המחאה החברתית לישראל-SATWORLD.ORG
האם אתה רוצה להגיב להודעה זו? אנא הירשם לפורום בכמה לחיצות או התחבר כדי להמשיך.
המחאה החברתית לישראל-SATWORLD.ORG

המחאה החברתית לישראל. מחזירים את המדינה לידי העם !

חיפוש
 
 

Display results as :
 


Rechercher חיפוש מתקדם

התחבר

שכחתי את סיסמתי



גולן טלקום החלה בהרשמה ל"גולן בוקס" - ממיר טלוויזיה, אינטרנט וטלפון

Tue Jun 16, 2015 11:45 pm על ידי יוחנן המדביר הלאומי

גולן טלקום החלה בהרשמה ל"גולן בוקס" - ממיר טלוויזיה, אינטרנט וטלפון

גולן טלקום פונה לטריפל: חברת הסלולר פתחה אתר להרשמה מוקדמת לקבלת מידע על חבילה הכוללת ממיר טלוויזיה, אינטרנט וטלפוניה. מדובר בצעד שיווקי שכן המחירים טרם …


[ Full reading ]

Comments: 2

שמוש בצלחת ישנה של יס

Fri Nov 05, 2010 8:03 pm על ידי davidh2

יש לי צלחת עם עינית של יס (אני מנותק מיס) שמחוברת לממיר. אני קולט טוב את הערוצים החופשיים בעיברית , המזרח התכון ועוד תחנת חדשות רוסית באנגלית.
האם ניתן בעזרת אותה עינית לקלוט לווין נוסף בעל תחנות חופשיות באנגלית?
אם כל …

[ Full reading ]

Comments: 38

פורום זה פתוח רק לחברי קהילת הלווין הישראלית בלבד

Sun May 22, 2011 3:07 pm על ידי satworld

פורום זה פתוח רק לחברי קהילת הלווין הישראלית בלבד
מי שלא חבר לא רואה את כל הפורום או לא יכול להכנס אליו
חובה רישום בפורום ומשלוח 10 הודעות בפורום
הקבלה לקהילה היא על תנאי .
כל עוד מכבדים את התקנון ותקנות הקהילה .
עם החברות …

[ Full reading ]

Comments: 2

ממיר המאפשר קליטת כל הערוצים הפרוצים כיום ללא שיתןף

Sat Jul 19, 2014 2:15 pm על ידי tomer_1968

איזה ממירים קיימים  התומכים בקליטת הערוצים הפרוצים כיום   האם קיוב קפה למשל תומך בכך תודה
צריך לקנות ממיר HD

Comments: 3

מבצע ההתקנות צלחת לווין יוצא לדרך עם עדיפות לחברי הקהילה

Wed Sep 09, 2009 10:40 am על ידי satworld

המבצע מיועד לחברי הקהילה
התקנת צלחות לווין לחברי הקהילה
המבצעת AME
בכל הארץ
טכנאים מטעם החברה עם אחריות של שנה
3שנים אחריות שנים לצלחות הלווין
שנה לדיסק
3.שנים אחריות שנים לכבלים



התקנת 2 צלחות עם 8 לווינים
צלחת מטר 1


[ Full reading ]

Comments: 2

TOPFEILD 7700-7070 פעם ראשונה בעולם בשיתוף תודה ל DAVA

Wed Jun 24, 2009 8:30 am על ידי tizinabi

פעם ראשונה בעולם הצלחנו להפעיל שיתוף על טופפילד 7700HD
7070HD
השיתוף שפועל הוא CAMD3
כולל HD
מנהל פרוייקט DVD מוריס ואושר
תודה ענקית ל DAVA שעשה ימים כלילות בכדי להפעיל אותו ולמדנו רבות מניסיונו
הרסנו ממיר HD אחד כזה במלך …

[ Full reading ]

Comments: 5

ערוצי הסקס בלווינים:

Tue Oct 06, 2009 7:53 am על ידי ROYALCONDOM

ערוצי הסקס בלווינים:


בתדר 11938 H -יש 4 ערוצי Redlight
בתדר 12092 H - יש 6 ערוצי SEX של חבילת Satisfaction

13E

בתדר 11411 H - יש ערוץ Dorcel האיכותי וכן 5 ערוצי Sex On
בתדר 11727 V - יש 5 ערוצי Satisfaction (נסרקים בשם S1...S5 )
בתדר 12207 H - יש 2 ערוצי Free X ו Free X2
בתדר 10853 H - …

[ Full reading ]

Comments: 8

תקנון פורום קהילת הלווין הישראלית

Wed Jan 28, 2009 12:34 pm על ידי satworld

תקנון פורום קהילת הלווין הישראלית.
גולש יקר,
אנו מודים לך על כי בחרת להיכנס לאתר ולפורום היחיד של קהילת הלווין הישראלית "SATWORLD.TK" ו/או לכל עמוד ו/או מדור שלו, בין אם הכניסה אליהם היא דרך שם מתחם (Domain Name) www.SATWORLD.TKובין אם …

[ Full reading ]

Comments: 7

maiai kohen

Sun Apr 03, 2022 1:15 am על ידי Anonymous

דרושים לעבודות קלדנות סקרים כתיבה 
תמלול פרטים בוואטצפ 0502322173

Comments: 0

RSS feeds

Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 



You are not connected. Please login or register

הכרה באחוזי נכות עקב מאניה דיפרסיה

Go down  הודעה [עמוד 1 מתוך 1]

ttssii


SATWORLD PRO MEMBER

https://www.ifeel.co.il/%D7%9E%D7%90%D7%A0%D7%99%D7%94-%D7%93%D7%99%D7%A4%D7%A8%D7%A1%D7%99%D7%94-%D7%90%D7%97%D7%95%D7%96%D7%99-%D7%A0%D7%9B%D7%95%D7%AA/

אדם המאובחן כסובל ממאניה דיפרסיה, עלול לסבול מפגיעה חמורה באיכות החיים שלו כשבין היתר ההפרעה עלולה לגרום לפגיעה חמורה בדימוי העצמי שלו, בקשרים החברתיים שלו ואף בחיי המשפחה שלו. מעבר לכל זה, הרי שהלוקים בהפרעה דו קוטבית עלולים לסבול מאובדן הכנסה על רקע אשפוז או התקף מאני/דכאוני חריף במיוחד.

בדיוק כאן נכנס לתמונה המוסד לביטוח לאומי, המכיר במקרים רבים באנשים המתקשים להתפרנס בעקבות הפרעה פסיכיאטרית, כנכים לכל דבר ועניין. עם זאת, חשוב להבין כי עצם קבלת האבחנה הפסיכיאטרית בדבר ההפרעה הדו קוטבית, לא מזכה את המבוטח באחוזי נכות באופן אוטומטי.

ttssii


SATWORLD PRO MEMBER

כיצד ניתן לקבל את ההכרה של המוסד לביטוח לאומי?

על מנת שאדם הסובל מהפרעה דו קוטבית יקבל את ההכרה בנכותו הנפשית, עליו לעבור הערכה הן על ידי פסיכולוג או עובד סוציאלי והן על ידי פסיכיאטר. מומלץ במיוחד לפנות לפסיכיאטר העוסק בהערכה של נכות נפשית על מנת שהאבחנה תכלול התייחסות והערכה מדויקת בנוגע למגבלות התפקודיות מהן סובל המבוטח.
בדרך כלל המוסד לביטוח לאומי דורש שאת האבחנה יכתוב פסיכיאטר מטעם קופת החולים שבה חבר המבוטח אך בהחלט ניתן לחזק את האבחנה באמצעות דיאגנוזה שנכתבה על ידי פסיכיאטר פרטי.
לאחר ההערכה יש למלא טופס 7801 (טופס תביעה לקבלת קצבת נכות כללית) ואם מדובר בילד, הרי שיש להגיש טופס 7821 (תביעה לקבלת גמלה לילד נכה).
הקצבה ניתנת למבוטחים הסובלים מנכות בשיעור של 40% לפחות. אם מדובר בתשעים אחוזי נכות, הרי שהמבוטח מקבל פטור מלא ממס הכנסה.
חשוב מאוד להבין כי אדם שסובל מהפרעה דו קוטבית בגינה הוא נאלץ לצמצם את שעות העבודה שלו, צריך לפנות למוסד לביטוח לאומי מוקדם ככל האפשר. הסיבה לכך נעוצה בעובדה שניתן לקבל את הקצבה לא יותר משנה אחת אחורה.
לטופס התביעה יש לצרף גם טפסים המעידים על השינוי שחל ביכולת ההשתכרות בדגש על תלושי משכורת, טופס קבלה לאשפוז, טופס שחרור מאשפוז ועוד. לאחר מכן המוסד לביטוח לאומי יזמין את המבוטח לוועדה רפואית שבה מצבו הפסיכיאטרי של המבוטח ייבדק ויוערך על ידי צוות בראשות פסיכיאטר מטעם המוסד.

התיקון לתקנות הביטוח הלאומי – תשע”ב (2012)

בשנת 2012 הוכנסו שינויים מרחיקי לכת בפרק הרביעי של תקנות המוסד לביטוח לאומי, הנקרא לאחר השינוי “מחלות נפש, תגובות והפרעות נפשיות” (ערב השינוי נקרא הפרק “הפרעות פסיכוטיות ופסיכו-נוירוטיות”). לפני שהוכנסו העדכונים האחרונים, היחס של המוסד לביטוח לאומי לסובלים מהפרעה דו קוטבית היה מחמיר מאוד והקריטריונים בהם היו צריכים לעמוד המבוטחים על מנת לזכות באחוזי נכות, היו נוקשים מאוד ולא ספציפיים במיוחד.
כיום התקנות מפורטות יותר, ברורות יותר וללא ספק, הוגנות יותר. ההתייחסות למאניה דיפרסיה מופיעה בסעיף 34 (א) שבו מפורטים קריטריונים להלן:

  • נסיגה (רמיסיה) מלאה, ללא הגבלה תפקודית וללא הגבלה מבחינת פרנסה – 0% נכות.

  • נסיגה מלאה או נוכחות של סימפטומים קליניים שארתיים, הפרעה קלה בלבד בתפקוד החברתי או הנפשי, הגבלה קלה עד בינונית בכושר העבודה – 10% נכות.

  • נסיגה, סימפטומים אפקטיביים קלים, ישנו צורך בטיפול תרופתי, ישנה הפרעה בינונית בתפקוד החברתי או הנפשי ובנוסף הגבלה בינונית בכושר העבודה – 20% נכות.

  • נסיגה חלקית, עם סימפטומים קליניים בינוניים, ישנו צורך בטיפול תרופתי קבוע, ישנה הפרעה ניכרת בתפקוד החברתי והנפשי, קיימת הגבלה ניכרת ביכולת להתפרנס – 30 % נכות.

  • נסיגה חלקית עם אפיזודות אפקטיביות חוזרות ובנוסף סימפטומים קליניים ברורים, ישנו צורך בטיפול תרופתי קבוע, ישנה הפרעה קשה הן בתפקוד הנפשי והן בתפקוד החברתי ובנוסף ישנה הגבלה קשה בכושר העבודה – 50%.

  • הפרעה פעילה עם הפרעה חמורה מאוד בתפקוד החברתי והנפשי, קיימת הגבלה קשה בכושר העבודה או שישנו צורך לאשפז את המבוטח באשפוז יום פסיכיאטרי ממושך – 70%.

  • מחלה פעילה, ישנו צורך באשפוז פסיכיאטרי מלא או בהשגחה מתמדת – 100% נכות.


סעיף זה מתייחס להפרעה אפקטיבית דו קוטבית, אפיזודה דיכאונית, הפרעה דיכאונית עם אלמנטים פסיכוטיים, הפרעה דיכאונית חוזרת, הפרעות אפקטיביות לא מסווגות והפרעות אפקטיביות מתמידות.
על מנת לקבוע את אחוז הנכות יש לבחון לפי התקנות המעודכנות גם את המשך של תקופת הרמיסיה, עוצמת, תדירות ומשך ההפרעה, מספר האשפוזים, משכם והגורם לאשפוזים במהלך השנתיים האחרונות, מידת ההיענות לטיפול התרופתי או לכל טיפול אחר ומידת התגובה לטיפולים השונים ועוד.
לפני כניסת העדכונים לתוקפם, לא ניתנה התייחסות למישור החברתי למשל, לא ניתנה התייחסות לטיפול התרופתי ובנוסף לא ניתנה התייחסות לאלמנטים המרכיבים את הפגיעה באורח החיים כמו לדוגמה משך האשפוזים, מספר ההתקפים בשנתיים האחרונות ועוד.
ראו גם:
https://www.ifeel.co.il/%D7%A1%D7%99%D7%9E%D7%A4%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%9E%D7%90%D7%A0%D7%99%D7%94-%D7%93%D7%99%D7%A4%D7%A8%D7%A1%D7%99%D7%94/



סימפטומים למאניה דיפרסיה

הכרה באחוזי נכות עקב מאניה דיפרסיה 17506007_xxl-300x200מאניה דיפרסיה היא הגדרת מטרייה למספר הפרעות הנכללות ב – DSM-5 תחת הקטגוריה של הפרעות ביפולריות והפרעות נלוות. בין היתר כוללת קטגוריה זו הפרעות כמו לדוגמה הפרעה דו קוטבית סוג I, הפרעה דו קוטבית סוג II, ציקלותימיה ועוד. התסמינים של ההפרעות השונות השייכות לקטגוריה זו רבים ומגוונים ולא תמיד כל התסמינים יופיעו בחולה.

ישנם תסמינים מסוימים המאפיינים את האפיזודה המאנית, ישנם המאפיינים את האפיזודה ההיפומאנית ואילו ישנם המאפיינים את האפיזודה הדיכאונית כשבין האפיזודות ייתכן מאוד שהמטופל לא יסבול משום תסמין קליני המהווה עדות לעצם קיום ההפרעה.
במאמר שלפניכם נפרט אודות התסמינים השונים שיכולים להוות את מנת חלקו של הלוקה במאניה דיפרסיה תוך חלוקה לאפיזודות השונות של ההפרעה.

תסמינים שיכולים להופיע בזמן אפיזודה דיכאונית

אחד התסמינים המרכזיים המהווה עדות לדיכאון הוא אובדן העניין בפעילויות שבעבר הסבו הנאה. אובדן העניין יכול להתבטא למשל בהיעדרות ממפגשים חברתיים, הימנעות משיחות עם חברים, הזנחת התחביבים, הסתגרות בבית ועוד. בפאזה הדיכאונית שכיחים גם תסמינים הקשורים להפרעות שינה כמו לדוגמה חוסר יכולת להירדם או חוסר יכולת לישון במשך מספר שעות ברציפות.
אנשים מבוגרים שסובלים מדיכאון נוטים לסבול בשכיחות גבוהה יחסית מתסמינים קוגניטיביים כמו לדוגמה קשיי זיכרון, בלבול, בעיות התמצאות ועוד. בשלב הדיכאוני קיימת נטייה להזניח את ההופעה החיצונית ואת ההיגיינה האישית. האדם הדיכאוני יכול למשל להימנע מלהחליף בגדים, מלהתגלח או מלהתקלח במשך ימים רבים.

התסמינים המסוכנים ביותר הקשורים לדיכאון הם התסמינים האובדניים. הכווה היא למשל לניהול שיחות על מוות, הבעת רצון להתאבד, כתיבה של מכתב התאבדות, עיסוק בפעילויות מסוכנות מאוד שיכולות לגרום למוות ועוד.
בנוסף לתסמינים ההתנהגותיים או הנפשיים, חשוב להזכיר גם את התסמינים הפיזיים של הדיכאון כשבין היתר מדובר בכאבי ראש, חולשה ניכרת, עייפות שלא חולפת לאחר שינה או מנוחה, בעיות עיכול, כאבי ראש ועוד.

תסמינים שיכולים להופיע בזמן אפיזודה מאנית

המאניה היא נקודת הקיצון המנוגדת לדיכאון. היא מאופיינת בעיקר בתחושה של התרוממות רוח, התעלות נפשית, פעלתנות יתר ותחושת גדלות. במהלך האפיזודה המאנית קיימת תחושה של אופוריה, רמה גבוהה מאוד של אנרגיה, אופטימיות ומרץ בלתי נדלה. למעשה אחד מהתסמינים האפשריים הוא ירידה משמעותית בכמות שעות השינה: במהלך ההתקף המאני, החולה יכול לחוש רעננות גם לאחר שלוש שעות שינה בלבד.
ההתנהגות של אדם במהלך אפיזודה מאנית מתאפיינת בעיקר בנטייה לבצע מעשים נמהרים ללא כל מחשבה מאחוריהם. תסמינים התנהגותיים מובהקים הם למשל בזבוז כספים ללא הכרה, כמעט באופן כפייתי, רכישה של מוצרים יקרים מאוד שלא לצורך, התפטרות ממקום העבודה ללא כל סיבה נראית עין, פרידה מבן או בת הזוג, התחלה של קשר אינטנסיבי עם אדם זר ועוד.
כמו כן המאניה מתאפיינת בדרך כלל בחוסר סבלנות עד כדי נטייה להתרגז בקלות רבה מאוד ובמקרים הקשים ביותר, מצב זה עלול להוביל להתפרצויות של אלימות. כל התסמינים שהוזכרו לעיל משקפים את העובדה כי בוחן המציאות במהלך אפיזודה מאנית לוקה בחסר.
במהלך האפיזודה המאנית קיימת גם נטייה לאבד את העכבות החברתיות. במהלך ההתקף המאני למשל ישנם רבים המתבדחים על נושאים שנחשבים לטאבו, אחרים מדברים בצורה מופרזת על נושאים הקשורים למיניות ועוד. במהלך התקף מאניה ייתכן גם שיופיעו תסמינים פסיכוטיים כמו לדוגמה הזיות שמיעתיות או ויזואליות או מחשבות שווא. אחד המאפיינים המרכזיים והחשובים ביותר הקשורים למאניה הוא שההתנהגות של האדם במהלך האפיזודה המאנית לא משקפת את ההתנהגות השגרתית שלו.

ttssii


SATWORLD PRO MEMBER

https://www.ifeel.co.il/%D7%90%D7%91%D7%97%D7%95%D7%9F-%D7%9E%D7%90%D7%A0%D7%99%D7%94-%D7%93%D7%99%D7%A4%D7%A8%D7%A1%D7%99%D7%94/


אבחון מאניה דיפרסיה

הכרה באחוזי נכות עקב מאניה דיפרסיה 18736444_xxl-300x200מאניה דיפרסיה היא הפרעה פסיכיאטרית הנחשבת למאתגרת מאוד לאבחון כשלעיתים מאבחנים אותה בטעות כדיכאון. למעשה לפי מחקרים רבים שנערכו בתחום זה, האבחנה מתקבלת בממוצע באיחור של חמש עד עשר שנים אחרי פרוץ התסמינים הראשונים.

האבחנה מתבססת על מספר גורמים שיש לקחת בחשבון ומבוצעת בהסתמך על דיווח עצמי של הנבדק, דיווח של חבריו הקרובים, חבריו לעבודה או בני משפחתו ובדיקה פסיכיאטרית. במאמר שלפניכם נפרט אודות הקריטריונים המשמשים לאבחון של הפרעה דו קוטבית לפי ה – DSM-5.
לפני שנפתח בדברים חשוב לציין כי אחד השינויים המרכזיים שהוכנסו במהדורה האחרונה של המדריך הוא שכעת ההפרעה מופיעה תחת הקטגוריה “הפרעות ביפולריות והפרעות קשורות” בעוד שבמדריך הרביעי היא הופיעה תחת הקטגוריה “הפרעות מצב רוח”.

מרכיבי ההפרעה הדו קוטבית

ההפרעה הדו קוטבית מורכבת ממספר אלמנטים מרכזיים כשבגדול מדובר על אפיזודה היפומאנית, אפיזודה דיכאונית ואפיזודה מאנית.
השילוב בין האלמנטים השונים, משך הנוכחות שלהם, תזמון ההתפרצות שלהם, מידת החומרה שלהם ועוד גורמים נוספים משפיעים על האבחנה הסופית ולפיכך על מנת להבין את ההבדלים בין תתי הסוגים של ההפרעה הדו קוטבית, תחילה נפרט אודות הקריטריונים המשמשים לאבחון של אפיזודה מאנית, אפיזודה היפו מאנית ואפיזודה דיכאונית.

הקריטריונים לאבחון אפיזודה מאנית


  • מצב לא שגרתי המאופיין ברגזנות או באופוריה והתרוממות רוח למשך שבוע אחד לכל הפחות (במידה ומדובר בנבדק שנמצא באשפוז, משך הזמן שבו מצב הרוח הלא שגרתי נוכח, אינו רלוונטי). מצב הרוח מלווה ברמות אנרגיה גבוהות מהרגיל ובפעלתנות יתר.

  • במהלך התקופה שבה מצב הרוח הלא שגרתי נוכח, מתקיימים לפחות שלושה מהתסמינים הבאים (ארבעה אם מצב הרוח מאופיין ברגזנות בלבד):

    • תחושת גדלות או הפרזה בערך העצמי.
    • ירידה משמעותית בצורך בשינה (טוען שמרגיש מסופק אפילו לאחר שלוש שעות שינה).
    • נטייה לדבר הרבה יותר מהרגיל ותחושת לחץ להמשיך לדבר.
    • מחשבות מהירות מאוד המתחלפות בזו אחר זו.
    • הדעת מוסחת בקלות רבה מאוד לגירויים שאינם רלוונטיים למרכז העניין.
    • עלייה בפעילויות מכוונות מטרה (בין היתר מדובר בפעילויות חברתיות, פעילויות שקשורות לעבודה או ללימודים ועוד) או אי שקט מוטורי.
    • מעורבות יתר בפעילויות מענגות שונות המתאפיינות בפוטנציאל גבוה לנזק מסוגים שונים (כמו לדוגמה השקעה גדולה של כסף בפרויקט קיקיוני, יציאה למסע קניות חסר מעצורים ועוד).



  • הפגיעה במצב הרוח עד כדי כך חמורה שהיא גורמת להפרעה תפקודית ביחסים הבין אישיים, בעבודה ועוד או שהיא מלווה בתסמינים פסיכוטיים או שיש צורך לאשפז את הנבדק כדי שלא יזיק לעצמו או לסביבתו הקרובה. כמו כן התסמינים מהווים שינוי מהמצב הרגיל של הנבדק.

  • התסמינים מהם סובל הנבדק לא קשורים למחלה פיזית כמו לדוגמה פעילות יתר של בלוטת התריס או לשימוש בתרופות או סמים.


[size]

הקריטריונים לאבחון אפיזודה היפומאנית

דרגה מתונה של מאניה נקראת בשפה המקצועית היפומאניה. הקריטריונים לאבחון של אפיזודה היפומאנית מזכירים מאוד את הקריטריונים המשמשים לאבחון של אפיזודה מאנית אך בכל זאת ישנם כמה הבדלים קטנים ביניהם.

ההבדלים העיקריים בין הקריטריונים המשמשים לאבחון אפיזודה מאנית לבין הקריטריונים המשמשים לאבחון של אפיזודה היפומאנית באים לידי ביטוי בעיקר בכך שהתסמינים של האפיזודה ההיפומאנית לא גורמים לפגיעה בתפקוד היומיומי.
כמו כן, ניתן לאבחן את האפיזודה ההיפומאנית גם אם התסמינים מופיעים במשך ארבעה ימים בלבד וזאת בניגוד לאבחון של אפיזודה מאנית המחייב שהתסמינים יופיעו במשך שבוע לפחות. בנוסף לכך, התסמינים של האפיזודה ההיפומאנית לא דורשים אשפוז ולא מלווים במצב פסיכוטי.

הקריטריונים לאבחון אפיזודה דיכאונית

להלן הקריטריונים לאבחון אפיזודה דיכאונית:
[/size]

  • מצב רוח ירוד ושפוף הבא לידי ביטוי בעיקר בתחושות של ריקנות, חרדה או עצבות.

  • תחושות פסימיות וחוסר תקווה בנוגע לעתיד.

  • תחושות של חוסר אונים, אשמה או חוסר חשיבות.

  • אובדן עניין ואובדן הנאה בפעילויות שבעבר הסבו לנבדק הנאה.

  • ירידה משמעותית ברמות האנרגיה, האטה מוטורית או תחושת עייפות.

  • קושי לקבל החלטות, קשיי זיכרון וקשיי ריכוז.

  • עצבנות או חוסר מנוחה.

  • חוסר שינה או שינה מרובה.

  • שינויים לא רצוניים במשקל ו/או שינויים בתיאבון.

  • מחשבות על מוות או על התאבדות או ביצוע ניסיון התאבדות אחד לפחות.

  • כאב כרוני או כל תסמין פיזי שלילי אחר שלא הופיע על רקע פציעה או מחלה פיזית.


[size]
האפיזודה הדיכאונית מאובחנת אם לפחות חמישה תסמינים מאלו שהוזכרו לעיל נמשכים במשך רוב שעות היום, כמעט מדי יום במשך שבועיים לכל הפחות.

השימוש בקריטריונים של האפיזודות השונות

עד כה פירטנו אודות הקריטריונים השונים המשמשים לאבחון של אפיזודה דיכאונית, היפומאנית או מאנית. כעת נפרט אודות האבחון של ההפרעות הביפולריות המרכזיות:
[/size]

  • Major Depressive Episode with mixed features– הפרעה זו אמנם לא נחשבת כהפרעה ביפולרית אך בכל זאת חשוב להזכיר אותה במאמר זה כיוון שהיא מוגדרת כאפיזודה דיכאונית הכוללת עד שלושה קריטריונים של מאניה. באותו האופן ניתן להשתמש במאפיין “with mixed feature” כאשר מתקיימת אפיזודה היפומאנית או מאנית עם תסמינים של אפיזודה דיכאונית שלא מספיקים בשביל לאבחן אפיזודה דיכאונית מלאה.

  • Other Specified Bipolar and Related Disorder– היסטוריה של הפרעת דיכאון מג’ורי וקריטריונים תקפים של היפומאניה מלבד קריטריון הזמן (התסמינים מופיעים במשך פחות מארבעה ימים) או מעט מדי תסמינים של היפומאניה המתקיימים במשך יותר מארבעה ימים.

  • Bipolar I Disorder– לפחות אפיזודה מאנית אחת עם או בלי קיום של אפיזודה דיכאונית.

  • Bipolar II Disorder– לפחות אפיזודה היפומאנית אחת ולפחות אפיזודה דיכאונית אחת.

  • Cyclothymia– הפרעה זו מהווה צורה מתונה יחסית של הפרעה ביפולרית. היא מאובחנת כאשר במשך שנתיים לפחות מתרחשות אפיזודות עם מרכיבים דיכאוניים ואפיזודות עם מרכיבים מאניים או היפומאניים לסירוגין.

ttssii


SATWORLD PRO MEMBER

זכויות הסובלים ממאניה דיפרסיה
מאניה דיפרסיה הינה מחלת נפש (הפרעה פסיכיאטרית) המאופיינת בתנודות קיצוניות מבחינה רגשית.

מצד אחד, ישנן תקופות שבהן החולה מרגיש על גג העולם, הוא יכול לעשות מעשים קיצוניים מתוך חשיבה שהוא על אנושי, בלתי פגיע. מצד שני, ישנן תקופות שבהן החולה, במידה ואין הוא מטופל, חווה דיכאון עמוק ויכול להגיע עד לכדי מצבים אובדניים.
הפרעת נפש מסוג מאניה דיפרסיה מכונה בשם הפרעה דו קוטבית, הינה הפרעה פסיכיאטרית שאומנם יכולה להיות מטופלת, אך לא ניתן להחלים ממנה לחלוטין. מכיוון שלצד חולים שחווים תקופות ארוכות שבהן מצבם מאוזן יש גם חולים שסובלים מקשיי תפקוד חמורים, הרי שיש לתת את הדעת על הזכויות המגיעות לחולים, בפרט לאלה שמצבם התפקודי הנורמטיבי והתעסוקתי מוגבל.

הזכות לטיפול רפואי ותרופתי

אף כי מאניה דיפריסיה יכולה להיחשב למחלת נפש, הטיפול היעיל לא כולל בדרך כלל שיחות נפש עם פסיכולוג (מנוסה ככל שיהיה). נמצא כי המצב של אחוז ניכר מהחולים יכול להשתפר בזכות תרופות שנחשבות למייצבות את מצב הרוח. הסובלים ממאניה דיפריסה זכאים לאבחון של מצבם ויכולת תפקודם.
אבחון זה עשוי להתחיל בביקור אצל רופא המשפחה בקופת החולים אך עיקרו – במפגש עם פסיכיאטר מוסמך. הפסיכיאטר ידע להפריד בין מטופלים הסובלים באמת ממחלה זו לבין אלה הסובלים מדיכאון קליני או מהפרעות אחרות המלוות בחרדהובהסתגרות.

מכיוון שההפרעה מקושרת בחוסר איזון בתפקודים מוחיים, תרופות עשויות לשפר את מצבו של החולה לאין ערוך. ידוע כי ישנו מרכיב גנטי במחלה וכן כי לחץ וסטרס עשויים להיות בעלי השפעה. בקופות החולים ניתן להיפגש עם מומחי בריאות הנפש, עם פסיכיאטרים ומטפלים ופסיכותרפיסטים אך כאמור – טיפול תרופתי נחשב ליעיל.
במידה ומצבו של החולה מידרדר, לעיתים עשוי להידרש אשפוז במוסד פסיכיאטרי. מקובל להעדיף אשפוז בהסכמה, לזמן קצוב שלאחר יטופל החולה במסגרת קהילתית במידת האפשר. החולה עשוי להיות מטופל בתרופות הן כמענה להתקף חריף והן כפתרון כרוני, למניעת תנודות קשות במצב הרוח. שמות כמו קלונקס, ליתיום, האלופרידול מהווים דוגמאות לתרופות שיכולות מאוד לעזור.

הזכות לקצבאות מביטוח לאומי

לצד זכויות רפואיות וטיפוליות, זכאים החולים המתקשים לתפקד באופן נורמטיבי גם לקצבאות ביטוח לאומי והטבות נוספות. כיום, לאחר שאושרו רפורמות בטיפול במחלות נפש הן במערכת הבריאות והן בתקנות הביטוח הלאומי, יותר בעלי מאניה דיפריסה יכולים לקבל את העזרה לה הם זקוקים.
על מנת לקבל קצבאות שונות כגון נכות כללית או קצבה לשירותים מיוחדים, יש להמציא לפקידי המוסד אישורים רפואיים, חוות דעת של פסיכיאטר, סיכומי אשפוז אם הללו קיימים וכל תיעוד רפואי אחר שיעיד על חומרת המחלה.

וועדה רפואית ואחוזי נכות

בעלי הפרעות פסיכיאטריות נדרשים להגיע לוועדה רפואית ושם יוחלט האם יהיו זכאים לאחוזי נכות ואם כן – מה גובהם. קריטריון מרכזי למתן אחוזי נכות עבור הסובלים ממאניה דיפרסיה נשען על יכולת תפקודית ועל השאלה האם ההפרעה נמצאת במצב פעיל.
במידה וימצאו סימפטומים קלים, אם הטיפול התרופתי מביא לשיפור אך לא מספק, ואם ישנם קשיים מסוימים מבחינה רגשית וחברתית, אחוזי הנכות עשויים להגיע לעשרים או שלושים אחוז. עבור חולים הזקוקים לשימוש קבוע בתרופות ובמקביל הינם בעלי כושר עבודה נמוך מאוד, בהחלט יתכן שיאושרו חמישים אחוזי נכות.
במקרים הקשים יותר, מטופל הזקוק לאשפוז לפרקי זמן ארוכים, אחוזי הנכות יכולים להגיע עד לכדי תשעים או מאה אחוזים. ככל שאחוזי הנכות יהיו גבוהים יותר, כך יקבל המטופל קצבאות בסכומים גבוהים יותר (בהתאם לאחוז אי כושר עבודה). מטופל הזקוק להשגחה מתמדת יהיה זכאי גם לקצבת נכות וגם לקצבה לשירותים מיוחדים. כמו כן, עבור נכים מוכרים ניתן לממש הטבות כגון הקלות במס והנחות בארנונה.
https://www.ifeel.co.il/%D7%96%D7%9B%D7%95%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%A8%D7%A4%D7%95%D7%90%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%9E%D7%90%D7%A0%D7%99%D7%94-%D7%93%D7%99%D7%A4%D7%A8%D7%A1%D7%99%D7%94/

חזרה למעלה  הודעה [עמוד 1 מתוך 1]

Permissions in this forum:
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה