חברות התקשורת מעדיפות להניח סיבים חדשים באמצעות חברות במיקור חוץ ולא באמצעות בזק, במה שנמצא עכשיו במרכזו של סכסוך גדול ■ "באמת שניסינו לעבוד עם בזק, אבל המחירים הם פי 3 מאשר עם קבלן עצמאי, ובמקום יום-יומיים זה לוקח חודש"
השחלת כבל אופטי קצר ל-300 מטר ראשונים: באמצעות קבלן חיצוני העבודה תעלה 900 שקל, אצל בזק 4,229 שקל; השחלת כבל אופטי ארוך (מעבר ל-300 מטר) תעלה תצריך אצל הקבלן תוספת של 300 שקל ל-100 מטר, אצל בזק 1,359 שקל; בזק אף דורשת 4,490 שקל על "סקר גובים" שמקדים לעבודה, מה שהקבלן מבצע ללא עלות; בנוסף, בזק גובה 2869 שקל על "בדיקה פיזית של התכנון" - עוד דבר שהקבלן מבצע ללא עלות.
חלק מתעריפי בזק נגבים שלא כדין: "בזק דורשת תשלום בסך 1,340 שקל עבור עבודת פיקוח בנקודת התממשקות אחת. הוראות משרד התקשורת היא ש'ככל שידרוש זאת בעל התשתית, יתלווה נציג של בעל התשתית לעובדי ספק השירות בפעילותם בתשתיות הפיזיות של בעל התשתית. פעילות ליווי זו של נציג בעל התשתית תהיה ללא תשלום
על בדיקת ההיתכנות להתבצע בתוך 48 שעות, ולא 15 ימי עבודה כפי שדורשת בזק".
[You must be registered and logged in to see this link.]
מקבלן חיצוני אני מקבל הצעת מחיר, הוא מגיע למחסן, לוקח את הכבל ומשחיל. אם נשאר יתרת כבל הוא מחזיר והכל כלול במחיר ומבוצע תוך יום עבודה. בזק מתחילה בתנאים: שאני אגלגל לה את הכבל בדיוק לפי האורך שנדרש בעבודה ועל תוף חדש. אחר כך, אני צריך להוציא משאית ולשלוח בעצמי את הכבל מאצלנו למחסן הלוגיסטי של בזק בקריית אתא, ואחר כך בזק מתחייבת להעביר את הכבל לשטח תוך 12 ימים, מה שהקבלן עושה ביום אחד"
[You must be registered and logged in to see this image.]