יהודה ושומרון הם שני חבלי ארץ היסטוריים בעם ישראל אבל הם בעיקר שטחים בעלי חשיבות אסטרטגית גדולה לישראל של היום, גם כמקור מים, גם כמקור התיישבות ובעיקר כאזור הגנה חשוב. בעקבות הניצחון במלחמת ששת הימים ישראל שחררה את המקום מידי ירדן. בניית ההתנחלויות הראשונות החלה מיד לאחר מכן, היא נעשתה עם עצירות לפרקים. וקיבלה מעצור רציני בגלל הסכמי אוסלו וחלוקת השליטה במקום ל3 אזורים. היום ישנם 421,000 יהודים ביהודה ושומרון וקצב צמיחת האוכלוסייה היהודית הוא כ5% בשנה, בעיקר הודות למעבר למקום. כך שעד שנת 2050 יכולים להיות שם כשני מיליון יהודים. אנחנו יכולים וצריכים לאפשר בנייה רחבה בכל שטח c ולבנות כבישים חדשים ונגישים למרכז הארץ יחד עם רכבת לאריאל. יחד עם תנופת בניית דירות במקום כדי לאפשר לאוכלוסייה היהודית הגדלה דירות למגורים.
יחד עם זאת אנחנו צריכים להתחיל בתהליך ייהוד במובן של עידוד ערבים לעזוב. היו לכך תוכניות רבות בעבר למפלגות שונות. יש ביהודה ושומרון בין 1.5-1.75 מיליון ערבים כש16-20 אלף מהם עוזבים בכל שנה. ו60% מהם הביעו נכונות להגר למערב. עידוד עזיבתם צריך להיות במסגרת מדיניות מדינית רשמית עם אגף לכך במשרד הפנים או משרד בפני עצמו, והוא יכול לחלק את הפעילות ל5 חלקים:
-יצירת קשרים בין מוכרים ערבים לקונים יהודים שיקנו את הבתים, האדמות והרכוש, תוך כדי שאותם ערבים מהגרים לחו"ל כדי לשמור על חייהם מפני שוטרי הרשות הערבית.
-עידוד סטודנטים ערבים לעזוב על ידי מציאת מלגות לימודים ועבודות בחו"ל.
-ארגון קבוצות עבודה מיהודה ושומרון לעבודות בנייה וכו' במדינות במערב ומשם הם יוכלו להשתלב באוכלוסייה המקומית.
-יצירת תוכניות וסדרות דוקמנטריות של ערבים מיהודה ושומרון שהיגרו בהצלחה למערב שישמשו דוגמה לאלו שרוצים להגר.
ככה נוכל לעודד אותם לעזוב במסגרת מדיניות רשמית ולספח את האזור בעתיד.