשהיה מנהל אגף בעיריית ירושלים, בגלל קירבתו למאכר מאיר רבין שהורשע בעברות שוחד. לצד התקפות על המשטרה ברשתות החברתיות, אמסלם מקדם הצעות חוק שונות שמטרתן להגביל את כוחה.
מפכ"ל המשטרה לשעבר, יוחנן דנינו, חגג מסיבה ב–800,000 שקל. זו גניבה ממעביד, הוצאת דבר במרמה. תארי לך שהיו עושים לנתניהו מסיבה ב–40,000? המדינה היתה מזדעזעת. מפכ"ל המשטרה הנוכחי לוקח יועץ ב–3.2 מיליון שקל. יש לו 160 דוברים. זה דבר פלילי בעיני".
שאלתי את המפכ"ל, מי אישר לך להעסיק יועץ ב–800,000 שקל כפול ארבע? אז הוא אומר לי, החשב. אני מסתכל, רואה בן אדם עם דרגות. זה החשב שלך? איך זה יכול להיות? הוא כפוף אליך.
אמסלם יצא בהתקפה אישית נגד מפכל המשטרה ואולי בגלל זה מנכלים לו כנראה או לכאורה
הוא המבקר הכי חריף של המשטרה וכל קציני המשטרה כיום
הוא אמר דברים מאוד קשים על המשטרה ועל הקצינים שלה ועל כל השוטרים
רואים שהוא לא סובל שוטרים ואפילו שונא אותם
אבל יש כאלה שטוענים שזה בגלל שחקרו אותו בעבר באזהרה בפרשת הולדינד כאשר הוא היה מנהל אגף בעיריית ירושלים .
אז הוא לא כזה תמים אומרים עיתונאים
אבל חקרו אותו ועזבו אותו לנפשו כי לא היה לו כל קשר לזה .
לא כל נחקר הוא דון קורלאונה אז המשטרה חקרה אותו אז מה
המשטרה חוקרת מאות אלפי אזרחים בכל שנה גם אם יש להם קשר לעניין או אין קשר.
"הרי אותם אף אחד לא יעז לבדוק", ממשיך אמסלם, "והם עושים דברים חמורים מאוד. אני בטוח. תנו לי שני חוקרים, אני נכנס למשטרה ומזעזע את כל אמות הספים במדינת ישראל. איך זה שיש תקציב של 14 מיליארד שקל ואין ביטחון למדינת ישראל?
גם מהפרקליטות, שאותה הוא מכנה "המוח" שמפעיל את המשטרה, אמסלם לא חוסך שבטו: "שימי לב מי עובד שם, מי מנווט. הרוח היא שמאל כמעט קיצוני. הם מתנשאים, הם אליטיסטים, הם שחצנים".
"זה התפקיד שלי כיושב ראש ועדת הפנים, לבקר את הגופים האלו. חלק גדול מהח"כים חושבים כמוני בדיוק, אבל מפחדים להגיד".
ח"כ דוד אמסלם: "תנו לי שני חוקרים, אני נכנס למשטרה ומזעזע את כל אמות הספים בישראל"
הוא לא מבין מה הבעיה עם מינוי פעילי ליכוד, בטוח שהשחיתות האמיתית נמצאת במשטרה ובפרקליטות, ומאמין שהספרדים צריכים לקבל את הכבוד הראוי להם. שיחה עם ח"כ דוד אמסלם, הדור הבא של הנהגת הליכוד
https://www.haaretz.co.il/.premium-1.4457799