המנהל למחקר ופיתוח אמצעי לחימה ותשתיות טכנולוגיות (מפא"ת) במשרד הביטחון משקיע בעשור האחרון מאמצים רבים בפיתוח כלים רובוטיים יבשתיים לצורך הגברת היעילות המבצעית, הרחבת היכולות המבצעיות של כוחות היבשה, והקטנת הסיכון לכוחות החי"ר והיבשה.
כעת, חושפים אנשי מפא"ת לראשונה את דור העתיד של כלי הרכב הבלתי מאוישים, אשר יחוללו בקרוב מהפכה בשדה הקרב.
הג'יניוס -- כלי הרכב הבלתי מאויש הראשון, שכבר פועל בשירות צה"ל בהצלחה רבה, מזה 4 שנים, לאורך הגבול עם רצועת עזה. הג'יניוס הביא לשינוי תפיסתי מהותי בכל הקשור לאבטחת גדרות ביטחון. בשנים הקרובות מערכת הביטחון צפויה להרחיב את השימוש בו.
'שותף נאמן' (מפותח עם חברת ג'יניוס) -- אבטיפוס לכלי רכב בלתי מאויש אוטונומי, למשימות תמרון. לעומת הדור הראשון, הג'יניוס, שנוסע על צירים שהוזנו למערכת מראש, השותף הנאמן יודע לנסוע באופן אוטונומי על כל השבילים המצוינים במפה. כיצד זה עובד? מזינים מראש לכלי הרכב את כל מערכת הצירים באזור מסוים. המפעיל יכול להצביע על נקודה מסוימת במפה, והרכב יגיע אליה באופן עצמאי, תוך כדי התמודדות ועקיפה של מכשולים, שהוא פוגש בדרך. היכולת האוטונומית שפותחה על בסיס הרכב הזה ניתנת ליישום או ניוד לפלטפורמות נוספות. בעתיד ניתן יהיה לשלוח, בראש כל שיירה כלי רכב אוטונומיים, שיישלחו לפני כל כוח עיקרי כדי לפתוח את הציר.
הנגמ"ש הבלתי מאויש הראשון בניסוי בשדה ניסויים בישראל: דוגמא ליישום של טכנולוגיות רובוטיות מתקדמות על גבי רק"מ למשימות מבצעיות מורכבות, שדורשות עבירות.
כלי רובוטי אוטונומי למשימות הנדסה (מפותח עם התעשייה האווירית) - טרקטורון שפותח להתמודדות עם זירות מטענים. זהו כלי מתקדם, שמשלב יכולות תנועה אוטונומיות עם יכולות טיפול אוטונומי במטענים: חשיפת מטענים טמונים באדמה, חפירה והובלתם למקום בטוח.