הישראלים בורחים מיס הוט סלקום ופרטנר
אין חדש תחת השמש העושק נמשך
אין מה לראות בסלקום ולא בפרטנר והירות חרא
לכן מאות אלפי ישראלים ב 2018 עברו להתקין צלחות לווין או שצשופיםן בישודריםב אמצעות IPTV
[rtl]אלפי הערוצים באוויר ומחכים להיקלט חינם . החיסרון הגדול הוא שאין תרגום לעברית בתכנים המשודרים, ולא כל אחד יהיה מעוניין לצפות בסדרה בלי תרגום. גם תכנים לילדים לא כוללים דיבוב, מה שיקשה מאוד לצפייה על הקהל הזה. בצפייה במשחקי ספורט או בערוצי מוזיקה הבעיה רלוונטית פחות.[/rtl]
[rtl]מלבד זה, כדאי לדעת שהפקות המקור של הוט ו-yes משודרות ברוב המקרים בערוצים שלהן באופן בלעדי והן מגיעות רק לעתים רחוקות לערוצים 10 או 2. לכן מי שאוהב לצפות בתכנים ישראליים, צריך לדעת שברוב המקרים לא תהיה לו גישה חופשית לסדרות אלה.[/rtl]
צפייה בשידורים מתבצעת באמצעות שלושה לוויינים פופולריים: הלוויין הישראלי עמוס מאפשר קליטה של ערוץ כאן11, קשת רשת, ערוץ 99, ערוץ 33 וגם האזנה למגוון ערוצי רדיו. HotBird הוא לוויין לקליטת שידורים מאירופה וארצות ערב. הוא כולל כ-500 ערוצים כמו יורו ניוז, BBC וורלד, תחנות צרפתיות, גרמניות, איטלקיות, פולניות, רומניות, הונגריות, ארצות ערב וספורט, אופנה ומוזיקה. הלוויין NileSat כולל בעיקר ערוצים בערבית, אבל הוא גם מציע ערוצים באנגלית של סרטים, כמו פוקס Movies וילדים.
העלויות נעות סביב 2,000 שקל לצלחת לוויין, התקנה וממיר סטנדרטי. מי שמעוניין בממיר הקולט שידורי HD, צריך להוסיף עוד כ-700 שקל. מלבד זה, יש תוספת של כ-600 שקל על ממיר נוסף המציע אופציה להקלטה. חשוב לזכור שכל טלוויזיה בבית דורשת רכישה של ממיר.
מי שרוצה לקלוט ערוצים ייעודים לספורט, סרטים ותוכניות טלוויזיה שלא נמצאים בשידורים הפתוחים, צריך לרכוש כרטיסי הצפנה מיוחדים (בדומה לאלו שנמצאים בהוט וב-yes), הכוללים גישה לתכנים המבוקשים. המחיר מתחיל מאזור ה-400 שקל לשנה ויכול להגיע גם ל-4,000 שקל, תלוי בתיאבון של המנויי לכמות הערוצים והדרישה לשידורי HD. את הרכישה לחבילות האלו ניתן לבצע דרך אתרים שונים באינטרנט או בחלק מהמקרים דרך הספק שמתקין את האנטנה.