בשבת האחרונה הצביעו גם 500 חברי בל"ד על רשימתם לכנסת. ההצבעה נערכה במתחם גראנד פאלס בנצרת, כאשר על הפודיום נתלה הדגל הפלסטיני. חברי הצירים הבוחרים אף פתחו את האירוע בשירת המנון לאומי פלסטיני "מואטיני" (מולדתי), וכן בברכה למייסד בל"ד עזמי בשארה, שנמלט מישראל לאחר שנחשד בריגול ובסיוע לארגון חזבאללה במהלך מלחמת לבנון השנייה ושוהה כיום בקטאר.
חברי המפלגה גם בירכו את האסיר, חבר הכנסת לשעבר באסל גטאס, שניצל את חסינותו ואת תפקידו כחבר כנסת כדי להבריח טלפונים ניידים לאסירים ביטחוניים בכלא קציעות. בראש רשימת בל"ד נבחר לעמוד אמטנס שחאדה שהיה מזכ"ל המפלגה, במקום השני היבה יזבק ובמקום השלישי ראש עיריית סכנין לשעבר מאזן גנאים. שחאדה הצהיר כי בכוונת בל"ד "להתמודד עם כל האתגרים העומדים בפני המפלגה והחברה הפלסטינית. נגן על זכויות הפלסטינים
בישראל נדחוף לקיים מציאות של מדינת כל אזרחיה במקום חוק הלאום. יש לשמור על הרשימה המשותפת", לדבריו. מאזן גנאים קרא גם הוא ל"שותפות פלסטינית". "הקמת הרשימה המשותפת מחדש היא מסר לכל הפלסטינים, בישראל ובכל מקום", אמר גנאים. "הכוח שלנו הוא באחדותנו. זוהי התשובה לכל הימנים שמתנגדים לנו". חבר הכנסת לשעבר ג'מאל זחלקה, שכיהן כיו"ר בל"ד, הודיע שלא יתמודד לכנסת הנוכחית. בנאומו קרא גם הוא לחיבור של כלל מפלגות הערביות. "מי שיפרק את הרשימה המשותפת ייענש על ידי הציבור הערבי. בל"ד מוכנה לכל התסריטים, כולל לחיבורים חדשים". זחאלקה הצהיר כי "מפלגת בל"ד היא לא שמאל, היא חלק בלתי נפרד מהתנועה הלאומית הפלסטינית". רגשות מעורבים יש בבל"ד ובחד"ש כלפי חבר הכנסת אחמד טיבי, שהחליט לפרוש מהמפלגות הערביות ולפרק את הרשימה המשותפת שניפקה 13 מנדטים בבחירות שעברו. התקווה של כולם היא שטיבי יחליט בסופו של דבר לחזור בו מפרישתו. בינתיים טיבי וחברי תע"ל יצאו לביקור אצל הרודן הטורקי רג'פ טאיפ ארדואן, שהתעמת רבות עם ישראל בחודשים האחרונים טיבי סיפר כי ארדואן דיבר על הצורך לקדם פיוס פלסטיני בין חמאס לפת"ח ועל הפעילות של חברי הכנסת נגד הדיכוי הישראלי ונגד חוק הלאום. חברי תע"ל התארחו בווילה הנשיאותית באיסטנבול, כאשר חבר הכנסת טלב אבו עראר השיב למתנגדי המפגש ואמר ״אנחנו מייצגים את בני עמנו באחריות מלאה. אני קורא לכל אלה שחוששים שלא יעברו את אחוז החסימה בבחירות לכנסת, ואלה שמפחדים פחד מוות מהפסד בפריימריז במפלגות שלהם, שלא ישתמשו בהסתה והגזענות נגד הערבים בכדי לקבל את מבוקשם. אנחנו נעשה הכל בכדי להעלות את הדאגות שלנו לכלל מדינות העולם, ובעיקר המדינות העומדות לצידנו ותומכות במאבקנו למען קבלת זכויותינו הלגיטימיות. לא ניתן לאף אחד משונאינו להטיף לנו מוסר".