רציתם התניידות טלפון ביתי? הרי לכם סיפור עם פלפל כמו בכל שנה, תחילת חודש פברואר מהווה, אצלנו, נושא לבדיקת חוזי מינוי הטלפוניה הביתית והטלוויזיה אשר לעיתים הולכים יד ביד. השנה קרו שני דברים חשובים אשר השפיעו על קבלת ההחלטות שלנו בגין נושא זה: 1. האפשרות לנייד את מספר הטלפון , אשר אחרי כ-20 שנה , מהווה ללא ספק כמעין תעודת זהות ולא היינו מחליפים ספק ללא האפשרות לשמור על המספר. 2. מתחילת חודש יולי , הופיעו אצלנו הפרעות בקו בזק אשר כל שינוי מזג אויר גרמו לנו לרעשים בקו הטלפון ולניתוקים באינטרנט. איני יכול לומר כי בזק לא נענו, הם שלחו כעשרים פעם טכנאים מכל הדרגים, האחד החליף את צמד הגידים על העמוד , השני עשה כך בחיבור לבית, השלישי החזיר על העמוד , אחריו איזה גס-רוח החליף פילטר וטען כי אין רעשים למרות ובמוקד שמעו אותם לפני מעברו הסוער בביתנו וגם אחריו ,כך הלאה ללא רפואה אמיתית, אשר הייתה צריכה להתבטא כנראה בתיקון יקר במקום אחר על הקו בין הבית והמרכזייה. לכן , כאשר הגענו סוף-סוף לרגע בו אנו מחדשים כאמור לעיל את חוזינו , לקחנו החלטה "אמיצה" לנתק את החבילה של יס מ-WOW- וגם לנייד את הטלפון, או אז , בדיוק באותם ימים , יצאה תכנית כלבוטק עם סקירה של העלויות בחברות השונות, דבר אשר "עזר" לנו לקחת החלטה על אינטרנט מובל ע"י הוט + טלפון שלהם וחבילת גלישה במהירות גבוהה יותר אצל 012 "סמייל".. החלטנו ועשינו. יצרתי קשר עם חברת הוט אשר הציעו לי את מחירם ובהמשך , ללא סגירה חוזה עם הוט , פניתי ל-012 "סמייל" ומהם קיבלתי הצעה "הרבה יותר מפתה": לקחת חבילת אינטרנט כולל תשתית של הוט ושימוש בטלפון ה-"מתקדם" אשר הם מספקים , -סתם כי באלי ל..- אם הייתי יודע מה אני הולך ל"שלם" בעד תעוזתי, בוודאי ולא היה הצורך והדחף לכתוב שורות אלו. מאחר ואי היה אפשר לתאם טכנאי של הוט יחד עם טכנאי של "סמייל" בא הראשון ביום ב' , לקח לו עשרים דקות ע"מ לאתר את תשתית הכבלים ולחבר את המודם. הוא בדק עם יש תעבורה והלך לו לשלום מבלי לחבר אותי לאינטרנט של 012. כאן אני צריך לציין פרט חשוב: כאשר סגרתי עם 012, אמרתי להם כי אני משתמש בנתב אלחוטי והם שאלו את שם המוצר והדגם ואישרו כי אין בעיה עם מכשור זה. מהר מאד התברר כי הם לא מסוגלים לחבר את האינטרנט שלהם דרך הנתב שלי ואי לכך לא יכולתי גם לגלוש דרכם וגם לשרת את המחשבים האחרים אשר בביתי. פה מתחילה, עוד לפני ואני מחובר לטלפוניה של 012, מסכת מיגעת ורצופה , מלווה בכל הסגנונות, של התקשרות לתמיכת האינטרנט של 012, במשך שלשה ימים שמעתי מהם הכל וכל מוקדן יותר חכם ממשנהו ובאשר לקבל תמיכה בכירה יותר רק בהרמת כל זה יתאפשר, דבר אשר לא פתר את הבעיה , הם לא הצליחו לחבר את האינטרנט שלהם דרך הנתב שלי אשר אושר כתקף ע"י אנשי המכירות שלהם. ביום רביעי היה אמור להגיע אלי מתקין שלהם על מנת להכניס לשירות את מתאם הטלפון שלהם וזאת כבר מתוך ידיעה "מוקדמת" כי המתאם יפתור גם את בעיית החיבור לאינטרנט. לצערי, ופה הם באמת לא אשמים, באותו בוקר , קבלן עבודות ביישובי ניתק את רשת הכבלים במשך שעות רבות ואי אפשר היה לחבר את המתאם של 012 באותו יום. אנשי 012 רצו לקבוע לי התקנה חדשה שבוע לאחר מכן אך אני התרעמתי , הייתי נותן להם את השבוע אם החיבור לאינטרנט היה תקין אך להישאר גם בלי אינטרנט היה גדול עלי וגרם לי לבקש לבטל את העסקה, או אז יצר עימי נציג "בכיר" של קשרי הלקוחות שלהם והבטיח לי טכנאי בכיר למחרת בבוקר וכך אכן היה. הגיע אלי בחור מאד חביב אשר שימש כקבלן מישנה להתקנות ופתירת בעיות של 012. הוא התקין את מתאם הטלפון ורק אז הבנתי כי השיטה של " רק בא לי לדבר..." תלויה באינטרנט, דבר ומגבלה אשר הם לא מפרסמים בשום מקום סביר. הטכנאי רמז לי כי לא אמהר לנייד את המספר . כאשר הוא הלך חשבנו כי "הבעיה" סולקה ומעתה יש לנו חיבור לאינטרנט וגם טלפון וגם נתב אלחוטי פועל כשורה. כאשר החלנו לגלוש התברר כי הרבה אתרים ותכונות אינטרנט , להם היינו רגילים וזקוקים, הפסיקו לתפקד או תפקדו בצורה כושלת. ובנוסף התקשורת עם ה"בא לי לדבר".. אל רוב המשתמשים של בזק , אורנג', סלקום ופלאפון, היא בלתי אפשרית אנו שומעים טוב אבל הם לא שומעים דבר מלבד רעשים. פה עדיין לא ביצענו ניוד של המספר דבר אשר יצר אבסורד : אף אחד לא טילפן לקו החדש אלא עדיין לבזק , כך לא יכולנו לדעת איך המצב בכיוון ההפוך. ושוב מסכת ארוכה וכאבת של התחברות ב"ווריד" אל שירותי התמיכה של 012 "סמייל" כאשר מוקדן תומכים שולחים את הקריאה ממרכז אחד למשנהו מבלי לספק פיתרון ותוך כדי שיתוק מוחלט של עבודתי ועצבי , עד התמוטטות !!. באיזה שלב נראה כי צץ פיתרון סביר ואני מבצע ניוד מבזק ל- 012 , אך הדברים אינם חלקים כפי והיו צריכים להיות. מקושרי מתחילים ליצור עימי קשר דרך הקו החדש ומתלוננים ללא הרף על הפרעות גם כאשר הם מתקשרים, אני שוב מתחבר בווריד ל"תמיכה " של 012 כאשר עצבי מרוטים לחלוטין וכל הסובבים אותי אומרים לי להפסיק את התעלול ולעזוב אותם. באיזה שהו שלב , אחרי שבועיים וחצי! של –טיפול- מסור אני מברר אצל הוט את האפשרות להעביר את הניוד של הטלפון אליהם , אחרי ברור על השיטה הטכנית בה הם משתמשים, ההחלטה נלקחה על בסיס הסכם כי אצלם יש כבר ניסיון ואין כל קשר בין השימוש באינטרנט לטלפון , בררתי זאת אצל משתמשים אחרים של הטלפוניה של הוט ולקחתי עוד החלטה "אמיצה" לנייד להוט אחרי כעשרה יום של ניוד אל 012. הודעתי על כך ל-012 וכמו וציפיתי הם הציפו אותי בטלפונים עם הבטחות לתקן את המעוות אך הפעם כבר לא שעיתי ל"הפצרותיהם" . יחשוב מאן-דהו כי הסתיימו הצרות? הרי במדינתנו אנו חיים ובלי סבל ציוני נוסף , לא יכולים דברים לקרות: לא אפרט את כל הנסיבות עד להגעת טכנאי של הוט ע"מ להתקין את מתאם הטלפון שלהם כולל "ניוד" מידי, הרי אין לי דבר להפסיד כרגע. הבחור החביב הולך אחרי בדיקה טכנית כאשר הוא אומר לי כי הניוד יעשה תוך מספר שעות ואני אדווח על כך. וראה זה פלא, לאחר כמחצית השעה מטלפנת לי מוקדנית של הוט ע"מ להודיעני כי תוך -3- עד -4- שעות הקו ינויד ועד אז יש עלי להשתמש בהתקן ה"ישן" ולבדוק מידי פעם אם יש צליל חיוג. נתתי לארבע שעות לזלוג ביד רחבה והחלתי לבדוק את הקו הפעיל, מהר מאד התברר לי כי אין לי צליל חיוג על אף קו ומניסיון חיוג אל מספרינו מהסלולארי שלי , אני מקבל הודעה כי הקו לא פעיל.. אני מתחבר שוב לתמיכה , הפעם של הוט, בודקים את הדבר ומבטיחים כי תוך כ-עשרים דקות הכל יסתדר. אז ממתינים חצי שעה ומנסים, פלא יש צליל חיוג על המתאם של הוט, אם כך מנסים ליצור קשר עם הסלולארי ושוב "הקו אליו חייגת אינו פעיל"! מניסיון להוציא שיחה מהקו של הוט , אין בעיה, אז לאן מטלפנים? להוט, מסבירים להם את הבעיה הם מתנצלים אומרים כי הניוד ראה כשלים ומיד יסדירו את הבעיה. אחרי כמחצית השעה אני מנסה ליצור קשר מהסלולארי והרי נס : יש צלצול. בכך אני רואה כי הבעיה סולקה ובא שלום על יש.., אני מצלצל בשמחה לחבר טוב אשר עקב על שמחותיי וסבלותיי והרי זה פלא, הוא גם שומע מצוין. אנו יום חמישי בערב ונראה כי מערך ההתחברויות בווריד למוקדי תמיכה מתחיל להשתחרר. אה בינתיים השארנו את המתאם של 012 כחייגן לאינטרנט בהסכמתם מאחר ולא מצאו פתרון טוב יותר. הולכים למנוחת שישי שבת, יוצאים לקניות ומתעלמים מכל הסיפור הכבד מתוך תחושה כי יש לנו סיבה לשמחה... בימי שישי בערב אנו רגילים לקבל ולערוך די הרבה שיחות בין בני משפחה וחברים ואנו שמים לב לכך כי הטלפון שותק שתיקה מוזרה, אני בודק את צליל החיוג=יש, יוצר קשר מהסלולר =יש, טוב אז השבת שקט לנו, אבל לא.. כמעט בחצות אני מקבל צלצול מודאג מחברה קרובה מאד אשר מסבירה לי כי היא מחייגת דרך הסלולר שלה מאחר ומקו בזק היא מקבלת: "הקו לא פעיל.." " יש לכם בעיה לשלם את חשבון הטלפון שלכם,, אתם צריכים עזרה?" שואלת היא בדאגה. עם מידע זה , לחץ הדם שלי עולה ואני פונה מיד לתמיכה של הוט ומקבל תשובות לקוניות ומרגיזות כי אכן הניוד כנראה כשל וכי לפני יום א' ולא לפני תשע בבוקר יוכלו לטפל בכך מחדש. הייתי צריך להכניס לעצמי מצב פסיכוטי בו אני נמצא בחופשה והבעיות לא קיימות, ע"מ לעבור את השבת. אני אקפוץ על פירוט האירועים תוך ציון כי בהרבה צעקות ורוגז מול תשובות אוויליות הקו תוקן רק ביום ב' בערב. מאז אין לי יותר תקלות חוץ ממערכת עצבים מעורערת. בינתיים, מישהו ב-012 "חיוך?" נזכר כי נשאר משהו באוויר לא טוב איתם והוא יוצר עימי קשר על מנת לשמור עלי ב-בא לי לדבר וזאת אחרי הניוד הכפול.. עוד יומיים עוברים ושוב מתקשר טכנאי בכיר שלהם ואומר כי כל הסיפורים על תלות בין מתאם הטלפון שלהם לאפשרות חיבור הנתב שלי היא קשקוש ותוך חמש דקות הוא מנחה אותי איך לחבר את הנתב ללא המתאם. אז איפה היה הגאון הגדול קודם, מדוע לא חסכו ממני כל-כך הרבה תלאות? מדוע הם לא מודים כי מערכת ה"בא לי ל.." לא מתאימה לכל אחד?.. לסיכום אומר שני דברים: 1. מהרגע בו חשתי כי אני בצרות , מלאתי פרוטוקול מלא של כל השיחות שלי עם כל הגורמים בציון שעות מדויקות ואת תמצית השיחות ואיכותן. 2. אף אחד לא נקי בסיפור הזה: אני , כי בא לי לשנות, הרי זה באופנה. בזק, לא תיקנו את הקו עד היום ועליו משלמים תחזוקה יקרה . 012"חיוך" צריכים לראות את כל המערך שלהם מחדש. הוט עם מסכת ניוד כושלת ותמיכה העובדת תחת לחצים בלבד. לבסוף, או אולי ראשון, משרד התקשורת או כל גוף אשר יצרו את המפלצת של תשתיות התקשורת בארץ על הנייר מבלי לתת לאזרח גיבוי בביקורת יכולות ואיכות של הספקים. וזה רק תקציר של המסכת.. אם הייתי נכנס יותר לפרטים אפשר לכתוב ספר אשמח אם כלבוטק וכל מערכת לצרכנות אחרת תטפל בנושא ע"מ ולקוחות אחרים ייהנו קצת יותר
http://www.hadash-hot.co.il/story/28534/012_HOT_%D7%95%D7%9B%D7%9C_%D7%94%D7%90%D7%97%D7%A8%D7%99%D7%9D