קבוצת חוקרות מהאוניברסיטה העברית בראשות פרופ' מיכל ליניאל, פרסמה מחקר ביולוגי שחשף את ההבדלים המהותיים באסטרטגיית התקיפה וההיקשרות של נגיף הקורונה החדש, COVID-19, לעומת "בני משפחתו" הסארס והמרס. המסקנה המצערת: הוא חזק משחשבנו, ויהיה קשה מאוד לפתח לו תרופה מהתרופות הקיימות נגד הסארס
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5700207,00.htmlהשאלה האמיתית למה ההורים שלך לא לבשו קונדום.
כי עם הוירוס הזה אתה תצטער מאוד שנולדת בכלל.
הסבל שמחכה לאלה שיחלו הוא בלתי יתואר .
לוירוס הזה שי גלים בסין למשל היו כבר 8 גלים שונים ולןפחות ידוע על 3 מוטציות שונות
ככה שאם לא ימצאו חיסון עוד השנה האנושות תכחד לחלוטין .
אולי הסנים היחליטו לחסל את האנושות כולה ולהשאר לבד וזהו .
כימה שהם עשו יביא בהחלט לסיום האנושות .
כולנו תקווה שלפני שהם עשו מעשה היה להם חיסון ביד .אם לא הלך על כדור הארץ כי כל מה שחי בו ימות
החוקרות טוענות כי נגיף הקורונה החדש, COVID-19, ונגיף הסארס דומים מאוד אחד לשני מבחינה מבנית ב-72.8 אחוזים, ולכן הן בדקו את אופן ההתחברות שלהם באמצעות הבליטות הייחודיות (בזכותן נקרא וירוס הקורונה בשמו - בליטות שיוצרות מראה של כתר) לקולטן ACE2 האנושי.
ה-ACE2 זוהה עוד בעבר כקולטן חיוני שתיווך בין נגיף הסארס לתאים האנושיים, ומתבטא באופן נרחב כמעט בכל רקמות האדם עם רמות ביטוי גבוהות במיוחד בריאות, וכיצד ההתחברות משפיעה על היכולת למצוא ל-COVID-19 תרופה דומה לזו שניטרלה בעבר את נגיף הסארס.
נגיף הסארס, על פי ממצאיהן, נקשר אל הקולטן האנושי בצורה קפיצית וגמישה והקשר בינו לבין הקולטן לרוב רופף ולא חזק, בנקודות שמתוארות במאמר כ"נקודות חמות". לכן, קל יחסית לייצר תרופות כדי לשבור את אותם קשרים.
בניגוד אליו, הקורונה-וירוס החדש מתחבר בצורה אופטימלית ליותר נקודות מפגש בשטח הפנים של תא האדם, או כפי שציינו זאת החוקרות במאמרן: "ל-COVID-19 מספר משמעותי גבוה יותר של קשרים כפולים וחזקים בהשוואה ל-SARS-2002, 52 לעומת 28 קשרים כאלו", ו-"שטח הפנים של ה-COVID-19 משמעותית גדול יותר מהסארס עם מספר מרשים של נקודות נגע עם הווירוס".
בעקבות התחברות זו של ה-COVID-19 יהיה קשה להפריד אותם בקלות מתאי האדם ולכן יתקשו החוקרים לפתח תרופה שתוכל לנתק את כמות הקשרים שנוצרו באמצעות התרופות שקיימות כיום.