קיבלנו היום אישור עקרוני למשכנתא כמשפרי דיור.הדירה אמורה להיות על שמי ובעלי חתום כלווה נוסף. כלומר שנינו משלמים את המשכנתא.
הבנק רוצים מאיתנו ביטוח משכנתא משנינו.. הבעיה שבעלי מושתל כליה כ 8 שנים וגם עם סכרת.
עוד לא עידכנו את הבנק לגבי הבעיה הרפואית. ראינו שיש חברות ביטוח שעושות ביטוח לנכים ולאנשים עם מחלות שונות כאשר 3 שנים זה ביטוח על תאונה בלבד
ואחכ זה ביטוח רגיל לכל דבר. כמובן שזה ביטוח יקר מהרגיל. אך אין לנו ברירה. החשש שלי שהבנק לא יקבל את הביטוח של בעלי בגלל ההגבלות ואז לא יתנו לנו משכנתא!
למעשה יש לנו כבר דירה פוטנצייאלית אך אנו חוששים לחתום על חוזה שמא הבנק יבטל את האישור עקרוני בגלל הביטוח. מניסיונכם האם הבנק כן יקבל ביטוח כזה לבעלי?
לי אין שום בעיה רפואית. האם הוא יכול לבטל את האישור העקרוני בגלל הביטוח?
בנוסף חשבתי על אופציה לעשות לבעלי 2 ביטוחים ביטוח אחד להצהיר שהכל בסדר ולהעביר לבנק ובמקביל את הביטוח היקר יותר וכך שיעברו 3 שנים נהיה מבוטחים לכל דבר.
אישור עקרוני הוא . אישור המתיר מסגרת הלוואה ללווים נתונים בלי התייחסות / חקירה מעמיקה . בנק יבקש ביטוח נכס חיים ולכן עוד לפני שחתמתם על הנכס - הייתי מציג בפני הבנק את הבעיה הרפואית ומבקש פטור מביטוח חיים . (עושים דברים כאלה) .במידה ובעלך נפטר את אמורה לשלם את המשכנתא לבדך בעוד שאם היה מבוטח המשכנתא הייתה נסגרת ע"י המבטח. הבנק דורש ומקבל ביטוח חיים אשר ממושכן לטובתו