רוב הציבור בישראל תומך בשבירת המונופול של רכבת ישראל • סבורים ש"מחיר למשתכן" היא הפתרון הטוב ביותר ליוקר הדיור
תר מ־70% מהישראלים תומכים בהפרטת הרכבת פתיחת שוק המוניות לתחרות והסרת מכסי יבוא בתחום המזון - כך עולה מסקר שנערך על ידי מכון "גיאוקרטוגרפיה" עבור "מרכז איין ראנד בישראל" לרגל "כנס החירות" שייערך היום.
israelhayomcoil/article/646315
רכבת ישראל: הפסדים של 330 מיליון שקלים
דו"חות הרכבת מעידים על גירעון גבוה בהרבה מהשנה הקודמת • עיקרם: 74 מיליון על הובלות משא ו-46 מיליון על קנסות
אחרי שהאוצר פרסם את נתוני הגירעון האחרונים בשעת לילה מאוחרת, אמש (שלישי) רכבת ישראל פרסמה את דו"חותיה הכספיים ל-2018 בשעה לא שגרתית דומה. וכמו במקרה של נתוני הגירעון האחרונים, גם לרכבת ישראל הייתה סיבה להתבייש, בעיקר לוועד העובדים של החברה. את 2018 סיימה הרכבת בהפסדים של 330 מיליון שקלים, אחרי הפסדים של 50 מיליון שקלים שנה קודם לכן.
israelhayomcoil/article/644441
מאבקי כוחות בין גופים ממשלתיים שונים פוגעים בתוכנית ההזמנות של הקרונות • הרכבת ביקשה כבר ב–2015 לרכוש 170 קרונות, אך האוצר אישר לה רק כ–140, שחלקם יגיעו רק ב–2020 • הרקע - בשל בעיות משפטיות הרכבת ממשיכה להזמין את הקרונות מבומברדייה במסגרת הסכם בעייתי, שהמדינה לא מרוצה ממנו
ב-2015 הודיעה הרכבת, שבראשה עמד אז בועז צפריר, לפקידי האוצר על דרישתה לרכוש 170 קרונות נוסעים על דיזל, בעלות ממוצעת של כ-2 מיליון אירו לקרון. מספר זה כלל בין השאר כ-60 קרונות של הקו המהיר לירושלים וכן תגבור של הקווים העמוסים הקיימים - למשל קו חיפה-תל אביב, שבו הנוסעים דחוסים בתוך 7 קרונות בלבד. יש לזכור כי הליך ייצור הקרונות הוא ממושך - קרוב לשנה מרגע ההזמנה.