רימון - נותן המון!
הפיגמנטים האדומים שלו הם נוגדי חמצון חזקים ביותר, וככאלה הם עשויים לסייע בידינו להלחם בכל אותם חומרים מחמצנים אנו חשופים אליהם מידי יום. גם אם אנחנו לא חשים בכך, גורמים סביבתיים כמו זיהום אויר, עישון, פיח חומרי הדברה שונים, מזונות מסוימים וקרינת השמש משפיעים לרעה על גופינו בגלל האפקט המחמצן שלהם. הרימון, כאמור, עשיר בנוגדי חמצון המנטרלים פעילות זו
1. הסוג המיוחד של נוגדי החמצון המצויים ברימון קרויים פוליפנולים, טאנינים ואנטוציאנינים והם חומרים פעילים יותר מהחומרים המצויים ביין אדום, מיץ אשכוליות, מיץ חמוציות ובתה הירוק.
2. החומרים הללו הם נוגדי חומרים מחמצנים חזקים ובכך מנטרלים את פעילותם המזיקה של המחמצנים.
3. הם מעכבים את חמצון הכולסטרול הרע – LDL. שתי ½ כוס מיץ רימונים מידי יום הורידה רמות LDL ב – 10%
4. הם מעכבים את החמצון של הכולסטרול הטוב HDL ובכך מאפשרים לו לפעול בצורה אפקטיבית יותר בהוצאת עודפי הכולסטרול מהעורקים.
5. הם מעכבים את ההצטברות של טסיות הדם ויצירת חסימת עורקים המובילים דם ללב ולמוח.
6. הם תורמים להורדת לחץ דם בחולים של יתר לחץ דם ופועלים כמו תרופות להורדת לחץ דם. שתיית ½ כוס מיץ רימונים ביום תרמה להורדה של 5% בלחץ דם סיסטולי.
7. סביר להניח כי לאותם נוגדי חמצון יש גם השפעות רבות אחרות שנחקרו רק בחלקן. ביניהן השפעה נוגדת סרטן ואולי אף מאיטה הזדקנות. מחקרים ראשונים מצביעים על השפעתו המיטיבה למניעת סרטן הערמונית.
איך אוכלים (או שותים) את הרימון - וכמה כדאי לצרוך ממנו?
כמובן שאפשר ומומלץ לאכול את גרגרי הרימון כמו שהם. ניתן גם להוסיפם למאכלים רבים. מאוד מתאים לפזרם על סלטים ירוקים למיניהם, להוסיפם לתבשילי אורז או לתבשילי עוף ובשר. חשוב לצין כי יתרונותיו התזונתיים של הרימון לא אובדים בבישול.
לפי הרפואה הסינית מומלץ למי שסובל מאנמיה לשתות ½ כוס מיץ רימונים או לאכול מידי יום חצי כוס של גרגרי רימון.