ynet פורסם: 24.02.09, 10:51
אולי הלילה זה יקרה. כבר שבוע מסתובב אצלנו השביט החדש "לולין", אבל אנחנו בקושי יכולים לראותו. מסך העננים הנדיר והמיטיב, שעטף לאחרונה את אזורנו והקל על עקת המים, הסתיר מעינינו את השביט, שנצפה לראשונה בקיץ האחרון באוניברסיטה שעל שמה הוא קרוי, אוניברסיטת "לולין" שבטיוואן. אבל הלילה יכול להיות הלילה של "לולין" - חלון הזדמנויות קצר של שמיים בהירים וירח מועט נפתח, ומבעד לחלון זה תוכלו לראות את מה שזכה לכינוי "השביט של 2009".
"לולין" יראה באופק המזרחי החל מהשעה 22:00. השביט יחלוף לאורך רוב שעות הלילה כ-2 מעלות דרומית לכוכב הלכת שבתאי. הזמן הטוב ביותר לצפות בו הוא מעט לפני חצות, אז הוא יעבור ממש מעל לראשיכם,וכדאי לעשות זאת במשקפת שדה או בטלסקופ עם הגדלה קטנה ביותר. כמו תמיד, מי שרוצה לראות את השביט במיטבו, טוב יעשה אם יצא מהעיר וירחיק את עצמו, ככל הניתן, מפנסי הרחובות, אורות הבתים ושלטי החוצות הזוהרים.
יש לציין כי שביטים הם לא מניה בטוחה. מדובר בגוש של אבק וקרח מים, שהתקרב יותר מדי אל השמש, שמחממת וממיסה אותו. ההילה הזוהרת שאנחנו רואים היא אדי מים וגז שהתנדף מגוש הקרח. הילת גזים זו נהדפת על ידי שטף החלקיקים הנפלט מהשמש ("רוח סולרית") וכך נוצר ה"זנב" של השביט. אם כך, ההילה של השביט תלויה בכמות הגזים שנפלטת ממנו, וכמות זו יכולה להשתנות משביט לשביט, והיא תלויה בפני השביט. ישנם שביטים שיכולים להפתיע לטובה, כמו השביט "הולמס" שנראה בשמי הארץ באוקטובר 2007. אך הם עלולים גם לאכזב ולהיות לא יותר מכתם חיוור בשמיים.
"לולין" דוהר כרגע במרחק של כ-60 מיליון קילומטרים מכדור הארץ. בניגוד לשביט המפורסם "האלי", הוא אינו שביט מחזורי. כלומר, הוא יופיע בפנינו פעם אחת בלבד, ולאחר שיקיף את השמש, ימשיך במסלול שיוציא אותו ממערכת השמש.
[You must be registered and logged in to see this link.]